کد خبر: ۳۵۵۹۴
 

از نظر سازمان دامپزشکی، تعداد جوجه‌ریزی مرغداران گوشتی در سراسر کشور باید منطبق با ظرفیت واحد باشد و سازمان دامپزشکی تنها در امور بهداشتی انجام وظیفه می‌کند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایانا، مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور سازمان دامپزشکی کشور با اعلام این خبر گفت: چیزی که سازمان دامپزشکی کشور دنبال می‌کند، بحث رعایت ضوابط بهداشتی در مرغداری‌هاست. بنابراین ورود در مدیریت تولید، جزو شرح وظایف این سازمان تلقی نمی‌شود.

«دکتر فرشاد طهرانی» با اشاره به اینکه مدیریت تولید از طریق مجموعه وزارت جهاد کشاورزی سیاستگزاری می‌شود، افزود: مسئولان سازمان دامپزشکی نیز طبق قانون، به مرغداران دارای پروانه به اندازه ظرفیتی که دارند، مجوز می‌دهد و نمی‌تواند بدون هیچ دلیلی جلوی آن را بگیرد. مگر اینکه واحد مورد نظر از لحاظ بهداشتی، مشکل داشته باشد که متناسب با آن مدت ممنوعیت‌ها اعمال می‌شود.

وی عنوان کرد: طبق مدیریت تولید که وزارت جهاد کشاورزی به برخی تشکل‌ها تفویض کرده، باید مدیریت در کمیت جوجه‌ریزی و همچنین میزان سهمیه‌بندی‌ها در این بخش‌ها صورت پذیرد. به عبارتی آنها باید بر اساس میزان عرضه و تقاضا و قیمت محصول نهایی، برنامه تولید را کنترل کنند.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور سازمان دامپزشکی کشور معتقد است: به واسطه تفاهمنامه‌های مختلفی که با تشکل‌های مرغداران به امضا رسیده، بخش خصوصی از امکانات حاکمیت برای مدیریت تولید بهره گرفته و بر این اساس، برای صدور مجوزهای بهداشتی، تنها به تاییدیه اتحادیه‌ها استناد می‌شود. هرچند این سازمان اجازه ندارد مجوز جوجه‌ریزی بیش از ظرفیت، به واحدها ارائه دهد، اما از آن طرف هم نمی‌تواند مرغدار را مجبور به جوجه‌ریزی کمتر از ظرفیت کند. در برخی موارد جوجه‌ریزی بیش از ظرفیت توسط مرغداران انجام می‌گیرد که در عمل امکان کنترل دقیق آن به دلیل تعدد واحدها (۲۵ هزار واحد گوشتی) امکان‌پذیر نیست. البته این واحدها در صورت مواجهه با تلفات، هنگام پرداخت غرامت‌ از سوی صندوق بیمه کشاورزی با مشکل روبه‌رو شده و به همان میزان تخلف، از مبلغ مورد نظر کسر می‌شود.

به گفته طهرانی، اگرچه اکنون اتحادیه مرکزی مرغداران، سهمیه هر واحد را برای جوجه‌ریزی تعیین می‌کند، اما متأسفانه برخی اعضا از این تشکل، حرف‌شنوی نداشته و تصمیم اتحادیه مبنی بر کاهش ظرفیت را نمی‌پذیرند. به همین دلیل اگر مجوز سازمان دامپزشکی، در واحدها کمتر از مقدار ظرفیت پروانه باشد، آنها لب به اعتراض گشوده و قبول نمی‌کنند.

وی ادامه داد: همین مورد درباره فاصله جوجه‌ریزی هم که ‌حداقل آن ۱۵ روز است، مصداق دارد و این مدت، حداقل زمان لازم جهت آمادگی فارم برای جوجه‌ریزی مجدد است؛ بنابراین سازمان دامپزشکی براساس دستورالعمل نمی‌تواند مجوز بهداشتی جوجه‌ریزی در مدت زمان کمتر از این دامنه زمانی صادر کند.

طهرانی عدم رعایت ضوابط در میان برخی از واحدها را یکی دیگر از دلایل خارج شدن کنترل مدیریت از دست اتحادیه‌ها دانست و تأکید کرد: متأسفانه مرغدارانی هم هستند که نه تنها سهمیه را رعایت نمی‌کنند، بلکه بیش از ظرفیت تعیین شده جوجه می‌ریزند.

سخنان این مقام مسئول سازمان دامپزشکی در حالی است که پیش از این تولیدکنندگان مرغ گوشتی به ایانا گفته بودند که سازمان دامپزشکی، با ارائه مجوزهای بی‌مورد و بیش از سهمیه تعیین شده برای جوجه‌ریزی و کشتار، مانع از اعمال مدیریت صحیح اتحادیه‌ها در سراسر کشور می‌شود.

مرغداران، قبل از مجوز دامپزشکی، تاییدیه اتحادیه را بگیرند/ اما و اگرهای توزیع جوجه در بورس

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ گوشتی امروز در واکنش به اظهار نظر سازمان دامپزشکی کشور مبنی بر عدم دخالت در تعداد جوجه‌ریزی به ایانا گفت: تمام حرف ما این است که مرغداران، قبل از اخذ مجوز از سازمان دامپزشکی برای جوجه‌ریزی، ابتدا از اتحادیه مربوطه تاییدیه بگیرند.

محمدعلی کمالی، با اشاره به اینکه میزان ظرفیت فعلی سالن‌های مرغداری، بسیار زیاد است، افزود: اگر قرار باشد به تولیدکنندگان اجازه داد تا با تمام ظرفیت خود تولید کنند، عرضه مرغ آنقدر زیاد می‌شود که قیمت‌ها به شدت افت کرده و در نهایت خود مرغداران متضرر خواهند شد.

به گفته وی، وقتی برخی مرغداران تنها سود کوتاه مدت خود را می‌بینند و نگاهی جامع و کلان به تولید ندارند، قطعاً خودشان متحمل زیان مالی شده و آنگاه اعتراض می‌کنند که چرا قیمت مرغ پایین است؟ متأسفانه این باعث می‌شود که مرغداران متعهد نیز دچار ضرر و زیان شده و به قول معروف، تر و خشک با هم بسوزد.

کمالی عنوان کرد: به همین دلیل اتحادیه معتقد است که میزان تولید باید به هر نحوی که شده، کنترل شود. البته تا حدودی سازمان دامپزشکی با اتحادیه همکاری می‌کند، اما این همکاری در سراسر کشور اتفاق نیفتاده و کامل نیست. ضمن اینکه برای ارسال مرغ به کشتارگاه هم چنین کنترلی لازم است؛ زیرا اگر این موضوع رعایت نشود، ممکن است برخی مرغداران مرغ خود را بیش از ۴۲ روز در سالن نگه دارند و در نهایت مرغی با وزن چهار یا پنج کیلوگرم به بازار عرضه کنند.

پیش از این، مدیرکل دفتر طیور سازمان دامپزشکی کشور در گفت‌وگو با ایانا گفته بود: "چیزی که سازمان دامپزشکی کشور دنبال می‌کند، بحث رعایت ضوابط بهداشتی در مرغداری‌هاست. بنابراین ورود در مدیریت تولید، جزو شرح وظایف این سازمان تلقی نمی‌شود."

 

 

قیمت جوجه، اجرای طرح کاهش سن و وزن کشتار را به حاشیه برد

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ گوشتی در پاسخ به پرسش ایانا مبنی بر وضعیت اجرای طرح سن و وزن کشتار در کشور، یادآور شد: متأسفانه به‌دلیل افزایش قیمت جوجه یکروزه، مرغدار برای سرشکن کردن نرخ جوجه، وزن نهایی را افزایش داد تا نقش هزینه این نهاده در هر واحد کیلوگرم را کاهش دهد. به همین دلیل، طرح با مشکل روبه‌رو شد.

وی اظهار کرد: البته برخی استان‌ها مانند فارس و اصفهان، در تلاشند تا این موضوع را مدیریت کنند، اما هنوز طرح کاهش سن و وزن کشتار در سراسر کشور عملی نشده است و سازمان دامپزشکی هم مسئله را به‌طور جدی دنبال نمی‌کند.

عرضه جوجه در بورس، مشروط است

کمالی درباره توزیع جوجه یکروزه در بورس کالا ادامه داد: این اتفاق خوبی است، اما به شرطی که چند نفر محدود برای بالا بردن قیمت پایه جوجه، در بورس کالا نقش بازی نکنند و اجازه دهند روند بورس، واقعی باشد.

وی در پایان تأکید کرد: با توجه به قیمت تمام‌شده جوجه که یک‌هزار و ۲۱۸ تومان برآورد شده، حداکثر قیمت جوجه نباید بیشتر از یک‌هزار و ۶۰۰ تومان باشد.
 
 
نظر شما
ادامه