کد خبر: ۱۸۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

پژمان داوری، مدیرعامل یکی از شرکت‌های مطرح تولیدکننده سوسیس و کالباس  با اشاره به صحبت‌های دکتر دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو درباره ممنوعیت استفاده از این ماده گفت: از سال 1389 و بر اساس اصلاحیه‌ استاندارد 2303 که ناظر بر تولید سوسیس و کالباس می‌باشد و استفاده از خمیر مرغ را ممنوع اعلام کرد، ما و بسیاری از کارخانجات استفاده از این ماده را متوقف کردیم.

 

وی افزود: البته روند توقف و استفاده مجدد از خمیر مرغ بسیار متغیر بوده است به طوری که این ماده در سال‌های اخیر چندین بار توسط سازمان‌های مختلف ممنوع و یا مجاز اعلام شده است. حتی در دو سال گذشته پروانه ساخت نیز از سوی وزارت بهداشت برای استفاده از خمیرمرغ صادر شد. اما در آخر سازمان استاندارد باز هم استفاده از این ماده را ممنوع کرد. از آن به بعد نه تنها شرکت ما بلکه تمامی شرکت‌های مطرح استفاده از این ماده را در محصولات خود متوقف کردند و وزارت بهداشت نیز بسیار سخت‌گیری می‌کرد.

 

داروی در ادامه اضافه کرد: تمام شرکت‌های بزرگ که عموما خمیر مرغ استفاده شده توسط آن‌ها، خمیر مرغ سالمی بود نیز این موضوع را رعایت کردند.

 

وی توضیح داد: خمیرمرغ سالم یعنی خمیر تهیه شده از مرغی که شکم آن کاملا خالی شده و تمیز می‌باشد و محصولات به دست آمده از آن نیز محصولات مناسبی خواهند بود.

 

مشکل همیشگی صنعت غذا

 

مدیرعامل این شرکت مطرح با صحبت‌های چند وقت پیش رئیس سازمان غذا و دارو  اشاره کرد و اظهار داشت: چند وقت پیش آقای دکتر اعلام کردند به شرکت‌هایی که قبلا پروانه ساخت داده بودند نیز دیگر پروانه ساخت نمی‌دهند. این مشکل همیشگی صنعت غذا است. ما همیشه با همین دعواها و درگیری‌های همیشگی میان دامپزشکی، سازمان استاندارد و وزارت بهداشت مواجه بوده و خواهیم بود که متاسفانه هر کدام نیز قضیه را به طرفی می‌کشانند.

 

وی در ادامه با اشاره به گزارش یکی از پایگاه‌های خبری که در آن برای اولین بار عکس هایی نامناسب از یک واحد تولیدی سوسیس و کالباس منتشر شده بود، بیان داشت: در این گزارش عکس‌های خیلی نامناسب و بدی کار شده بود که برای ما نیز این سوال به وجود آمد که این کدام کارخانه است که در این شرایط تولیدی نامناسب فعالیت می‌کند.

 

داوری ادامه داد: البته خیلی جالب است که خبرنگار در این شرایط توانسته وارد کارخانه شود و عکس‌برداری انجام دهد. آن هم عکس هایی باکیفیت و زاویه دید مناسب که شاعبه مخفیانه گرفته شدن را منتفی می‌کند.

 

با شرکت‌های متخلف برخورد کنید

 

وی افزود: خواهش من از وزارت بهداشت و سازمان استاندارد و دیگر نهادهای مسئول این است که حتما با این چنین شرکت هایی برخورد صورت پذیرد. اگر شرکتی در زمانی که مصرف خمیر مرغ ممنوع است، با این شرایط تولید می‌کند، باید با آن برخورد شود. شرکتی که اینگونه تولید می‌کند به نظر من اصلا استاندارد ندارد.

 

مدیرعامل این شرکت مطرح اضافه کرد: نکته دیگری که به اشتباه در این گزارش آمده این است که گفته شده  براساس استاندارد ملی و ضوابط کشور خمیرمرغ باید ازمرغ کامل استحصال شود، در صورتی که در این استاندارد (استاندارد 2303) آمده است که خمیر مرغ می‌تواند از مرغ کامل و یا اسکلت مرغ تهیه شود.

 

ما اعتقاد داریم استفاده از خمیرمرغ سالم بلاضرر است

 

داوری گفت: آیا درست است که به خاطر یک یا چند شرکت متخلف با کل صنعت برخورد شود؟ ما و بسیاری از شرکت ها از زمان ممنوعیت استفاده از خمیرمرغ از این ماده استفاده نکرده‌ایم، هر چند که اعتقاد داریم استفاده از خمیرمرغ سالم بلاضرر است. تنها درخواست کردیم در محصولات صادراتی‌مان به عراق و کشورهای حوزه‌ خلیج‌فارس از این ماده استفاده کنیم.

 

وی افزود: این استدلال که ما نمی‌دانیم چه در این دستگاه‌ها می‌ریزید و برخی شرکت‌ها ممکن است خلاف کنند، استدلال قابل قبولی به نظر نمی رسد. چرا که اینگونه می‌توان حتی مصرف گوشت در کباب کوبیده را نیز ممنوع کرد، چون طبیعتا ممکن است بعضی افراد در این کباب‌ها، گوشت نامناسب بریزند.

 

مدیرعامل این شرکت مطرح تاکید کرد: مردم مطمئن باشند در حال حاضر سازمان استاندارد به صورت دوره‌ای از محصولات تمام کارخانجات صنایع غذایی نمونه‌گیری انجام داده و در آزمون‌های بافت‌شناسی این سازمان تمامی اجرای تشکیل دهنده محصولات مشخص می‌شود و مسلما اگر تخلفی صورت گرفته باشد با شرکت متخلف برخورد خواهد شد.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: عموم می‌توانند از شرکت ما بازدید کرده و تمامی مراحل تولید را مشاهده کنند.

 

به گزارش "خبرگزاری دانشجو"، چندی پیش یکی از پایگاه‌های خبری در گزارشی تصویری نحوه استحصال خمیر مرغ و خمیر اسکلت و البته مشکلات فنی و بهداشتی خمیر مرغ و دستگاه بادر پرداخت.

 

خمیر مرغ یا (MDM)، یکی از پرمصرف‌ترین مواد اولیه‌ای است که در فرمولاسیون تولید فرآورده‌های گوشتی همچون سوسیس و کالباس استفاده میشد. این محصول گوشت جدا شده از استخوان مرغ به روش مکانیکی است که ماده اولیه معمول مورد استفاده در کلیه کارخانه‌های صنعتی در اروپا و آمریکا است. پس از استحصال ران و سینه از لاشه مرغ که به طور جداگانه به مصرف تولید سوسیس و کالباس یا به دیگر فرآورده‌ها می‌رسد، حدود 12 درصد گوشت روی استخوان باقی می‌ماند که با دستگاهی به نام Separator از آن جدا می‌شود. 

 
 
رئیس سازمان غذا و دارو در این‌باره گفته بود: «حذف خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس قدم بسیار بزرگی است، چراکه از سلامت خمیر مرغ اطمینان نداریم؛ بنابراین ورود آن به چرخه تولید سوسیس و کالباس ممنوع شده است. وی البته با توجه به تجربه‌های ناموفق گذشته در حذف خمیر مرغ گفت: شرکت‌های تولید‌کننده سوسیس و کالباس از یک دوره زمانی برخوردار خواهند بود تا بتوانند خود را با ضوابط تطبیق داده و خمیر مرغ را حذف کنند.»
 
به گفته وی، خمیر مرغ، گوشت‌های مازادی است که پس از تمیز کردن مرغ، توسط دستگاهی جدا شده و به چرخه مصرف وارد می‌شود. دیناروند تأکید کرد: «نمی‌توانیم سلامت خمیر مرغ را تضمین کنیم، چرا که مشخص نیست ماده اولیه آن از سلامت برخوردار است یا خیر و ممکن است از چربی زیادی برخوردار باشد. بحث درباره حذف خمیر مرغ در سال‌های 87 و 88 نیز به‌صورت جدی مطرح بود اما رجوع به خبرها و گزارش‌های مربوط به آن زمان نشان می‌دهد مسأله حذف خمیر مرغ در نهایت منجر به حذف دستگاه‌های بادر از کارخانه‌های صنایع غذایی شد، فقط پنج ماه دوام آورد.»
 
گزارش تصویری جنجال‌برانگیز یکی از پایگاه‌های خبری
 
تصویرشماره 1 دستگاه بادر
 
 
تصویر شماره 2 مرغ هلندی موجود در دهانه بادر
 
 
تصویر شماره 3 امعاء و احشاء موجود درمرغ های هلندی که قبل از بادر شدن از بادر خارج شد.
 
 
تصویر شماره 4 نمونه از امعاء و احشائی که در مرغ هلندی حتما وجود دارد
 
 
تصویر شماره 5 اسکلت هائی که جهت استحصال خمیر جمع آوری شده است
 
 
تصویر شماره 6 اسکلت هائی که بر اثر مانندگی دچار فساد شده است
 
 
تصویر شماره 7 ضایعاتی که جهت استحصال خمیر جمع آوری شده بود
 
 
تصویر شماره 8 دهانه یک بادر که امعاء واحشاء درآن به وضوح دیده می شود.
 
 
تصویر شماره 9 خمیر استحصال شده توسط دستگاه بادر 
 
برچسب ها: خمیر مرغ،
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
-
|
۲۲:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۴
0
0
دوستان خیلی نگراناظهارات رئیس سازمان غذا نباشند، مثل روغن پالم دوام زیادی نداره و بعد میان از اون دفاع هم میکنن. میبینیم
نظر شما
ادامه