کد خبر: ۲۱۵۰۰
تعداد نظرات: ۳ نظر

رئیس صندوق توسعه صادرات آبزیان گفت: در بازار مصرف و حتی فروشگاه‌های زنجیره‌ای شاهد فروش ماهی‌های تقلبی به مردم هستیم و عامل باز دارنده‌ای نیز در این باره وجود ندارد.

بهروز کاکاوند با اعلام این خبر، افزود: جلسات متعددی با سازمان شیلات و دامپزشکی برای ساماندهی وضعیت عرضه آبزیان و شناسنامه کردن آنها انجام شده است اما با وجود اینکه قراربود از نیمه سال گذشته این طرح به مرحله اجرا در آید کماکان در مرحله آزمایشی باقی مانده و همکاری های لازم از سوی سازمان‌های ذی ربط نجام نمی‌شود.

کاکاوند خاطر نشان کرد: در صورتی که آبزیان با شناسنامه به بازار مصرف عرضه شود، امکان پایش و کنترل این آبزیان قبل و بعد از عرضه فراهم می شود و از شیوع بیماری‌های آبزیان در جامعه و تقلاب‌های این بخش جلوگیری به عمل می‌آید.

این مقام مسئول با بیان اینکه آبزیان برای صادارت نیز باید به صورت شناسنامه دار عرضه شود، یادآورشد: نحوه عرضه آبزیان دراروپا و کشور‌های پیشرفته دنیا مدت‌ها است که به این صورت عرضه می‌شود.

*دروغی به نام ماهی تازه جنوب

رئیس صندوق توسعه صادرات آبزیان با تاکید بر اینکه در این طرح شرایط تازه فروشی آبزیان و مدت زمان مصرف آن مشخص می شود، خاطرنشان کرد: به دلیل بعد مسافت، انتقال ماهی به صورت تازه از جنوب به شهر‌های مانند تهران بی معنی است.

وی اضافه کرد: برای عرضه ماهی تازه جنوب در شهر‌های دیگر باید از پودر یخ در کنار محصول استفاده و به وسیله خودرو‌های یخجال دار مورد تایید یا هواپیما حمل شود.

وی با بیان اینکه مدت مصرف آبزیان بعد از صید بر اساس نوع محصول 6 تا 10 روز مشخص می‌شود، گفت: بعد از زمان تعیین شده برای مصرف آبزیان، باید شکم آنها خالی شده و برای مصرف در بخش صنایع فرآوری ارسال شود، یا به صورت منجمد نگهداری شود. اما در حال حاضر این روال برعکس شده و ماهی جنوب به صورت یخ زده به بازار می‌آید و با انجام یخ زدایی به جای ماهی تازه به فروش می‌رسد.

وی اظهار داشت: در بازا‌رهای مصرف مانند سرچشمه شاهد فروش انواع ماهی تازه جنوب هستیم که زمان صید آنها مربوط به 6 ماه پیش است و با سوء استفاده از بی اطلاعی مردم به جای ماهی تازه به فروش می رسانند.

رئیس صندوق توسعه صادرات آبزیان با بیان اینکه علاوه بر تخلف در عرضه آبزیان، تقلبات گسترده‌ای نیز در حال انجام است، اظهار داشت: در بازار مصرف و حتی فروشگاه‌های زنجیره‌ای، شاهد فروش ماهی‌های تقلبی به مردم هستیم و عامل بازدارنده‌ای نیز در این باره وجود ندارد.

وی با اشاره به برخی از تقلبات این بخش تصریح کرد: در حال حاظر شاهد فروش فیله کوسه به جای شیر، فیله ماهی درجه سه و ماهیان صنعتی به جای قباد، ماهی تن به جای شوریده در بازار مصرف هستیم و تشخیص آن برای مردم به راحتی امکان پذیر نیست.

*فروش فیله رنگی شده قزل آلا به جای سالمون

کاکاوند در باره ماهی وارداتی سالمون نیز گفت: سالمون از ماهیان گران قیمتی به حساب می‌آید که در حال حاضر در بازار ایران به قیمت کمی به فروش می رسد، به طوری که قیمت واقعی این ماهی حدود هر کیلو گرم 60 هزار تومان است، اما در بازار این محصول 30 هزار تومان به فروش می رسد.

رئیس صندوق توسعه صادرات آبزیان اضافه کرد: متاسفانه برخی از افراد متقلب در ماه انتهایی عرضه ماهی قزل آلا به بازار مصرف، با دادن رنگ دانه و صورتی شدن رنگ گوشت آن را به جای ماهی قزل آلا به فروش می رسانند.

وی در پایان تاکید کرد: بر این اساس این ماهی نیز بعد از فیله شدن به جای ماهی سالمون و به قیمت بالاتر از ماهی قزل آلا به فروش می‌رسد.

 

 

انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
-
|
۲۰:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
0
0
سلام
من سال گذشته این موضوع با بررسی و تحقیق فراوان به سازمان دامپزشکی کشور اعلام کردم که قزل آلا را رنگ می کنند جای سالمون می فروشند
این موضوع 2 ایراد کلی دارد:
1*تقلب
2*رنگدانه های مورد استفاده چه هستند؟در چه دزی استفاده می شوند؟
بنده بارها در طول تحقیقات میدانی از زبان پرورش دهنده ها شنیدم(( اگر میزان رنگدانه ها زیاد باشد تلفات مزرعه بالا می رود))
رنگدانه ها به احتمال آستوگزانتین و یا رزین می باشد
مصرف ماهی در ایران یک دوم میانگین مصرف مردم دنیا هست(طبق اطلاعیه حکیم مهر) با این اوضاع مسولین محترم لازم است فکری کنند تا همان مقدار کم مصرف ماهی باعث ناراحتی های دیگر نشود.مسول فنی مرکز عرضه ماهی.....
دکتر آراسب دباغ مقدم
|
-
|
۲۳:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۱
0
0
امیدوارم قبل از این که بخش غذا را وزارت بهداشت از سازمان دامپزشکی جدا کند، سازمان دامپزشکی یک حرکتی در راستای اصلاح امور انجام دهد. عزیزان لطفا بیدار شوید. البته اگر خودتان را به خواب نزده اید!!
ناشناس
|
-
|
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۴
0
0
سازمان دامپزشكى آمار دقيق مصرف مالاشيت گرين را اعلام كنه لطفا !!! زمان پرهيز از مصرف تو ماهى و مرغ فرق داره تو ماهى حداقل يك تا دو ماه طول مى كشه يه نگاه اجمالى كافيه تا بفهميد چه مقدار آنتى بيوتيك تو فصل تابستون داره براى ماهى استفاده مى شه
نظر شما
ادامه