کد خبر: ۱۸۷۷۸
تعداد نظرات: ۲ نظر

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اعلام خبر ممنوعیت تولید اسلحه شکاری توسط وزارت دفاع گفت: بهتر است سازمان محیط زیست تمام مجوزهای شکار را که از ابتدا تا کنون صادر کرده است ابطال و مورد بازبینی قرار دهد. 
 
محمدرضا تابش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی میزان با اشاره به تفاهم نامه ای که بین سازمان محیط زیست و وزارت دفاع منعقد شده است، اظهار کرد: طبق این تفاهم نامه تولید و واردات سلاح شکاری ممنوع شد. 
 
وی در ادامه افزود: اقدام وزارت دفاع در ممنوعیت تولید اسلحه شکاری گام بسیار مهمی در کمک به حفظ تنوع گونه های زیستی در کشور است. 
 
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در صورتی که در سطح تفاهم نامه بتوان اهداف زیست محیطی را در خصوص شکار تامین کرد دیگر نیازی به تصویب قوانین در مجلس نیست. ضمن این که انعقاد این تفاهم نامه نیز باید محمل قانونی داشته باشد، بدین معنی که مفاد آن باید به مواد قانونی اشاره کند. 
 
تابش خاطرنشان کرد: نیروهای نظامی و انتظامی موظفند شدیدترین برخورد ها را برای قاچاق هر کالایی به ویژه اسلحه شکاری داشته باشند که منجر به تخریب محیط زیست می شود. 
 
وی تاکید کرد: سازمان حفاظت از محیط زیست نباید به هیچ وجه به خصوص به شکارچیان غیر حرفه ای مجوز شکار ارائه دهد. از سوی دیگر باید به طور کل مجوز شکار در ایران ممنوع شود و مجوزهای شکاری که ارائه شده نیز باید مورد بازبینی قرار گیرد زیرا این مجوزها زمانی ارائه شده است که توان اکوسیستم با شرایط کنونی که در بحران بوده ایم متفاوت بوده است. 
 
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ممکن است زمانی آنقدر تعداد پرنده و گونه های جانوری زیاد شود که تعادل اکوسیستم برهم خورد. در این زمان نیاز به شکارچیان حرفه ای است و شکار ممنوعیتی ندارد. این رفع ممنوعیت رانیز سازمان محیط زیست توسط کارشناسانش تعیین می کند تا افراد به صورت تفننی به شکار نپردازند. 
 
تابش در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تلاش برای ممنوعیت شکار در کشور گفت: با وضعیت پیش رو پایداری محیط زیست کشور با تهدید روبرو شده است. لذا زمانی که محیط طبیعی خود در خطر است تامین معیشت از طریق محیط طبیعی دیگر معنا ندارد. لذا تامین معیشت نباید به طریقی باشد که ضرر و زیان بسیار زیاد برای حال و آیندگان منجر شود. 
 
وی افزود: برای تامین معیشت مردم محلی پس از ممنوعیت شکار در کشور باید راهکارهای دیگری را یافت به طور مثال اگر دام خارج از ظرفیت محیط طبیعی از مراتع تغذیه می کند باید به فکر راه اندازی دامداری صنعتی بود. شاید حتی مقرون به صرفه باشد که علوفه را از خارج وارد کنیم تا به طبیعت فشار وارد نشود. 
 
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: طبق دستور رئیس مجلس چند لایحه زیست محیطی در نظر گرفته شده است، تا مجلس کمک کند و به بحران زیست محیطی در کشور پایان داده شود. 
 
تابش در خصوص تصویب قانون برای مصونیت قضائی و حمایت از محیط بان ها و نیز ممنوعیت شکارعنوان کرد: باید نمایندگان مجلس به ارائه طرح بپردازند یا لایحه ای توسط دولت ارائه شود. 
 
نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: استدعا بنده نسبت رئیس مجلس این است که نسبت به دید منفی نمایندگان نسبت به محیط زیست اهتمام کافی داشته باشند، زیرا دید نمایندگان ناظر به منافع آنی شامل احداث جاده، مسکن و سایر زیرساخت ها است.

 

 

برچسب ها: شکار،
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
علیرضا کارمند محیط زیست
|
-
|
۰۷:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
0
0
بنده به عنوان تجربه کاری خودم میگم که ابطال یا عدم صدور کلی پروانه شکار مشکلی رو حل نمیکنه!! کسانی که برای اخذ مجوز شکار به ادارات محیط زیست مراجعه میکنند جز افراد قانون مند و بسیار متشخص هستند که در چارچوب قانون اقدام به شکار اونهم با رعایت ضوابط و به تعداد مشخص و محدود میکنند. الان مشکل محیط زیست شکارچیان غیرمجازند که تعدادشان چند برابر شکارچیان مجاز هستند و به هیچ قانونی هم پایبند نیستند و معمولا هم از افراد بومی شکارگاه ها هستند... ادارات محیط زیست با کمبود امکانات و تعداد کم نیروهاش و نواقص قوانین و... عملا هیچ کاری نمی تونه بکنه! وقتی شهرستانی با بالای 15 شکارگاه بکر کلا با 3 یا 4 محیط بان اداره میشه ( تازه محیط بانها صرفا کارشون رسیدگی به شکارچیان نیست کارهایی دیگه اداره مثل رانندگی و معادن و نگهبانی ساختمان های اداره و بعضی امور اداری و... هم به عهده اوناست) چیکار میتونن در مقابل این حجم متخلفان که اکثرا هم بومی مناطق هستند، بکنن. ..! مجوزهای شکار عملا سهم چندانی در کاهش جمعیت وحوش ندارند (شاید زیر 20 درصد شکارها بصورت مجاز انجام میشه) و ممنوعیت صدور پروانه به جز سوق دادن عده ای از افراد قانون مند به سمت بی قانونی و شکار بی ضابطه هیچ فایده دیگه برای محیط زیست نداره و صرفا موضوع رو بدتر میکنه... اگه مجلس و محیط زیست میخواهند کاری مفید انجام بدن فکری برای جلوگیری از شکار غیرمجاز و متخلفان بکنن که واقعا معضل محیط زیست شده...!!
کارمند دامپزشکی
|
-
|
۲۲:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۷
0
0
در مجموع طرح خوبی به نظر می رسه البته باید جلوی شکار بدون پروانه رو هم گرفت.
حیات وحشی که شکار شد دیگه برنمی گرده و رو به انقراض می ره!!!
نظر شما
ادامه