کد خبر: ۳۴۳۵۷



می‌گویند مردم پایتخت روزانه ۳ هزار گوسفند زنده را برای مصرف یا نذورات خود می‌خرند که فقط دو درصد آن از مراکز مجاز تهیه می‌شود و بقیه نصیب مراکز غیرمجازی می‌شود که اغلب گوسفندان خود را با آب نمک و مقوا پروار کرده‌اند.

به گزارش حکیم‌مهر به نقل از ایانا، در حاشیه اتوبان به فاصله هر ۱۰ متر مقوا به دست ایستاده‌اند، روی هر کدام نوشته شده «فروش دام زنده»، قیمت می‌پرسیم، فروشنده که ظاهراً پسرکی از اهالی روستاهای اطراف است، ما را به محل عرضه دام می‌برد. یک پارکینگ ماشین که گوسفندها را در شرایط کاملاً غیربهداشتی در گوشه‌ای از آن نگهداری می‌کنند. عده‌ای هم منتظر هستند تا دام مورد نظر خود را انتخاب کرده و با خود ببرند. اینجا نه خبری از دامپزشک است، نه غرفه‌های بهداشتی نگهداری دام!

وی از تجربه تلخ خرید گوسفند از دستفروشان می‌گوید که یک بار پس از کشتار در معده گوسفند مقوا پیدا کرده و بار دیگر با آنکه هزینه خرید گوسفند ۸۰ کیلویی را داده اما پس از کشتار متوجه شده که ظاهراً ترازو تنظیم نبوده و به گوسفند آب نمک خورانده‌اند.

داستان به اینجا ختم نمی‌شود؛ غفاری، یکی از پیمانکاران مراکز مجاز سازمان میادین تره‌بار که به صورت بهداشتی دام را در منطقه حکیمیه عرضه می‌کند می‌گوید: طبق برآوردهایی که داریم روزانه حدود ۳۲۰۰ رأس دام زنده در تهران برای نذورات به مردم خریداری و کشتار می‌شود، غافل از آنکه فقط ۲ درصد آن از طریق مراکز مجاز تهیه و ذبح می‌شود.

وی می‌گوید: اطلاعات موثق دارم که آنقدر سود عرضه دام زنده برای برخی شیرین است که در آپارتمان‌های مرکز شهر از جمله منطقه میرداماد در طبقه چهارم یک ساختمان گوسفند نگهداری می‌کنند و می‌فروشند.

این سخنان در حالی است که عفتی معاون بهداشت و بهره‌برداری سازمان میادین و تره‌بار می‌گوید: عرضه دام زنده برای نذورات مردم در سطح پایتخت یک ضرورت است و در همین راستا شهرداری در سه نقطه حکیمیه، احمدآباد مستوفی و مشیریه تهران مراکز عرضه دام زنده با روند بهداشتی را ایجاد کرده است.

وی در مورد وضعیت فعالیت این مراکز گفت: در این مراکز دامپزشک مستقر داریم که قبل از کشتار دام را معاینه می‌کند و حتی پس از کشتار نیز برخی بیماری‌ها که فقط از لاشه دام مشخص می‌شود نیز معاینه می‌گردد.

وی همچنین به این نکته اشاره می‌کند که ۳۰ درصد از هر دام زنده تبدیل به ضایعات می‌شود که ذبح آن در منازل یا نقاط شهری کار درستی نیست که هم محیط زیست را آلوده می‌کند و هم زمینه انتقال برخی بیماری‌ها را از دام به انسان فراهم می‌کند.

تنظیم نبودن وزنه مراکز عرضه دام مشکل دیگری است که معاون سازمان میادین و تره‌بار به آن اشاره می‌کند و می‌گوید در مراکز مجاز تمام ترازوها طبق استاندارد تنظیم هستند و در تغذیه دام تقلبی صورت نمی‌گیرد.

طبق آمار فعالان عرضه دام ۲۰۰ مرکز غیرمجاز در پایتخت دام زنده را برای نذورات مردم عرضه می‌کنند که هیچ نظارتی بر فعالیت آنها وجود ندارد غافل از آنکه همین دام‌ها می‌تواند بیمار‌ی‌های مختلفی را بین مردم منتشر کند.

علیرضا تاجیک دامپزشک مستقر در مراکز مجاز عرضه دام سازمان میادین در مورد سلامت دام‌های عرضه شده در این مراکز می‌گوید: تمام گوسفندان از دامداری‌های معتبر تأمین می‌شود و قبل از کشتار معاینه و قرنطینه می‌شوند و حتی به موارد مشکوک اجازه فروش و کشتار نمی‌دهیم.

وی می‌گوید: طبق آمار سازمان دامپزشکی ۱۴۰۰ عامل بیماری‌زای شناخته شده برای انسان داریم که ۶۲ درصد آن بین انسان و دام مشترک است پس باید برای تهیه دام زنده سخت‌گیری بیشتری توسط شهروندان انجام گیرد.

صرفنظر از کم‌کاری‌هایی که ممکن است از متولیان نظارت بر عرضه دام بهداشتی از قبیل سازمان دامپزشکی یا تعزیرات و معاونت بهداشتی وزارت بهداشت انجام گیرد به شهروندان توصیه می‌شود تا برای تهیه دام زنده و نذورات خود از مراکز مجاز سازمان میادین میوه‌ و تره‌بار با شماره ۵۵۰۵۰۰۰۰ تماس بگیرند.
 
 
 
نظر شما
ادامه