کد خبر: ۲۲۸۸۵
تعداد نظرات: ۹ نظر

«زیست بوم» نوشت:

مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران با بیان اینکه پیشبینی میشود امسال یک تن خاویار پرورشی در کشور تولید شود، گفت: هماکنون قیمت هر کیلوگرم خاویار درجه یک حدود ۲۰ میلیون تومان است.

ارسلان قاسمی اظهار داشت: خاویار در همه دوران‌ها به عنوان کالای کاملاً لوکس شناخته می‌شده است.

می دانید خاویار کیلویی چند است؟+تصاویر 

خاویار تخم ماهیان خاویاری و از گرانترین غذاهای جهان است. دریای خزر به عنوان بزرگ‌ترین منبع ماهیان خاویاری در جهان بیش از ۹۰ درصد خاویار جهان را تأمین می‌کند.

فیل‌ماهی، تاس‌ماهی روسی یا چالباش، تاس‌ماهی ایرانی یا قره‌برون، ماهی شیب و ماهی ازون‌برون یا سوروگا، گونه‌های اصلی ماهیان خاویاری دریای خزر هستند.

انواع خاویار

ماهیان خاویاری یا استورژون، از خانواده تاس‌ماهیان، از جمله گونه‌های آب‌زی کم نظیری هستند که از قدمتی چند صد میلیون ساله که به عصر ژوراسیک باز می‌گردد بر خوردارند و از این رو ماهیان خاویار را فسیل‌های زنده جهان می‌نامند که همراه با تکاملی فیلوژنی تا به امروز باز مانده‌اند. این ماهیان به ۲۷ گونه و زیرگونه در جهان تقسیم می‌شوند که از این تعداد ۶ گونه در دریای خزر زندگی می‌کنند. ارزش ماهیان خاویاری نه به جهت استفاده از گوشت آنان که به واسطه تخم آنان است که به خاویار یا مروارید سیاه مشهور است. خاویار انواع گوناگونی دارد چون خاویار طلایی و سرخ و سیاه که البته در این میان خاویار سیاه از ارزشی قابل توجه برخوردار است.

 می دانید خاویار کیلویی چند است؟+تصاویر

دریای خزر به تنهایی ۹۳ در صد از ذخیره خاویار و ماهیان خاویاری جهان را در خود جای داده‌است. همچنین ۵ گونه از ماهیان خاویاری ممتاز جهان نیز در این دریا زندگی می کنندکه به ترتیب کیفیت عبارت‌اند از «فیل ماهی»، «قره برون یا ماهی خاویاری ایران»، «ماهی خاویاری گلد (چالباش) یا روس»، «ماهی شیپ»، «ماهی ازون برون».

فیل ماهی بزرگ‌ترین ماهی آب‌های داخلی ایران است که از نقطه نظر کیفیت خاویار رتبه اول را به خود اختصاص داده‌است و نمونه‌هایی از آن با وزنی در حدود ۱۴۰۰ کیلوگرم و سنی بیش از ۱۰۰ سال صید شده‌است. هر ۲ یا ۳ سال یک بار تخم ریزی می‌کند و بین ۱۴ و ۱۷ سالگی بالغ می‌شود و به واسطه بهترین خاویار، رتبه گرانترین ماهی و خاویار جهان را داراست. از قامتی معادل یک و نیم متر تا بیش از چهار متر بر خوردار است، رکورد صید آن در ایران ۶۲۰ کیلوگرم بوده‌است.

قره برون یا تاس‌ماهی ایران، در حال حاضر گونه‌ای مستقل محسوب می‌شود، اما پیش‌تر آن را زیرگونه‌ای از ماهی روس می‌دانستند. «قره‌برون» به ترکی به معنای «بینی سیاه» است که از رتبه دوم ارزش بر خوردار است. در حال حاضر به واسطه تکثیر مصنوعی از نقطه نظر تعدد از گونه روس پیشی گرفته‌است. از گونه روسی بزرگ‌تر می‌باشد و کیفیت خاویاری برتر از وی را نیز دارا می‌باشد از نظر ظاهری تا حدی شبیه به هم می‌باشند گرچه رنگی تیره تر همراه با رنگ دانه‌های سفید رنگ که تا بینی وی ادامه پیدا کرده وی را از نظر ظاهری از تاس ماهی روس جدا می‌کند. وزنی معادل ۶۰ تا ۱۳۰ کیلوگرم دارد و طولی معادل ۱ متر تا بیش از ۲ متر که در فاصله ۱۲ تا ۱۴ سالگی بالغ می‌گردد.

می دانید خاویار کیلویی چند است؟+تصاویر 

تاس ماهی روس یا چالباش در زمره گونه‌هایی است که در تمام نقاط دریای خزر یافت می‌شود و خاویار آن را نیز به اصطلاح طلایی می‌نامند که از رتبه سوم ارزش بر خوردار است و در فاصله ۱۲ تا ۱۶ سالگی به سن تخم دهی می‌رسد و بالغ می‌شود. از طولی معادل ۱ تا ۲ متر بر خوردار است و وزنی معادل ۶۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم.

ماهی خاویار شیپ معمولاً ماهی مهاجری است که به واسطه تخم‌ریزی به سواحل ایران می‌آید و در رودخانه‌های آبریز دریای خزر تخم‌گذاری می‌کند. از عمری معادل ۳۰ سال بر خوردار است، سبک وزن است و از تعدد کمی هم بهره می‌برد. از نقطه نظر ارزش در رتبه چهارم قرار دارد. با طولی بیش از ۱ متر و وزنی سبک، در فاصله ده سالگی تا ۱۴ سالگی بالغ می‌گردد و به سن تخم‌دهی می‌رسد.

 می دانید خاویار کیلویی چند است؟+تصاویر

ماهی اوزون برون (دراکول) کوچک‌ترین ماهی خاویار دریای خزر می‌باشد که در ایران به اشتباه کلیه ماهیان خاویاری را به نام وی اوزون برون می‌نامند. از نقطه نظر کیفی در رتبه آخر قرار دارد چرا که از خاویار ریزتر و ارزانتری بهره می‌برد. از نظر تکثیر مصنوعی با مشکلاتی مواجه‌است و تعداد آن نیز در شرایط طبیعی رو به کاهش می‌رود. در ترجمه نام وی بینی دراز است. در فاصله ۸ تا۱۲ سالگی بالغ می‌شود. قامتی معادل ۱ تا ۱٫۵ متر و وزنی سبک‌تر در قیاس با دیگر ماهیان این خانواده در دریای خزر دارد.

 روش مصرف

خاویار خود به تنهایی اشرافی‌ترین صبحانه جهان محسوب می‌گردد. بسیاری آن را به شکل خام و یا همراه با زرده تخم مرغ یا خرده پیاز میل می‌کنند و گروهی نیز به اندازه نوک قاشقی از آن را همراه با سبزیجات معطر یا قطعه کوچکی از نان و کره می‌خورند. بعضی علاقه‌مندان خاویار، آن را سرد و با یک قاشق کوچک و بدون نان میل می‌کنند. برخی بوی تند ماهی مانند آن و طعم شورش را بسیار دوست می‌دارند هرچند طعم و بوی خاویار ممکن است برای بسیاری اصلاً خوشایند نباشد.

خواص خاویار

خاویار یک ماده غذایی پر انرژی است که طعم و بویی بسیار خوشایند دارد. به طور عمده پروتئین موجود در خاویار متشکل از اسیدهای آمینه آرزین، هیستامین، ایزولوسین، لیزین و میتونین است. چربی موجود در خاویار نیز به دو دسته عمده تقسیم می‌شود که عبارت‌اند از«۲۵ درصد کلسترول» و«۷۵ درصد لستین».

 می دانید خاویار کیلویی چند است؟+تصاویر

مصرف خاویار از ابتلا به بیماری افسردگی و بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری می‌کند، چرا که در خاویار غلظت اسیدهای چرب از نوع امگا۳ بسیار بالاست. بعلاوه خاویار غنی از ترکیبی به نام "Ctacosand" است که نوعی الکل چرب با زنجیره بلند است و در بدن به اسیدهای چرب تبدیل می‌شود. این اسیدهای چرب به دست آمده در سنتز میلین (پوشش سلول عصبی) نقش بسزایی ایفا می‌کند. به همین دلیل مصرف خاویار در سلامت سلول‌های عصبی بسیار مؤثر است. در کشورهایی که ماهی و خاویار در عادات غذایی مردم جایگاه ویژه‌ای دارد، میزان ابتلا به افسردگی بسیار کمتر از دیگر کشورهاست. وجود اسیدهای چرب «امگا۳» درخاویار مانع از افزایش کلسترول خون و به دنبال آن باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود. بعلاوه مصرف خاویار در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های آرتریت رومائید (التهاب مفاصل)، بیماری‌های دستگاه گوارش و بعضی از انواع سرطان بسیار مؤثر است. خاویار از نظر عنصر آهن نیز غنی است و به همین دلیل آن در افراد مبتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن نیز توصیه می‌شود.

خاویار در ایران

در ایران کرانه‌های شرقی دریای خزر بویژه سواحل بندر ترکمن (از خلیج حسنقلی تا میانکاله) مهم‌ترین محل صید ماهیان خاویاری می‌باشد که به تنهایی نیمی از خاویار ایران در آنجا استحصال می‌شود.

۹۳ درصد از ذخایر ماهیان خاویاری جهان در دریای خزر موجود است و مدیریت حفظ و تکثیر و رها سازی ماهیان خاویاری دریای خزر نیز با ایران است. ایران سالانه در حدود ۲۰ تا ۲۲ میلیون بچه ماهی خاویاری از گونه قره برون را در دریا رها می‌سازد.

عکس ها از: ابوطالب ندری

 

 

برچسب ها: خاویار،
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
زهرا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۴
1
8
چرا این اندازه گران است.با اینکه 93درصد در دریای خزر تولید میشود ما ایرانی ها چرا از آن برای یکبار هم که شده تغذیه نمی کنیم و فقط صادر می شود.
محمد
|
United States of America
|
۲۲:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۰
1
2
لطفا از كجا بايد خريد ايا ميتوان صادر كرد
علیرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۲
1
1
خیلی بد بود ................
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۱
1
0
فک کن 93درصد ایران تولید میکنه.....بعد ....
کجای دنیاییم ک ازرو ماهیای کشور خودمونو داریم.....
محمد رحمتی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۲
0
1
یکیلو خاویار دارم ارزون میدم کسی خواست با این شماره تماس بگیره 09102447053
m
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۳
0
0
واقعا خسته نباشید.آخه ...... چرا مطلب و از ویکیپدیا کپی میکنی ......... خودت یه مطلبی که از سر تحقیقه مینوشتی واسه خواننده.متاسفم واس خودم که اومدم سایت شمارو دیدم.
مهناز حیدری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۴
2
0
من می خواستم اوولین تجربه خوراکیم دریاییم رو در مورد مصرف خاویار رو داشته باشم
این بود که طی تحقیقات لازم به شرکت خاویار ایران سفارش دادم ودر یک چشم به هم زدن به دستم رسید وخیلی راحت سرو کردم بله درست حدس زده بودم طعم واقعا عالی وبا کیفیتی داشت ومن یکی از مشتریان پر وپاقرص این شرکت وخاویارش شدم
اگه دوست دارین شما هم تجربه کنید آدرس شرکتشون :
www.khaviarco.ir
09104301218
مهناز حیدری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۴
2
0
من می خواستم اولین تجربه خوراکی دریاییم رو در مورد مصرف خاویار داشته باشم
این بود که طی تحقیقات لازم به شرکت خاویار ایران سفارش دادم و در یک چشم به هم زدن به دستم رسید و خیلی راحت سرو کردم بله درست حدس زده بودم طعم واقعا عالی و با کیفیتی داشت و من یکی از مشتریان پر و پاقرص این شرکت و خاویارش شدم
اگه دوست دارین شما هم تجربه کنید آدرس شرکتشون :
www.khaviarco.ir
09104301218
علی رادمهر
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
1
0
علی رادمهر
من خاویارم را از مرکز فروش خاویار ایران خریداری کردم وبعد از استفاده متوجه شدم که این خاویار ، خاویار اصل است چرا که وقتی میل کردم واقعا تاثیر اون رو متوجه شدم ، ( انرژی گرفتم ، انگار یه بمب انرژِی بهم وصل شد ) و الان هم جز مشتریان نقره ای کلاب خاویار ایران ، شدم وپیشنهاد می کنم شما هم اولین تجربتون را با این شرکت آغاز کنید اینم تلفن تماسشون
www.khaviarco.ir
09104301218
نظر شما
ادامه