کد خبر: ۳۳۹۹۱
تعداد نظرات: ۴ نظر
هشدار درباره خطر افزایش شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام:
مشاور وزیر بهداشت درباره اینکه آیا سازمان دامپزشکی هم در این کارگروه حضور دارد؟ می‌گوید: دوستان می‌توانند سازمان دامپزشکی را هم دعوت کنند چون مبحث شیرخام مربوط به دامپزشکی است ...



حکیم مهر - واحدهای عرضه لبنیات سنتی درحالی رشد قارچ گونه‌ای در جامعه پیدا کرده‌اند که سازمان دامپزشکی بارها درباره احتمال انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و دام از طریق مصرف این محصولات هشدار داده است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، با وجود آنکه سازمان دامپزشکی بارها اعلام کرده با عرضه هرگونه شیرخام و محصولات لبنی سنتی (فله ای و غیرپاستوریزه) مخالف است و مصرف این محصولات احتمال انتقال برخی بیماری‌های مشترک بین انسان و دام از جمله تب مالت را افزایش می‌دهد، اما روز به روز بر تعداد واحدهای فروش لبنیات سنتی افزوده می‌شود.

در این میان مطرح شدن مباحثی مانند استفاده از پالم در لبنیات سبب شده تبلیغات گسترده ای درباره استفاده از شیر و لبنیات محلی (غیرپاستوریزه؛ فله ای و سنتی) تحت عنوان اینکه این محصولات به شکل طبیعی و ارگانیک تولید می شود و از کیفیت بالاتری برخوردار است، انجام شود.

مصرف محصولات لبنی سنتی فله از مخاطرات جدی برای سلامت جامعه انسانی به شمار می‌رود

این درحالی است کارشناسان یکی از عوامل انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و دام را مصرف این محصولات عنوان می‌کنند در همین زمینه «دکتر داریوش جهان پیما»، مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور به مردم توصیه می‌کند: از شیر و محصولات لبنی سنتی که به شکل فله ای و غیر پاستوریزه عرضه می شوند، استفاده نکنند زیرا این اقدام از جمله مخاطرات جدی برای سلامت جامعه انسانی به شمار می‌رود.

نکته قابل توجه در این میان آن است که روز گذشته اولین همایش لبنیات صنفی، بررسی فرصت‌ها و چالش‌ها برگزار شد که به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان لبنیات تهران، یکی از اهداف این همایش برطرف کردن سوء تفاهماتی بود که در زمینه مصرف لبنیات سنتی در کشور وجود دارد.

فقط شیرخام زیر نظر سازمان دامپزشکی و لبنیات سنتی زیر نظر مجموعه وزرات بهداشت است

«علی رجبی» پاسخ به این سؤال که با وجود مخالفت سازمان دامپزشکی کشور چرا عرضه لبنیات سنتی ادامه دارد و شاهد گسترش توزیع این محصولات هستیم؟ گفت: فقط فرآورده‌های خام دامی (شیرخام) زیر نظر سازمان دامپزشکی و لبنیات سنتی زیر نظر مجموعه وزرات بهداشت است.

وی با بیان اینکه با ابلاغ دستورالعمل واحدهای لبنی صنفی از سوی مرکز سلامت محیط کار و اتحادیه ما تدوین شده، بسیاری از این مشکلات موجود در این بخش، حل خواهد شد، افزود: دامپزشکی می‌گوید نباید این محصولات در جامعه مصرف شود، اما باید با این دید نگاه کرد که در تمام دنیا مصرف لبنیات سنتی با توجه به ذائقه مردم درحال افزایش است اما در کشور ما متاسفانه برعکس عمل می‌شود؛ ما می‌خواهیم این سوء تفاهم را برطرف کنیم.

مشکل ما پاستوریزه کردن بود که برطرف شده است!

رجبی ادامه داد: در مورد شیرخام با دامپزشکی مشکل داریم، الان دستگاه و تجهیزاتی تولید شده که در آن واحد شیر را پاستوریزه می‌کند، مشکل ما پاستوریزه کردن بوده که برطرف شده است.

پرسشی که در این میان مطرح می‌شود آن است که سایر دستگاه‌های نظارتی از جمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با عرضه لبنیات سنتی در جامعه موافق هستند؟ آیا سلامت این محصولات مورد تایید آنان است؟

تاکنون گزارشی از انتقال بیماری داده نشده و این نشان می‌دهد در این اماکن هم نظارت دقیق وجود دارد!

در این راستا، «دکتر سلیمان عباسی»، مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به پرسش‌های مذکور پاسخ می‌دهد. وی با بیان اینکه ما سعی می‌کنیم این مساله هم به لحاظ بهداشتی بررسی بیشتر و هم کیفیت مواد غذایی حفظ شود، ضمن اینکه کیفیت محصولات دست‌خوش تغییرات و مصرف آنها باعث انتقال بیماری نشود، می‌گوید: تاکنون گزارشی در این زمینه داده نشده و این نشان می‌دهد در این اماکن هم نظارت دقیق وجود دارد.

 اگر احیاناً در برخی موارد گزارشی در این زمینه شده باشد، تعداد آن بسیار محدود است

عباسی ادامه می‌دهد: اگر احیاناً در برخی موارد، گزارشی در این زمینه شده باشد تعداد آن بسیار محدود است، ولی می‌توان با آموزش، رعایت مسائل بهداشتی، کیفیت این محصولات را افزایش و سپس آنها را در اختیار مردم قرار داد.

این مقام مسئول با اشاره به راه اندازی آزمایشگاه سیار و ارائه محصولاتی با کیفیت برتر به مردم، افزود: این پیشنهاد ارائه شده، قطعاً نیاز به برگزاری جلسه کارگروه خواهد داشت؛ کارگاه‌های تولیدی چه در منزل و چه در هر مکانی که تولید می‌کنند، باید مکانشان اعلام شود تا کارشناسان بهداشت و درمان با حضور در این واحدها بر کار آنها نظارت کنند.

وی تاکید می‌کند: این اقدام نیاز به برگزاری یک جلسه جدی دارد، ما هم پیگیری می‌کنیم یک جلسه حساب شده و طراحی شده برگزار شود، سپس هماهنگی‌های لازم با مسئولان بهداشت و درمان صورت بگیرد تا کارشناسان مربوطه وضعیت واحدها را بررسی کنند. اگر این کارشناسان شرایط واحدها را از نظر بهداشتی تأیید کردند آنها می‌توانند محصولاتشان را به بازار عرضه کنند.

در این واحدها هم همان نظارت سایر لبنیات‌هایی دارای سیستم‌های فنی و تکنولوژی، انجام شود

عباسی به این پرسش که یعنی درحال حاضر واحدهایی که فعالیت می‌کنند، تأییدیه بهداشت ندارند؟ پاسخ می‌دهد: تاییدیه دارند، هدف این است که تولید در این واحدها کاملاً با برنامه، ثبت شده و دارای اساسنامه بهداشتی باشد، مثل سایر لبنیات‌هایی که در سیستم‌های فنی و با تکنولوژی تهیه می‌شود در این واحدها هم همان نظارت انجام شود.

مشاور وزیر بهداشت درباره اینکه سازمان دامپزشکی به شدت مخالف این مساله است و موضع خود را نیز به طور صریح اعلام کرده است، ادامه می‌دهد: این موارد نیاز به یک بررسی جدی دارد، بهداشت و درمان هدفش این است که مواد غذایی با کیفیت بهتر در اختیار مردم قرار داده شود و هر مرکزی که تولید می‌کند حتماً باید شناسنامه داشته باشد، خود را به مرکز بهداشت معرفی کند و استانداردهای لازم را داشته باشد؛ اگر این استانداردها را داشته باشد اجازه تولید پیدا می‌کند.

عباسی می‌افزاید: اگر نظارت بهداشتی روی این محصولات نباشد و باعث انتقال بیماری شود، قطعاً مشکلاتی را ایجاد می‌کند و بازتاب منفی در جامعه نسبت به آن محصولات غذایی در جامعه ایجاد می‌شود.

وی تاکید می‌کند: در این زمینه نیاز است که نشست کارگروه تشکیل شود و که اساسنامه، مسائل فنی و راهکارهای مربوطه مورد توجه و بررسی قرار بگیرد که اگر هم قرار است تولیدی انجام شود یک تولید بسیار درست و اساسی باشد تا اطمینان مردم سلب نشود.

دوستان می‌توانند سازمان دامپزشکی را هم دعوت کنند!

عباسی درباره اینکه آیا سازمان دامپزشکی هم در این کارگروه حضور دارد؟ می‌گوید: دوستان می‌توانند سازمان دامپزشکی را هم دعوت کنند چون مبحث شیرخام مربوط به دامپزشکی است.

به نظر می‌رسد وزارت بهداشت قرار نیست موضع شفاف و صریحی را در این زمینه اتخاذ کند، نکته مهم دیگری که در این زمینه وجود دارد آن است که چرا با وجود ریسک بالایی که عرضه و مصرف لبنیات سنتی دارد، از طرفی امکان تولید محصولات پاستوریزه شده نیز فراهم است، مسئولان تمرکز خود را بسوی تولید فرآورده‌های صنعتی با کیفیت بالا نمی‌برند و روشی را برمی‌گزینند که احتمال خطر در آن قابل کنترل نیست.

قاعدتاً، تولید محصولات لبنی پاستوریزه شده و صنعتی هم خالی از ایراد نیست اما هزینه تولید این محصولات بیشتر از انواع سنتی آنهاست و طبیعی است که عده‌ای تمایل به تولید محصولات سنتی داشته باشند بنابراین بهتر است مسئولان بر روی حل مشکلات موجود در تولیدات فرآوری شده متمرکز شوند تا سلامت جامعه به خطر نیفتد.


انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۴
0
3
اﮔﻪ ﻳﻪ ﺧﻮﺭﺩﻩ ﺩاﻣﺪاﺭﻱ ﻣﻴﭽﺮﺧﻪ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﻫﻤﻴﻦ. ﻟﺒﻨﻴﺎﺗﻲ ﻫﺎﺳﺖ اﮔﻪ ﺑﻪ ﺷﺮﻛﺖ ﻫﺎﻱ ﺷﻴﺮ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﮔﺎﻭﺩاﺭﻱ ﺭﻳﺸﻪ اﺵ ﺯﺩه ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۵
0
0
اقای وزیر بهداشت که مدعی هستی ایا خودت سوسیس و کالباس وهمبرگر میخوری - ایا خبر داری مسول فنی کارخانهها مثل برده هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۴۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۶
0
2
از موارد تخلفات بهداشتی که در مراکز جمع اوری شیر طی سالیان گذشته خودم و همکاران خبر دار شده ایم من به عنوان یک دامپزشک به هیچ وجه از لبنیات مثلا پاستوریزه و بسته بندی استفاده نمیکنم . بسیاری از افزودنیهای غیر مجاز واقع بطرز وحشتناکی خطرناک هستند و حتی نمیتوان اسم آنها را برد تا مبادا کسانیکه هنوز از این مواد استفاده نمیکنند نیز یاد بگیرند .هنوز برای بعضی افزودنیهای غیر مجاز آزمایش و ابزار لازم را سازمان دامپزشکی در اختیار ندارد آنوقت وقتی رئیس سازمان دامپزشکی چندرغاز بودجه طلب میکند مورد عتاب و خطاب آقایان قرار میگیرد . عزیز من کار بهداشتی پول میخواد با خواهش و تمنا هم حل نمیشود . بودجه شرط اول هر کاریست . اگر بخواهیم محصولات سالم به دست مصرف کننده برسد باید سر کیسه را شل کرد .سازمانی که نتواند حتی پول تعمیر و بنزین خودرو را بپردازد چه انتظاری میتوان ازش داشت.
سراب بهداشت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۶
0
0
در ایران اگه به امید رعایت بهداشت توسط سازمان دامپزشکی یا وزارت بهداشت باشی،کبد،کلیه یا معده و غیره رو از دست خواهی داد.اینها هنوز سر مسائل بهداشتی کشور به اتفاق نظر و عمل نرسیده اند و این هم نشانه عملکرد ضعیف مجلس و مدیریت ضعیف دولت هست.اون همه گوشت انگلی به مردم خوروندن هیچ چیز نشد.الان باید هر کس خودش مواظب بهداشت و سلامت خودش باشه به امید این سازمانها باشید یه عضوی رو از دست می دهید.سلامت و بهداشت بیشتر مردمان واقعی به راحتی به خطر می افته و این هم نتیجه استفاده از افراد ناکارآمد در ادارات و سازمانهاست و عدم حمایت واقعی دولت از مسائلی که سودی از آنها عایدش نمی شه.
نظر شما
ادامه