کد خبر: ۳۶۰۵۳



مدیر کل دامپزشکی استان یزد در طی سومین کنفرانس علمی بیماری های مشترک بین انسان و دام اظهار داشت: موثرترین راه پیشگیری از بیماری های مشترک آموزش می باشد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد، «دکتر علی اکبر حدادزاده» با اشاره به بومی شدن بیماری تب کریمه کنگو در استان یزد تصریح کرد: به دلیل خشکسالی های مداوم و نبود شرایط مناسب پرورش دام و تامین آذوقه در حدود 85 درصد دام کشتاری در استان از سایر نقاط کشور تامین می گردد و به تبع آن احتمال قاچاق دام علیرغم نظارت جدی این ارگان به وجود می آید که درنتیجه امکان ورود دام های آلوده به استان فراهم می شود که این خود زمینه ساز شیوع و بومی شدن این بیماری در استان است.

وی با اشاره به نقش کنه در شیوع بیماری تب کریمه کنگو یادآور شد: کنه ها می توانند به عنوان یک ناقل ویروس این بیماری مسری را از طریق گزش در میان دام ها انتشار دهند. انتقال ویروس از کنه مولد به نسل بعد از خود، این روند را تسریع می نمایند بنابراین رعایت بهداشت اماکن دام و سم پاشی می تواند نقش بسزایی در مبارزه با این بیماری داشته باشد.

این مقام مسئول با تاکید بر اهمیت آموزش دامداران، قصابان و مصرف کنندگان فراورده های خام دامی اذعان داشت: دامپزشکی بخش عمده ای از سعی خود را در جهت ترویج و آموزش صحیح اقشار مختلف تولید کننده، توزیع کننده و مصرف کننده می نماید تا از این طریق به موثر ترین شکل ممکن از شیوع این بیماری پیشگیری به عمل آورد.

دکتر حدادزاده قرنطینه دام، تامین سموم و نظارت بهداشتی بر روند تولید فراورده های خام دامی از مزرعه تا سفره را از دیگر اقدامات این ارگان در راستای سیاست های پیشگیرانه از بیماری های مشترک برشمرد.

این کنفرانس که با حضور جمعی از پزشکان و دامپزشکان سراسر استان و تهران در محل سالن همایش های باقرالعلوم دانشگاه علوم پزشکی یزد برگزار شد پیرامون بیماری های مشترک تب خونریزی دهنده ی کریمه کنگو و لیشمانیوز جلدی (سالک) و راه های پیشگیری از انتقال و شیوع بیماری های مشترک بحث و تبادل نظر به عمل آمد.


نظر شما
ادامه