کد خبر: ۳۱۰۲۶
 
 

پژوهشگران هندی در مورد نوعی داروی خوراکی مطالعه کردند تا بتوانند با بیماری کتوز در گاوهای شیرده مقابله کنند. نتایج این پژوهش ها در روزنامه بین المللی علوم دامپزشکی The Journal of Veterinary Science منتشر شد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ITPNews ، بیماری کتوز یک اختلال متابولیک در گاو است و زمانی رخ می دهد که نیاز به دریافت انرژی از دریافت آن بیشتر می شود و در نتیجه توازن انرژی منفی است. این مطالعه برای ارزیابی کارآمدی ژل گیاهی AV/KPC/10
(M/S Ayurvet Limited) برای کنترل بیماری خفیف کتوز انجام شده است.

18 گاو که این بیماری خفیف را داشتند به طور تصادفی انتخاب شدند و به گروه های زیر تقسیم شدند:

- گروه 1 (تعداد=6) در دو روز اول درمان، به این گروه دو بار در روز ژل گیاهی دارای دز 200 گرم خورانده شد و سپس در سه روز بعد آن، دارو یک بار در روز و با دز 100 گرم استفاده شد.

- گروه 2 (تعداد=6) در دو روز اول درمان، به این گروه دو بار در روز آنابولیت مایع ( Liquid Anabolite) دارای دز 200 میلی لیتر خورانده شد و سپس در سه روز بعد آن دارو دو بار در روز و با دز 100 میلی لیتر استفاده شد.

- گروه 3 (تعداد=6) به این گروه به مدت سه روز آمپول 25% Dextrose درون رگی با دز 500 میلی لیتر زده شد.

در گاوهای دارای بیماری کتوز که با ژل گیاهی درمان شده اند، از روز سوم تا سی امین روز درمان در سطح گلوکز پلاسما، تری گلیسرید سرم و فسفر سرم بهبود مشاهده شد.
بیماری کتوز خفیف در 3، 7 و یا 30 روز بعد از آزمایش با همه ژل های گیاهی جایگزین، منفی گزارش شد. بعد از جایگزینی ژل گیاهی افزایش قابل توجه تولید شیر مشاهده شد.
 
 
نظر شما
ادامه