کد خبر: ۳۴۹۱۳
تعداد نظرات: ۳ نظر
 

اگرچه سازمان جهانی بهداشت دام از شیوع مجدد آنفلوآنزا در مناطق شمالی کشورمان خبر داده، اما کارشناسان معتقدند که این مسئله جدیدی نیست و نباید آن را به حساب شیوع سویه جدید آنفلوآنزا گذاشت.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایانا، سازمان جهانی بهداشت دام، به‌تازگی گزارشی مبنی بر شیوع مجدد آنفلوآنزای پرندگان در ایران ارائه داده که بر اساس اعلام مسئولان سازمان دامپزشکی کشور صورت گرفته است. این گزارش که رویترز نیز آن را مخابره کرده است، مرگ حدود ۲۳۰ قطعه پرنده بومی در یک کانون در محمودآباد را تأیید کرده و آن را ناشی از شیوع سویه H5N1 می‌داند. این در حالی است که در سال گذشته شیوع سویه H5N8 موجب مرگ حدود ۱۲ میلیون مرغ و پرندگان بومی در کشور شد.

آنطور که در سایت سازمان جهانی بهداشت دام آمده، سویه H5N1 نوعی از آنفلوآنزاست که علائم عفونی بسیار بالایی دارد و مسری بودن آن بسیار شدید است. مورد انسانی این سویه هرازگاهی در نقاط مختلف جهان گزارش شده، اما به سختی می‌تواند از شخصی به شخص دیگر سرایت کند. مانند دیگر سویه‌های معمول این بیماری، تماس مستقیم با پرنده مهم‌ترین عامل سرایت ویروس تلقی می‌شود. هرچند که این سویه با ۷۰ درجه سانتی‌گراد از بین می‌رود، اما تاکنون ۶۰ درصد تلفات در مورد انسانی آن گزارش شده است.

دبیر انجمن صنفی تخم‌مرغ شناسنامه‌دار ایران و مشاور بهداشتی رییس سازمان دامپزشکی کشور در این ارتباط به ایانا گفت: سویه H5N1 نوع جدیدی از آنفلوآنزا در ایران نیست، زیرا در سال ۹۴ همین سویه در کشور شیوع پیدا کرد.

«دکتر فرزاد طلاکش» با اشاره به اینکه ممکن است سویه‌های قدیمی دوباره ظهور پیدا کنند، افزود: تاکنون موردی از ابتلای انسانی در تحت سویه N8 گزارش نشده، اما این نوع، در پرنده‌ها بسیار مسری‌تر است و حتی باعث مرگ پرنده‌های وحشی نیز می‌شود.

به گفته طلاکش، این در حالی است که پیچیدگی ویروس در تحت سویه N1  بیشتر بوده و پرندگان وحشی را از بین نمی‌برد و آنها را فقط به عنوان عاملی برای انتقال حفظ می‌کند.

وی در پایان تأکید کرد: حتی پس از ورود به مرحله پاکی، باید همچنان با رعایت موازین بهداشتی از شیوع مجدد آنفلوآنزا جلوگیری کرد.

 
 
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
0
0
مثل اینکه ایشان علاوه بر مشاور ارشد ویژه رییس سازمان،سخنگو هم شده اند؟
آقا اون سازمان معاونت پیشگیری ندارد؟بخش بیماریهای طیور ندارد؟اصلا یک متخصص بیماریهای طیور در اون سازمان پیدا نمیشه؟!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
0
0
ولی خطرناکتره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۹
0
0
سازمان دامپزشکی هیچ وقت اینقدر ............. نبوده است
نظر شما
ادامه