کد خبر: ۳۴۸۴۰


قائم مقام معاون وزیر در امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، دخالت واسطه‌های غیر ضروری و دلال‌ها را در فرایند عرضه تا مصرف عامل افزایش قیمت مواد پروتئینی در کشور اعلام کرد و گفت: با ایجاد زنجیره تولید، این واسطه‌ها حذف و مواد پروتئینی با قیمت قابل قبولی به دست مصرف کنندگان می‌رسد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روزنامه اطلاعات، «محمد رضا ملاصالحی» در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت دام، طیور و دامپزشکی، ژنتیک و اصلاح نژاد دام در اصفهان با بیان اینکه تمام مواد پروتئینی با قیمت قابل قبولی از درِ واحدهای تولیدی عرضه می‌شود، افزود: دلال‌ها و واسطه‌های غیر ضروری بین تولید تا مصرف مواد پروتئینی وجود دارند که باعث می‌شوند این محصولات به قیمت بالاتری به دست مصرف‌کننده برسد.

‏ ‏او افزود: کمیت و کیفیت محصولات پروتئینی در کشور در شرایط مطلوبی قرار دارد اما مصرف کننده به دلیل وجود واسطه‌ها و دلال‌های زائد از این شرایط کمتر بهره مند می‌شوند و وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید به این وضع معترض است.‏

‏ وی که رئیس مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی نیز است، گفت: هر کیلوگرم گوسفند زنده پرواری درجه یک به طور میانگین در کشور کمتر از ۱۴ هزار تومان و در بعضی از استان‌ها کمتر از ۱۲ هزار تومان فروخته می‌شود ولی گوشت آن ۳۰ تا ۴۰ درصد گران‌تر از آن چیزی که باید به دست مصرف کننده برسد، فروخته می‌شود.‏

‏ ملاصالحی، این مساله را نتیجه دخالت واسطه‌ها در فرایند عرضه تا مصرف گوشت اعلام کرد و گفت: این شرایط به ضرر تولید کننده و مصرف‌کننده است. او با بیان اینکه این مساله در اقلامی همچون تخم مرغ نیز وجود دارد افزود: اختلاف قیمتی که بین درِ واحدهای تولیدی تا محل عرصه محصول وجود دارد قابل قبول نیست. ‏

قائم مقام معاون وزیر در امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، توسعه زنجیره‌های تولید تا عرضه را یکی از عوامل حذف واسطه‌ها اعلام کرد و گفت: صنعت طیور در این زمینه پیشگام بوده است و شاهد افزایش تعداد زنجیره‌های تولید و عرضه در این بخش هستیم.‏

وی با بیان اینکه نخستین زنجیره تولید و مصرف شیر کشور در استان اصفهان به زودی شروع به کار خواهد کرد، افزود: در این زنجیره، شیرخام در کارخانه‌ای که متعلق به خود دامداران است فرآوری و با کمترین افزایش قیمت به دست مصرف کننده خواهد رسید. او در ادامه افزود: ظرفیت برای تولید سالانه ۵ر۱۱ میلیون تن شیر خام در کشور وجود دارد ولی بیشتر از ۵ر۹ میلیون تن شیر خام تولید نمی‌شود. ‏


نظر شما
ادامه