کد خبر: ۳۰۹۰۶
 

نماینده مردم تنکابن، رامسر و عباس‌آباد در مجلس با بیان اینکه قدمت پروش ماهی در جهان به 50 سال می رسد، اما ما هنوز در بحث آزمون و خطا به سر می بریم، گفت: بازار مناسبی برای ماهی های پرورشی ایران در آسیای میانه و روسیه وجود دارد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از خانه ملت، «شمس الله شریعت نژاد» درباره وضعیت پرورش ماهی تنکابن، گفت: قدمت پروش ماهی در جهان به 50 سال می رسد،اما ما در کشورمان هنوز در بحث آزمون و خطا به سر می بریم.

نماینده مردم شریف تنکابن، رامسر و عباس‌آباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما باید پرورش ماهی را بطور جدی دنبال کنیم، تصریح کرد: رودخانه های پرآب ما در منطقه از جمله رودخانه های دو هزار، سه هزار در غرب استان مازندران، با توجه به موقعیت جغرافیایی استعداد پرورش ماهی را به نحو مطلوب دارند.

بازار مناسبی برای صادرات ماهی پرورشی ایرانی در آسیای میانه و روسیه وجود دارد

شریعت نژاد با بیان اینکه پروش دهندگان ماهی نیازمند تسهیلات کم بهره هستند، ادامه داد: با توجه به ظرفیت های مناسب پرورش ماهی درکشور، ما می توانیم صادرات ماهی را به کشورهای خواهان ماهی پرورش یافته ایرانی رقم بزنیم.

وی تصریح کرد: بازار مناسبی برای صادرات ماهی پرورشی ایرانی در آسیای میانه و روسیه وجود دارد و این در حالی است که باید تلاش کنیم در زمینه تولید تخم ماهی نیز بیش از گذشته فعال شویم تا در این راستا وابسته به خارج از کشور نباشیم و با اتکا به توان تولید داخلی در این راستا اقدامات بهینه ای تدارک ببینیم.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه پرورش ماهیان سرد و گرم آبی بستگی به موقعیت آب و هوایی، سفره های اب های زیرزمینی، جاری و دریایی نیز بستگی دارد، یادآورشد: ما مرز دریای طولانی دریایی در حوزه انتخابیه داریم و از همین رو ما با توجه به شرایط موجود استعداد بالایی در پرورش و صادرات بهینه ماهی داریم.

 

سازمان دامپزشکی کشور در زمینه صادرات قزل‌آلا به روسیه تجدیدنظر کند

 

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، مدیرکل دفتر توسعه بازار سازمان شیلات با اعلام این خبر گفت: شرکت‌های بسیاری از اتحادیه اروپا، روسیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس متقاضی قزل‌آلای ایرانی هستند، اما به‌دلیل آنکه عنوان این آبزی در فهرست اعلام‌شده از سوی سازمان دامپزشکی کشور نیست، مشکلاتی برای صادرات پیش آمده است.

«عیسی گلشاهی» افزود: لازم است سازمان دامپزشکی کشور در این زمینه تجدیدنظر کند و هرچه سریع‌تر نسبت به پذیرش ماهی قزل‌آلا در فهرست آبزیان قابل عرضه به شرکت‌های روسی و سایرین اقدام کند.

وی خاطرنشان کرد: با وجود مشکل فوق، تاکنون یک‌هزار و ۱۷۰ تن قزل‌آلا به امارات صادر شده است، اما همچنان صادرات به روسیه و اتحادیه اروپا در فهرست انتظار دامپزشکی است تا قزل‌آلای پرورشی در کنار ماهیان دریایی و سخت‌پوستان مشمول چراغ سبز برای صادرات باشد.

گلشاهی ادامه داد: تاکنون برای صادرات میگو بیش از چهارهزار و ۷۰۰ تن سفارش به ثبت رسیده است و پیش‌بینی می‌شود، صادرات کلی میگو به ۱۳ هزار و ۵۰۰ تن برسد.

وی از عزم جدی اتحادیه اروپا برای صادرات میگو و کل آبزیان ایرانی خبر داد و تصریح کرد: سوف و سیم دریایی دو گونه پرورش‌یافته در قفس هستند که از سوی شرکت‌های اتحادیه اروپا متقاضیان زیادی دارد.

گلشاهی یادآور شد: پنج آبزی پرورش‌یافته در قفس‌های دریایی ازجمله قزل‌آلا، سوف، سیم، کپور دریایی و ماهی آزاد دریای خزر از گونه‌های بومی ایران است که از سوی کشورهای حاشیه خلیج فارس، روسیه و اتحادیه اروپا متقاضی دارند.

مدیرکل دفتر توسعه بازار سازمان شیلات ایران تأکید کرد: پیش‌بینی می‌شود که آبزیان سوف و سیم دریایی بعد از رسیدن به وزن صید در بازارهای خارجی و داخلی عرضه و کپور دریایی و ماهی آزاد دریای خزر نیز در نیمه دوم سال راهی بازارهای فوق شود.

وی آغاز پرورش ماهی در قفس در کشور را مثبت خواند و اظهار داشت: لازم است تسهیلات بانکی برای تولید و تکمیل زنجیره‌های مرتبط با آن اختصاص یابد تا تولیدکنندگان نقدینگی لازم را در دسترس داشته باشند.

گلشاهی همچنین گفت: تولید آبزیان در محیط‌های دریایی خصوصیات انواع ماهیان دریایی را دارد؛ بنابراین مورد توجه سایر کشورها و مصرف‌کنندگان داخلی است.

وی در پایان افزود: فیله‌ماهی، سوف و سیم دریایی در سال گذشته نیز در بازار داخلی عرضه شد و مورد استقبال مردم قرار گرفت.
 
 
نظر شما
ادامه