کد خبر: ۳۲۷۹۳
تعداد نظرات: ۲ نظر
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در نشست خبری آنفلوانزای فوق‌حاد پرندگان:
«دکتر مهدی خلج» افزود: بیماری در کشورهای ارمنستان، آذربایجان، گرجستان، ترکیه و عراق هم وجود دارد، اما این کشورها گزارشی به سازمان بهداشت جهانی ارائه نداده‌اند ...
 

حکیم مهر - رئیس سازمان دامپزشکی کشور از ممنوعیت جابجایی طیور بومی بدون هماهنگی دامپزشکی استان های کشور خبر داد و گفت: تاکنون بیش از 513 هزار قطعه مرغ تخمگذار در چهار کانون پرورش استان تهران شناسایی و معدوم شدند .

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، «دکتر مهدی خلج» بعد از ظهر روز سه شنبه در نشست مطبوعاتی در خصوص وضعیت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان H5N8  در کشور، افزود: در پی اعلام تلفات در چهار مرغداری تخمگذار در ملارد استان تهران، کارشناسان سازمان دامپزشکی در محل حضور یافته و با اخذ نمونه گیری ها مشخص شد که در این مراکز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از نوع H5N8 شایع شده است.

وی اضافه کرد: در مجموع بیش از 513 هزار قطعه مرغ تخمگذار که به ترتیب در هر واحد پرورش 232 هزار، 38 هزار و 332، 24 هزار و 690 و 218 هزار بوده است.

وی تصریح کرد: در صورت مشاهده بیماری در واحدهای پرورشی طیور تا شعاع 3 کیلومتری پس از اخذ نمونه گیری آزمایشگاهی به کشتارگاه منتقل می شود.

وی تصریح کرد: پیش بینی ما این است که بیماری در کشورهای ارمنستان، آذربایجان، گرجستان، ترکیه و عراق هم وجود دارد، اما این کشورها گزارشی به سازمان بهداشت جهانی ارائه نداده اند.

دکتر خلج درباره اینکه برخی نگران انتقال آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به انسان هستند، افزود: طبق گزارشات جهانی تا کنون موردی مشاهده نشده که این بیماری به انسان منتقل شده باشد، اما نگران آن هستیم که به دلیل تغییرات ساختاری ویروس این مورد از سد گونه ای عبور کرده و به انسان منتقل شود و سپس انسان به انسان شیوع یابد.

وی منشاء انتقال ویروس انفلوانزای پرندگان را از سال 2014 از سیبری و امسال هم از ماه ژوئن و از کشور روسیه دانست و افزود: پرندگان مهاجر این ویروس را به جنوب شرقی آسیا و اروپای مرکزی از طریق کانال های هوایی آلوده کرده اند.

صادرات مرغ به عراق با شرط و شروط

وی درباره اعلام ممنوعیت صادرات مرغ و تخم ایران به آذربایجان و عراق گفت: تاکنون مکاتبه رسمی در مورد ممنوعیت صادرات مرغ و تخم مرغ ایران به کشورهای مذکور نداشته ایم و رئیس دامپزشکی عراق اعلام کرده که برای واردات مرغی که تا قبل از تاریخ اولین مورد آنفلوانزا در ایران کشتار شده و در سردخانه موجود است، منعی وجود ندارد.

وی اظهار داشت: با شرایط فعلی از نظر بهداشتی هیچ مشکلی برای صادرات مرغ و تخم مرغ نداریم.

بازنگری پروانه مرغداری ها

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان این که مشکل ما زیرساخت نامناسب برخی از مرغداری ها است، افزود: بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به راحتی می تواند در مرغداری هایی که بازسازی و بهسازی نشده اند، منتقل و پایدار شود.

وی اضافه کرد: تلاش داریم از این پس پروانه مرغداری های دارای ساختار نامناسب را بازنگری کنیم و جوجه ریزی در این گونه واحدها ممنوع می شود.

غرامت 10 میلیارد تومانی سال گذشته مرغداران همچنان پابرجاست

دکتر خلج درباره مطالبات معوق سال گذشته مرغداری ها گفت: طبق برآوردهای سال گذشته از محل معدوم سازی واحدهای مرغداری آلوده به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان 10 میلیارد تومان باقی مانده که به طور مجدد امسال با تصویب هیئت دولت این رقم برای پرداخت غرامت به مرغداری ها اختصاص می یابد.

خلج افزود: طبق پایش های سازمان دامپزشکی کشور از ابتدای سال تا مهر ماه جاری یک هزار و 800 واحد پرورش طیور صنعتی و بومی مورد ارزیابی آزمایشگاهی قرار گرفت که 35 هزار نمونه آن سرمی و 8 هزار نمونه مولکولی مورد بررسی قرار گرفته است که در تمامی این موارد ویروس در گردش آنفلوانزای فوق حاد پرندگان H5N8 دیده نشده بود.

سازمان دامپزشکی کشور طی اطلاعیه ای بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را در دو واحد پرورش طیور یکی از شهرستان های استان تهران اعلام کرده بود.

بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان H5N1 ویروسی و مشترک بین انسان و طیور است.

در آغاز ماه ژوییه سال 2005 میلادی گزارش های رسمی از مسئولین دولتی چندین کشور در مورد همه گیری ویروس H5N1  در مرز برخی کشورها به سازمان بهداشت جهانی دام (OIE  ) داده شد، در پایان همان ماه روسیه و قزاقستان هم گسترش آنفلوآنزای پرندگان را در کشورهای خود گزارش کردند و گفتند که عامل بیماری، ویروس H5N1 است.

از زمان نخستین گزارش های شیوع این ویروس در طیور موجود در روسیه که دامنه شیوع آن تنها بصورت محدود در سیبری بود، این ویروس شروع به گسترش به سمت غرب کرد به طوری که در قزاقستان چندین روستای مجاور مناطق آبی نخستین مناطقی بودند که شیوع این ویروس را تجربه کردند.

انسان در ارتباط مستقیم با پرندگان بیمار یا لاشه های پرندگان کشته شده می تواند به این بیماری مبتلا شود.

آنفلوانزای پرندگان علیرغم اینکه شیوع آن به شدت شیوع آنفلونزای انسانی در بین انسان ها نیست و خیلی سخت از پرنده به انسان منتقل می شود، اما در صورت انتقال، درصد تلفات و کشندگی آن بالا است و به همین دلیل، مجامع بین المللی روی کنترل این بیماری خیلی تاکید دارند.

در سال های اخیر، برای کنترل این ویروس خطرناک توافق هایی میان سه سازمان خواربار کشاورزی ملل متحد (FAO )، سازمان بهداشت جهانی (WHO ) و سازمان بهداشت جهانی دام (OIE) صورت گرفته است.

چندی پیش در گزارش رسانه های خارجی اعلام شد، در یکی از مزارع پروش طیور آلمان در مکلنبورگ با بروز بیماری آنفلوانزای مرغی مواجه شدند به همین منظور بلافاصله ستاد بحران تشکیل شد، این درحالیست همزمان این بیماری در چند کشور دیگر نیز مشاهده شد.

پیش از این نیز مقام های فرانسه، اقدام به ممنوعیت سه ماهه تولید 'فوا گرا'، به دلیل امکان گسترش آنفلوانزای مرغی در جنوب غرب این کشور کرده بودند.

به گفته برخی کارشناسان در سال 2014 -2015 صنعت طیور آمریکا بابت بیماری آنفلوانزا 2.3 میلیارد دلار خسارت دید و اگر برای هر کشور دیگری چنین شرایطی پیش بیاید، از نظر اقتصادی و از منظر سلامت، دچار زیان های فراوانی خواهد شد.

 
 
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Germany
|
۲۳:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۰
0
0
بیشتره ، آره ، نمیگی
آذری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۱
0
0
اینکه بیماری در تهران دیده شده است ما میگوییم اتفاق است اما حالا چرا در ......... دیده شده است؟
این یعنی شما و مدیران استان کنترل و نظارت ندارید و استانهای دیگر که دارند معدوم سازی میکنند اتفاقی نیفتاده است
آقای دکتر لطفا روراست و علمي حرف بزنید بیماری در همه کشور است
نظر شما
ادامه