کد خبر: ۳۲۷۳۷
تعداد نظرات: ۷ نظر
معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور:
«دکتر مسعود هاشم‌زاده» افزود: نگران آن هستیم که این طرح را آغاز کنیم، اما در عرضه به دلیل فرهنگ‌سازی نشدن با مشکل مواجه شویم و تعادل بازار بر هم بخورد ...
 

حکیم مهر - معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور در مورد زمان اجرای طرح عرضه مرغ با وزن استاندارد گفت: نگران آن هستیم که این طرح را آغاز کنیم، اما در عرضه به دلیل فرهنگ‌سازی نشدن با مشکل مواجه شویم و تعادل بازار بر هم بخورد و در ضمن زیرساخت کشتارگاه‌ها هنوز اماده نیست.

به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، «دکتر مسعود هاشم‌زاده» در مورد وضعیت اجرایی شدن مرغ سایز که پیش از این مسئولان سازمان دامپزشکی وعده اجرای آن از ابتدای آذر ماه را داده بودند، خاطرنشان کرد: برای اجرای این طرح باید، زیرساختار لازم در کشتار‌گاه‌ها ایجاد شود و از همه مهم‌تر آنکه نگران فرهنگ استفاده از مرغ با وزن کمتر در بین مردم هستیم.

وی اضافه کرد: فرهنگ استفاده از مرغ درشت در بین مردم جا افتاده و تغییر آن کمی مشکل است. در حالی که در همه جای دنیا به جز ایران از مرغ با وزن بین یک کیلو 200 تا یک کیلو و 400 گرم استفاده می‌‌کنند و حتی کشور عراق نیز مرغ با وزن بالا را قبول نکرده و برگشت می‌زند.

معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی به معایب مرغ با وزن بالای 2 کیلوگرم اشاره کرد و گفت: مدت نگهداری جوجه برای پروار شدن بالای 45 روز بوده تا به وزن بیشتر برسد و در نتیجه مصرف آنتی‌بیوتیک بیشتر، چربی بالاتر خواهد داشت، مضاف بر آنکه کیفیت گوشت نیز در مرغ با وزن بالاتر کاهش می‌یابد.

به گفته هاشم‌زاده، اگر بتوانیم طرح مرغ سایز (مرغ با وزن زیر یک و نیم کیلوگرم) را در کشور اجرا کنیم، ابتدا باید این فرهنگ بین مردم نهادینه شود که استفاده از مرغ کوچک برای سلامت خود آنها نیز بهتر است، مضاف بر آنکه دوره رشد جوجه یک روزه تنها 35 روز بوده و نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک را کاهش می‌دهد.

وی در توضیح بیشتر این موضوع گفت: هر چه سن کشتار مرغ بالاتر می‌رود، از آنجایی که از نژاد گوشتی استفاده می‌کنیم، مرغ سریعاً رشد کرده، اما ریه آن کوچک می‌ماند و با کوچکترین مشکلی بیمار می‌شود و در نتیجه باید مدام از دارو برای سلامت مرغ در مرغداری‌ها استفاده شود، در حالی که کشتار در سن 30 تا 35 روزه‌ این گونه مشکلات را نخواهد داشت.

معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی به این نکته هم اشاره کرد که اکنون حدود 15 تا 20 درصد مرغ عرضه شده در بازار دارای ضایعات است، اما در مرغ با وزن کم میزان ضایعات نیز به حداقل می‌رسد.

هاشم‌زاده در مورد زمان اجرای طرح عرضه مرغ با وزن کم به بازار هم گفت: نگران آن هستیم که این طرح را آغاز کنیم، اما در عرضه به دلیل فرهنگ‌سازی نشدن با مشکل مواجه شویم و تعادل بازار بر هم بخورد و در نتیجه به زمان بیشتری برای اجرای این طرح نیاز داریم، مضاف بر آنکه برخی کشتارگاه‌ها نیاز به دستگاه سورتینگ دارند، تا بتوانند مرغ را به واسطه سایز بسته‌بندی می‌کنند.

به گفته این مسئول در سازمان دامپزشکی برخی از شرکت‌های تولید مرغ از قبل کار خود را برای عرضه مرغ با وزن کم آغاز کرده‌اند، چرا که این موضوع به نفع خود مرغداران هم است و سرعت گردش مالی را از 3 ماه به 50 روزه کاهش می‌دهد که می‌توانند مجدداً جوجه‌ریزی کنند.

به گزارش فارس، از ابتدای انقلاب و با سهمیه‌بندی شدن کالاهای اساسی از جمله مرغ و محدودیت توزیع نهاده‌های دامی و جوجه یک روزه برای تولید فرهنگ تولید مرغ با وزن بالا رایج شد.

 
 
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۶
0
1
ببخشید ظرف همین چند روز متوجه شدید که زیر ساخت کشتارگاهها هنوز آماده نیست؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۶
0
1
آخي
مي خواي بگه مدير مربوطه ......................
اين بابا بايد يه جوري حمع و جورش كنه!!
ناشناس
|
Hong Kong
|
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۷
0
3
زیر ساخت کدومه؟ اصل مشکل اینجاست که کشتارگاه ها و دلال ها با این امر موافق نیستند و تصمیم گیرندگان را از بروز مشکل در بازار می ترسانند، البته مثل همه صنایع و صد البته اینکه مسئولین ما هم از تصمیم گیری می ترستند. هرچند که راه حل آن خیلی پیچیده نیست فقط کافیست کمی به دقت بررسی کنیم
امین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۷
0
1
نتیجه تصمیم گیری های عجولانه و بدون برنامه همین است.
فقط اتلاف وقت و انرژی و سرمایه...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۷
0
0
چرا این کار که ضرافت و پیچیدگی های خاص خودش را دارد با این مدیریت ... سازمان داده میشود .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۷
0
1
آقای دکتر هاشم زاده ی عزیز، ما که به دیانت و سلامت شما ایمان داریم، اجازه نده جهل حاکم بر وزارت بهداشت نسبت به شرح وظایف و جایگاه دامپزشکی موجب انتشار آلودگی های میکروبی! اداری! و فراورده های دامی و واکسن شود؟! برادر من ، ما برای تحقیقاتمان چندین مرتبه انواع حیوانات آزمایشگاهی از انستیتو پاستور ایران خریده ایم که انواع عفونت های زئونوز و تلفات متعدد در آنها دیده ایم، وقتی هم که اعتراض می کنیم هیچ جوابی نمی شنویم ! چرا ، چون می گویند آنجا را به بخش خصوصی داده اند، نه مسول فنی دارد نه گواهی سلامت حیوانات تولیدی، اعتراض که می کنیم عذر بدتر از گناه می آورند که برو بابا دلت خوش است، اینجا وزارت بهداشت است و سیستم تضمین کیفیت ما شامل بخش های تولید حیوانات و فراورده های دامی مثل واکسن هاری دامی نمی شود و محصولات دامی تولیدی پاستور نه تست های کنترل کیفی دارد نه مسول فنی !نه کاراییو نه حتی تحت نظارت استاندارد های سازمان دامپزشکی؟؟؟ به خدا اگر اتفاقی برای کسی بفتد شرعا و قانونا شما مسوولید... بعدا نگویید که کسی به نگفت و یا ان شا الله کارکنانی که در تماس با این محصولات هستند تحت پوشش بیمه هستند!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۸
0
1
واقعا اینطوریه؟ پس بگو چرا من بدبخت از آزمایشاتم توی پایان نامه جواب نمی گرفتی، چه کسی پاسخگوی وقت و پول امثال ما دانشجوهای دانشگاه آزاده، خدا از سر تقصیراتشون نگذره.
من هم همین مشکل رو پیدا کردم ، به یکی از دوستانم که در یکی از استان ها سمت داشت مطرح کردم گفت، ما نمی تونیم بر واحد های دولتی نظارت کنیم؟! خودم رفتم قانون تاسیس نظام دامپروری و دامپزشکی رو نگاه کردم ،دیدم به صراحت اشاره کرده که مراگز دانشگاهی و تحقیقاتی فقط برای مصارف آزمایشگاهی خودشان مستثنی شده اند و اگر برای فروش اقدام کنند باید مسوول فنی تولید دامپرور و مسوول فنی بهداشتی دامپزشک معرفی کنند!؟ قانونش رو نشون دادم اما هیچ کس توجهی نکرد! لطفا یک نفر به من بگوید چطوری می توانم خسارت وارده ناشی از این حیوانات آلوده را پیگیری کنم و احقاق حق خودم و امثال من بشود؟! خیلی ممنون می شوم کسی کمکم کند.
نظر شما
ادامه