کد خبر: ۱۹۸۷۷
تعداد نظرات: ۴ نظر
علیرغم تکذیب مکرر سازمان دامپزشکی، «رحمت الله حافظی» ادعاهای خود مبنی بر بالاتر بودن 47 درصدی میزان سرب گوشت مرغ از حد استاندارد را تکرار کرد ...
hafezi

حکیم مهر - رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران ضمن هشدار از میزان بالای سرب در گوشت مرغ گفت: میزان سرب موجود در گوشت سفید مرغ 47 درصد بیشتر از استاندارد است.

به گزارش ایسنا رحمت الله حافظی با بیان اینکه گزارش پایش مواد غذایی در اواخر سال گذشته نشان داد که میزان سرب موجود در گوشت سفید مرغ 47 درصد بیشتر از استاندارد است، افزود: البته ظرف دو هفته آینده نتایج پایش جدید، جمع بندی و اعلام می‌شود.

ویبا بیان اینکه باید برای تخمین آخرین وضعیت وجود سرب در مرغ منتظر گزارش پایش امسال بود در مورد چرایی وجود این حد سرب در بدن مرغ گفت: دانه‌های خوراکی درون دستگاه‌هایی تولید می‌شود و شاید قطعات سربی در این وسایل وجود داشته باشد که در تماس با دانه، سربی می شوند اما قطعاً باید برای پاسخ به این چرایی بررسی های لازم انجام شود.

حافظی با بیان اینکه براساس گزارش سال گذشته، مشخص شد که نگرانی از وضعیت «هورمون» در گوشت مرغ وجود ندارد، ادامه داد: برخلاف تصورات رایج مبنی بر میزان زیاد هورمون در گوشت مرغ، اینگونه نیست و در نتایج پایش‌ها مشخص شد که هورمون موجود در مرغ حتی بسیار کمتر از سطح استاندارد بوده است.

پیش از این، در پی انتشار اخباری مبنی بر آلوده بودن مرغ‌ها به سرب، سیدحسین هاشمی، استاندار تهران با رد خبر آلودگی و بالا بودن سرب موجود در مرغ‌های شهر تهران گفت: «مرغ مورد استفاده شهروندان تهرانی هیچ مشکلی ندارد.»

وی افزود: «هیچ گزارشی درمورد بالا بودن سرب موجود در مرغ و آلودگی آن از طرف وزارت بهداشت به استانداری داده نشده است. بر همین اساس اخبار آلودگی در مرغ را به هیچ عنوان تایید نمی‌کنیم.»

او با بیان اینکه تنها مرجع رسمی اظهارنظر در این باره وزارت بهداشت و امور دام وزارت جهاد کشاورزی است، گفت: «اگر خبری در این باره توسط بخش‌های دیگر ارائه شود حاشیه‌ای است و رسمیت ندارد.»

لازم به ذکر است که به گزارش سازمان دامپزشکی کشور، در سال های 1391 و 1392 دو آزمون سنجش میزان فلزات سنگین (سرب و کادمیوم) از میان نمونه های تصادفی انتخاب شده از مرغداری ها و کشتارگاه های طیور سراسر کشور انجام شده است که در نتیجه آن، هیچ یک از نمونه های مورد آزمون از نظر میزان سرب و کادمیوم بالاتر از حد مجاز نبود.

در سال 1391 تعداد 623 نمونه مرغ از مرغداری ها و کشتارگاه های طیور سراسر کشور به روش تصادفی نمونه برداری و در اختیار آزمایشگاه کنترل بهداشتی مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی که به عنوان آزمایشگاه مرجع تخصصی فلزات سنگین در فرآورده های دامی انتخاب گردیده است، قرار داده شد.

بر اساس این گزارش، نتایج بررسی های انجام شده شاهد این بود که از نظر میزان سرب و کادمیوم، هیچ یک از نمونه های مورد آزمون بالاتر از حد مجاز نبود.

در سال 1392 نیز تعداد 623 نمونه مرغ از مرغداری ها و کشتارگاه های طیور سراسر کشور به روش تصادفی نمونه برداری و در اختیار آزمایشگاه مرجع تخصصی فلزات سنگین در فرآورده های دامی قرار داده شد که بر اساس نتایج این آزمایش ها، هیچ یک از نمونه های مورد آزمون از نظر میزان سرب و کادمیوم بالاتر از حد مجاز نبود.

پیش از این، دکتر مشکوه مشاور رئیس سازمان دامپزشکی هم چنین ادعاهایی را تکذیب کرده بود.

هر چند انتقاداتی در خصوص وجود باقیمانده­های دارویی در گوشت طیور وجود دارد، ولی اظهار نظرها و فضاسازی­های غیر مستند مبنی بر وجود هورمون و یا وجود فلزات سنگین در گوشت مرغ، می­تواند به دامپزشکی و صنعت طیور کشور آسیب وارد نماید و پیشنهاد می شود که سازمان دامپزشکی کشور از طریق مراجع قضایی چنین اظهار نظرهایی را پیگیری نماید.

ضمناً اظهار نظر استاندار تهران در مورد مرجع رسمی اظهار نظر در خصوص وجود سرب در گوشت مرغ نیز در جای خود جالب توجه می­باشد!

 

خبر مرتبط:

مشاور رئیس سازمان دامپزشکی: میزان فلزات سنگین نمونه‌های طیور پائین‌تر از حد مجاز است

میزان فلزات سنگین هیچ یک از نمونه های تصادفی انتخاب شده از مرغداری ها و کشتارگاه های طیور کشور بالاتر از حد مجاز نیست

میزان سرب موجود در گوشت مرغ وارد شده به تهران 47 درصد بیش از حد مجاز است

 

انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
DVM
|
-
|
۲۳:۲۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۸
0
0
چنین افرادی فقط به فکر شهرت طلبی هستند و دغدغه سلامت مردم برایشان بهانه است تا خودی نشان بدهند.
ناشناس
|
-
|
۰۴:۱۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۹
0
0
ایشان بهتر است ................... ابتدا شرح وظایف امور دام را مطالعه نماید . این اظهار نظرها از تبعات مهجور ماندن جایگاه اجتماعی دامپزشکی است.
ناشناس
|
-
|
۲۱:۱۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۹
0
0
بسمه تعالی
وای بر ما که افراد غیر متخصص در مورد مسائل تخصصی اظهار نظر می نمایند و از اعاده حیثیت نیز خبری نیست . ایشان بهتر است مسائل اساسی تر از جمله آلودگی هوا را بررسی و حل نمایند !!!!!!!!!!!!
ناشناس
|
-
|
۲۲:۰۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۹
0
0
سازمان دامپزشکی باید عکس العمل نشان دهد ظاهرا روابط عمومی سازمان دامپزشکی تعطیل است. نظام دامپزشکی هم که اصلا روابط عمومی ندارد و جامعتین دامپزشکی هم که خوابند. خدا به داد دامپزشکی برسه
نظر شما
ادامه