کد خبر: ۲۸۱۸۶
تعداد نظرات: ۱۳ نظر
 

 «دکتر امین انوشه‌پور» - دامپزشک - در نی نی سایت نوشت:

گاهی وقتی یک مادر در انتظار تولد فرزند خود است با یک چالش عاطفی مواجه می‌شود؛ آیا باید از حیوان مورد علاقه‌اش دست بکشد؟ موضوع تداوم نگه‌داری حیوانات خانگی برای مادران باردار و به‌خصوص پس از تولد نوزادان همواره مورد سوال بوده است. در واقع در بسیاری از مواقع اطلاعات افراد ناآگاه می‌تواند باعث افزایش استرس و اضطراب برای مادران و تشدید نگرانی‌های بی‌مورد و از سوی دیگر می‌تواند منجر به مخاطرات جدی برای سلامت شود. نگه‌داری از حیوانات خانگی به شرطی که حیوان خانگی (اعم از سگ، گربه یا پرندگان زینتی) تحت معاینات منظم دامپزشکی نباشند و اصول بهداشتی نگه‌داری حیوان رعایت نشود، می‌تواند برای مادران و نوزادان خطرساز باشد. اما برای اجرایی شدن این شرط نکاتی مهم وجود دارد که باید توسط صاحبان حیوانات رعایت شود.

نگه‌داری از حیوانات خانگی رو به گسترش است. مطالعات متعددی نیز بیان‌گر این نکته است که نگه‌داری صحیح همراه با اصول بهداشتی می‌تواند جنبه‌های مثبت روحی، عاطفی برای افراد خانواده داشته باشد از قبیل کاهش تنش (استرس)، کاهش اضطراب و افسردگی، کمک به بروز عواطف و احساس تعلق خاطر و نیز فقدان و مواجهه با پدیده مرگ. هم‌چنین به مواردی از قبیل کمک به بالا بردن عزت نفس و حس مسئولیت‌پذیری نیز اشاره شده است. انس و الفتی که اعضای یک خانواده با حیوان خانگی خود دارند در مواقع زمانی خاصی دچار چالش می‌شود. یکی از این موارد هنگامی رخ می‌دهد که مادران باردار منتظر تولد نوزاد خود هستند و این سوال را مطرح می‌کنند که «با حیوان خانگی‌ام چه کار کنم، آیا خطری نوزادم را تهدید می‌کند؟» برای پاسخ به این سوال نمی توان در تمامی موارد یک توصیه واحد ارائه کرد ولی در نظر گرفتن اصولی که در ادامه می‌آید می‌تواند راهگشا باشد.

وجود هرگونه حساسیت مادر و کودک به حیوانات (از قبیل حساسیت به مو، پر و مواد و ترشحات بدنی حیوانات):

در صورت وجود هرگونه پیش زمینه حساسیتی از قبیل داشتن سابقه حساسیت‌های پوستی و تنفسی به ویژه در مواردی که این حساسیت با تماس با حیوانات تشدید می‌شود. آلرژی به حیوانات، در واقع حساسیت نسبت به گردوغبار بدن و موی حیوان، بزاق، ادرار یا مدفوع حیوان باشد. هنگامی که کودک مبتلا به آلرژی به حیوان خانگی و تماس با این مواد آلرژی قرار گیرد، سیستم ایمنی کودک هیستامین و تعداد دیگری از واسطه‌های ایمنی را آزاد می‌کند تا به مبارزه با مواد حساسیت‌زا بروند؛ این منجر به بروز علائمی می‌شود که ما به عنوان علائم حساسیتی می‌شناسیم نظیر: سرخی بینی، التهاب بینی، چشم‌ها و بینی آبکی، علائمی از آسم، سرفه و خس‌خس سینه.hگر این آلرژی‌ها به پوست کودک برسد می‌تواند باعث جوش و کهیر شود.بسیاری از حیوانات خانگی نظیر سگ‌ها، همسترها، خوکچه‌های هندی و به خصوص گربه‌ها می‌توانند باعث آلرژی در کودکان شوند.

عدم تنها گذاشتن کودک با حیوان خانگی:

همواره توصیه می‌شود که هر اندازه هم که نسبت به خلق و خو و رفتار و تربیت حیوان خانگی اطمینان وجود داشته باشد، هیچ گاه تنها گذاشتن و نزدیک شدن حیوان به کودک جایز نیست. در برخی موارد دیده شده است که حیوان خانگی برای تثبیت قلمرو خود، نوزاد جدید را به عنوان عضو جدید یک خانواده نمی‌پذیرد و نسبت به کودک پرخاشگر است که می‌تواند منجر به صدمه خوردن کودک شود.

عدم اجازه ورود حیوان خانگی به اتاق نوزاد و احیاناً لیس زدن و تماس با پوست کودک:

حیوان خانگی می‌تواند گسترش دهنده انواعی از ویروس‌ها ، باکتری‌ها و انگل‌ها در محیط خانه باشد و این در مواردی که حیوان تحت نظر دامپزشک نباشد خطرآفرین‌تر است. این موضوع با توجه به اینکه سیستم ایمنی کودک هنوز به طور کامل بالغ نشده و توانایی کنترل عفونت‌ها را ندارد، اهمیت خاصی پیدا می‌کند. این عفونت‌ها می‌تواند از طریق تماس حیوان با نوزاد از طریق لیس زدن، حضور در فضاهای مشترک و ورود آلودگی به غذا و وسایل بازی کودک منتقل شود.
موارد فوق بازگوکننده پاره‌ای از موارد بود که خانواده‌های دارای حیوان خانگی باید آن را مد نظر قرار دهند، وگرنه لازم است که با حیوان خود وداع کرده و آن را به محل دیگری ببرند.
 
 
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
دانشجو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۸
6
4
مطالب مفیدی را ارایه نموده اید، با تشکر ، دانشجوی استاد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۸
7
6
یک سوال خیلی جدی از دکتر انوشه پور؟
در دنیای غرب حیوانات خانگی تو درون خانه ها به وفور یافت شده و در بسیاری از فیلم ها و عکس ها شاهد همزیستی مسالمت آمیز سگ و گربه با بچه های کوچک و نوزادان هستیم. این در حالی است که علم جنابعالی من و دیگران در مورد بیماری ها، وارداتی بوده و از کشورهای غربی وارد شده است. حالا چرا آنها از این بیماری هایی که گفتید اینقدر نمی ترسند، اما شما بعنوان دامپزشک ایرانی که دانش تان مانند همه وارداتی است چنین چیزی را عنوان کردید؟ نکنه خودتان طی مطالعات به چنین چیزی رسیدید که غربی ها نرسیدند؟؟!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۸
4
14
در مقاله توضیح داده شده است که اگر شرایط بهداشتی و دامپزشکی رعایت نشود،
پاسخ ها
فرهنگی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۹
چه واژه عجیبی غربیها.همانهایی که زمانی حمام رفتن و درمان بیماریهاو... را گناه میدانستند .بنده خدا مسلمانها اونا رو آدم کردن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۸
10
4
با عرض سلام، در پاسخ به آقا/خانم ناشناس. توصیه می نمایم که یک بار دیگر مطالب را با دقت بیشتر مورد مطالعه قراردهید، به وضوح توضیح داده شده است که نگهداری حیوان خانگی دارای شرایطی می باشد که اگر این شرایط بهداشتی و مراقبت های دامپزشکی رعایت نشود و.... می تواند مشکل آفرین باشد ضمن اینکه به فواید و اثرات مفید نگهداری از پت هم اشاره گردیده است، فضای مطالب علمی ، باید محلی بدور از افراط و تفریط باشد، در ضمن، مطالب ذکر شده چکیده ای از مستندات علمی و پژوهشی و سابقه اینجانب در امور بالینی است و نه صرفا مشاهده عکس و فیلم. لازم به توضیح است که نگارنده همراه با بسیاری دیگر از دامپزشکان این مرز و بوم همواره در حال تحقیق و پژوهش بوده و ماحصل بسیاری از این تحقیقات طی مقالات علمی و همایشهای بین المللی در معرض دید بین المللی قرار می گیرد، بسیاری از مطالب و آموخته های ما وارداتی است ولی نباید زحمات و پژوهش های افراد هم وطن هم نادیده گرفته شود، پاینده ایران و ایرانی، با سپاس ، دکتر انوشه پور
دکتر کریمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۷ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۹
6
16
دکتر انوشه پور شما متخصص دام بزرگ هستید. 1- چرا در تخصص خودتان مطلب منتشر نمیکنید 2- چرا ترس بیهوده ایجاد میکنید؟
مردم این عصر احتیاج به محبت الفت و دوستی با حیوانات در خانه دارن. از این لذت پاک جلوگیری نفرمایید. در ضمن اگر بحث بیماری باشد انسان های خانه برای یک کودک خطرناکتر هستند تا حیوانات خانه. چون از یک گونه بوده و تقریبا تمامی بیماری های عفونی بین آن ها مشترک است تا حیوانی که چند مورد مشترک واگیر دار دارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۵۷ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۹
7
10
وقتی اطلاعات یک دامپزشک در مورد بیماری های مشترک صحیح نیست و حضور یک سگ و گربه را برای کودک بسیار مضر و بیماریزا میپندارد، پس از مردم عادی ایران چه انتظاری میتوان داشت؟! ایکاش هر دامپزشکی بعوان شخص حقوقی قبل از بیان هر مسئله ای در مجامع رسمی و شبکه های راجتماعی رسمی حداقل چند ساعتی در مورد آن مطالعه دقیق کند.
پاسخ ها
پردیس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۹
آخه حماقت تا کی؟ چرا انقد کور هستید؟ آدم حرصش میگیره! دکتر بیچاره چی گفته شما ......ها چی میگین؟ برید چشماتونو بشورید بابا چقد ........ هستید آخه! جز این دیگه چیز دیگه ای نمیشه به امثال شما گفت چون واقعا نمیفهمید
دکتر مهتاب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۷ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۴
4
3
با عرض خسته نباشید خدمت شما دکتر انوشه پور
امیدوارم نظرات دوستانی که در این زمینه اطلاعات کافی ندارند و صرفا جهت منافعشان نظر می‌دهند شما را در مسیر پژوهشهایتان سست ننماید وما در آینده نیزاین چنین پژوهش های مفید را از شما ببینیم.
علی فراهانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۲
7
5
سلام من کودک ده ماهه دارم و سگ کوچک اپارتمانی هم دارم تمام واکسنها به موقع زده شده ایا باز خطری هست
فرهنگی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۹
14
3
عوض اینکه از حیوانات مراقبت کنید از کودکان بی سرپرست
شیرخوارگاهها نگهداری کنید.سگ و گربه و... تو خیابانها و... هم میتوانند زندگی کنند.
Fahim
|
Germany
|
۲۱:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۹
6
5
دوستان چرا در مقابل فهمیدن مقاومت میکنید دکتر گفتن که اگه زیر نظر پزشک باشه نگهداری از سگ موردی نداره نکنه شما میخواید واکسن نزده یا ازمایش نداده سگ رو ببرین بغل بچتون؟هر موجود زنده ای نیاز به ازمایش داره بخصوص درمورد حیوانات خونگی
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۲
5
2
شما داری میگی تحت نظر پزشک
من سگمو سالم سالم بردم دامپزشکی واکسن زدم و شناسنامه شو گرفتم بعد ۳ روز پاروا گرفت
ده روز پشت سر هم بهش سرم وصل کردم خوب ک نشد هیچ دیسمپرم گرقت بعدشم ژد تو کل بدنش و بعد چند وقت تموم کرد.
سگی ک الان دارم رنگ دامپزشکی رو هم ندیده ولی دیقا تو یه ماه و نیمی پاروا گرفت بعد دو روزم خوب شد.
با این اوصاف چجوری میشه ب شما مثلا دکترا اعتماد کرد؟
نظر شما
ادامه