کد خبر: ۱۵۵۶۶

خو گرفتن ایرانی‌ها به مواد غذایی مسموم!

 

به گفته یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی غذا می تواند با انتقال انواع آلاینده ها به بدن، موجب بیماری و حتی مرگ و میر گردد.

دکتر رضا راست منش در گفتگو با سلامانه، می‌گوید: «بیماری ها ناشی از غذا (Food borne illness)، بیماری هایی هستند که معمولاً منشاء عفونی یا سمی دارند و عوامل ایجاد کننده آنها با مصرف غذا وارد بدن می شوند. به این ترتیب هر فردی در معرض خطر بیماری های ناشی از غذاست.»

به گفته او این بیماریها عبارتند از:
1- بیماریهای ناشی از میکروارگانیسم ها نظیر سالمونلا، کامپیلوباکتر، آنتروباکتریاسه ها (ایکولای ولیستریا) و میکروب وبا
2- بیماری های ناشی از سموم طبیعی نظیر سموم قارچی (میکوتوکسین)
3- آلاینده های آلی دائمی نظیر دیوکسین
4- فلزات سنگین نظیر سرب و جیوه
5- باقیمانده حشره کش ها، سموم دفع آفات نباتی و باقیمانده های هورمونی

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان این که طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، بیماری‌های ناشی از مواد غذایی ناسالم، احتمالاً گسترده ترین معضل بهداشتی در جهان بوده و عامل مهم کاهش بهره وری اقتصادی است، خاطرنشان می کند: «بررسی های انجام شده در کشورهای صنعتی نشان می دهد که همه ساله حدود 30 درصد افراد جامعه تحت تاثیر بیماریهای ناشی از غذا قرار می گیرند.»

به عقیده دکتر راست منش متاسفانه در کشور ما هیچگونه آماری در خصوص وضعیت سلامت مواد غذایی و یا میزان باقیمانده سموم شیمیایی در مواد خوراکی وجود ندارد، اما آنچه مسلم است در ایران نظیر سایر کشورهای در حال توسعه، به علت مصرف بی رویه سموم به ویژه نزدیک به زمان برداشت محصول و عدم اعمال کنترل بر سطح باقیمانده سموم محصولات کشاورزی، همه مردم اعم از کشاورزان و جمعیت مصرف کننده در معرض خطر جدی آفت کش ها قرار دارند.

این متخصص تغذیه یادآور می شود: «در ایران سازمانهای دولتی متعددی نظیر وزارت جهاد کشاورزی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی و سازمان انرژی اتمی در امر ایمنی غذا و کنترل و نظارت بر سلامت غذا مسئولیت دارند. اما علیرغم این موضوع، کشور به طور گسترده ای با معضلاتی از قبیل آلودگی های شیمیایی و میکروبی، مصرف بی رویه سموم دفع آفات نباتی و کود شیمیایی، وجود داروهای دامی و افزودنی ها در حد غیر مجاز در غذای مصرفی خانوارها، شیوع مسمومیت های حاد غذایی و بالاخره مرجوع شدن فرآورده های غذایی صادراتی به علت عدم رعایت موازین بهداشتی مواجه است.»

 

 

نظر شما
ادامه