کد خبر: ۲۹۱۳۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
 

با کشف لاشه چند قوچ و میش در ۲ روز گذشته در پارک ملی سرخه حصار، کارگروه ویژه مخاطرات زیست محیطی با حضور اعضا در محل اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران عصر امروز برگزار شد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، «محمد هادی حیدرزاده» مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران و رئیس کارگروه ویژه مخاطرات زیست محیطی استان تهران گفت: پس از اینکه موج اول تلفات حیات وحش از نوع گونه کل و بز در پارک ملی خجیر در اسفند ماه سال گذشته به اتمام رسید، متاسفانه مشاهدات چند روز گذشته بیانگر ادامه این رویداد ناگوار در پارک ملی سرخه حصار است.

وی با اشاره به اینکه در دو روز گذشته چند لاشه قوچ و میش در پارک ملی سرخه حصار کشف شده، افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران بلافاصله پس از کشف لاشه ها، اقدامات کنترلی لازم و پیشگیرانه از جمله ضد عفونی کردن آبشخورهای حیات وحش در این دو پارک ملی را آغاز کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه دامپزشکی استان علت تلف شدن کل و بز منطقه خجیر را بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک اعلام کرده، گفت: نمونه ای از قوچ و میش تلف شده روزهای اخیر جهت انجام آزمایشات مربوطه به دامپزشکی تحویل شده و ما منتظر اعلام نتیجه و علت تلف شدن حیات وحش در این منطقه از سوی این سازمان هستیم.

حیدرزاده ادامه داد: فاجعه تلفات قوچ و میش و کل و بز استان دور از ذهن نیست و در صورت عدم همکاری و پشتیبانی دستگاههای مسئول و همکار قطعا محیط زیست با مشکلات عدیده ای مواجه خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اهمیت حیات وحش استان و ضرورت حفاظت از زیستگاهها و گونه های جانوری پایتخت تصریح کرد: متاسفانه نظارت محدود بر دام اهلی توسط دستگاههای متولی در استان تهران و ظرفیت بیش از اندازه دام اهلی در سطح تهران یکی از اصلی ترین خطرات و آسیب ها برای گونه های قوچ و میش و کل و بز است.

وی با انتقاد شدید در خصوص نحوه مدیریت دام اهلی در سطح استان تهران گفت: اداره کل حفاظت محیط زیست استان ، بارها گلایه و هشدارهای خود را در خصوص انتقال بیماری دام اهلی به حیات وحش استان اعلام کرده است.

حیدرزاده در ادامه گفت: نگرانی اصلی ما، توسعه بیماری احتمالی و ادامه مرگ و میر حیات وحش منطقه و سرایت آن به دیگر مناطق تحت مدیریت و حتی استانهای مجاور است و واجب می دانم که احتمال ورود به وضعیت قرمز را در همین جا اعلام کنم.

حجتی نماینده دامپزشکی تهران نیز با بیان اینکه واکسن طاعون نشخوار کنندگان کوچک در اختیار اکیپ های مربوطه قرار گرفته است، اظهار داشت: از روز گذشته واکسیناسیون دام اهلی در روستاهای عشایر نشین لپه زنک، مسگر آباد، توتک و چهل قز در محدوده حفاظت شده جاجرود و پارک ملی خجیر آغار شده است.

وی اظهار داشت: دامپزشکی استان تهران به محض دریافت گزارش هرگونه تلفات در دام اهلی، معاینات و آزمایشات مربوطه را به انجام خواهد رساند.

حجتی افزود: نگرانی ما نیز این است که دام اهلی گرفتار بیماری و تلفات شود و بیماری احتمالی مشترک در میان دامداران نیز فراگیر شود.

در پایان این نشست محمد هادی حیدرزاده مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به مصوبات این جلسه اظهار داشت: در این جلسه مقرر شد پایش و ضد عفونی کردن آبشخور های حیات وحش کماکان توسط محیط زیست ادامه داشته باشد و دامپزشکی استان نیز اقدامات لازم را نسبت به ادامه واکسیناسیون دام اهلی با دقت و سرعت لازم به انجام رساند.

وی گفت: همچنین مقرر شد گشت ویژه ای برای کنترل دام اهلی در پارک ملی خجیر و سرخه حصار از دو روز آینده برقرار شود.

حیدرزاده با بیان اینکه ازنیرو های نظامی مستقر در منطقه هم خواسته شد در صورت مشاهده هرگونه لاشه و حیات وحش بی حال، سریعا موضوع را به محیط زیست اعلام کنند، گفت: مقرر شد در صورت ادامه تلفات احتمالی ظرفیت نیروهای نظامی در راستای کمک به محیط زیست بسیج شوند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به حساسیت پارک ملی لار افزود: همچنین در این جلسه مصوب شد، کنترل دام در پارک ملی لار توسط منابع طبیعی در اسرع وقت برنامه ریزی شود.

وی تصریح کرد: انجام واکسیناسیون دام اهلی در قشلاق توسط دامپزشکی و برقراری گشت های مشترک با منابع طبیعی در محدوده پارک ملی لار از دیگر مصوبات این جلسه بود.
 
 
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۹
0
0
از بدو شیوع بیماری ppr که اولین بار این بیماری در سال 73 توسط استاد گرانقدر دکتر نوری عزیز در آذربایجانغربی گزارش شد سازمان دامپزشکی از تایید آن سر باز زد ولی با گسترش بیماری به سایر نقاط بالاخره مجبور به وارد کردن واکسن از فرانسه وسپس از آفریقا نمود حتی کوششهایی هم در جهت ریشه کنی وکشتار گله های آلوده انجام شد منتهی دیگر کار از کار گذشته بود واین سیاست با شکست مواجه شد و وضع به گونه ای شد که بیماری کاملا در ایران و اکثر استانها بومی شد و عملا بدون انجام واکسیناسیون مهار تلفات در گوسفند غیر ممکن شد .با توجه به کوچرو بودن گوسفند و بز اهلی به مناطق ییلاقی و افزایش ارتباط دامهای اهلی واکسینه شده یا بیمار که هردو حامل ویروس بودند احتمال شیوع بیماری در حیاط وحش دور از انتظار نبود و چه بسا از سالهای قبل هم مشکل در حیاط وحش بدون شناسایی و بصورت پنهان وجود داشت . مشکل در حیاط وحش در انجام واکسیناسیون است که عملا با شرایط زیستگاههای ایران غیر ممکن به نظر میرسد .تنها راه حل مشکل در حال حاضر در حیاط وحش استفاده از واکسنهای خوراکی در فصول کم آب یا کم علوفه از طریق آب آشامیدنی دستی ویا تغذیه دستی است که در این روش هم بعلت عدم ایجاد ایمنی کافی در مقایسه با روش تزریقی نیاز به تکرار عملیات دارد .راه حل دیگر جداسازی دامهای اهلی از حیاط وحش و محصور نمودن غیر قابل عبور زیستگاههای طبیعی نشخوار کنندگان کوچک است که برای جلوگیری از شیوع سایر بیماریها مانند تب برفکی هم مفیدخواهد شد به هر حال هر عملی هرچه سریعتر شروع شود نتیجه بهتری دارد وگرنه تعلل در هرگونه عملیات زیانهای جبران ناپذیری به حیاط وحش و ذخایر ژنتیکی کشور خواهد زد .
نظر شما
ادامه