کد خبر: ۳۶۳۸۸
تعداد نظرات: ۵ نظر
عضو هیأت مدیره انجمن متخصصین علوم دامی استان اصفهان عنوان کرد:
«سعید صفوی‌پور» کارشناس ارشد فیزیولوژی تولید مثل دام و دانشجوی دكترای تغذیه دام در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) می‌باشد ...
 

حکیم مهر - در دنیای امروزه تولید محصولات ارگانیک دامی، تضمین سلامت انسان را به همراه دارد که استفاده از زالو در دامپزشکی حکم درمان بدون دارو دارد و منفعت بی شماری به دامدار و جامعه بشریت می رساند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایمنا، استفاده از زالو در دامپزشکی از دوران باستان رایج بوده است، اما به نظر می رسد که عدم وجود مستندات نسبت به استفاده دقیق از زالو در دامپزشکی ممکن است زمینه استفاده از این عجوبه را در دام کمی مشکل سازد. اکثر استفاده های کاربردی از زالو که در طب سنتی بر روی انسان صورت می گیرد نیز در دامپزشکی معتبر هستند و راهی برای درمان ترومبوز، فلبیت، جوش، بواسیر، هماتوم، اِدِم، التهاب تاندون، و همچنین می توانند در جراحی در صورت پیوند بافت استفاده شود.

برخی از اسناد نشان می دهد که زالودرمانی عمدتا در اسب ها، گربه ها و سگ استفاده می شده و در درمان ورم پستان و ورم معده در سگ، درد چشم، پیوند اعضا، lymphangitis و احتقان در اسب استفاده شده است.

«سعید صفوی پور» عضو هیئت مدیره انجمن متخصصین علوم دامی استان اصفهان به خبرنگار ایمنا می گوید: تعداد زالوی مورد استفاده در کاربرد دامپزشکی بستگی به اندازه و نوع بیماری حیوانات دارد، از این رو یک عدد زالو بر روی حیوان با وزن کمتر از ۱۰ کیلوگرم، یک تا ۲عدد زالو بر روی حیوانات وزن ۱۰-۱۵ کیلوگرم، سه تا چهار عدد بر روی حیوانات وزن ۳۰-۴۰ کیلوگرم و بین پنج تا ۱۵ بر روی یک اسب توصیه می شود.

وی با اشاره به اینکه سایت زالو یا مکانی که زالو برای نیش و مکیدن خون بر روی پوست استفاده می کند، باید در دام اصلاح و با آب تمیز شود، ادامه می دهد: تحریک پوست می تواند در طول زالودرمانی به حیوانات، بسیار مفید بوده و با وارد شدن نیش زالو در واقع، یک ماده ضد درد تزریق می شود اما ممکن است با حس سوزش خفیف همراه باشد.برای نمونه می توان به استفاده از زالو در درمان بیماری لنگش حاد اسب، در سایت رگ های خونی سُم اشاره کرد.

تحقیقات نشان داده است که در طی یک دوره ۸ ماهه، تیم دکتر Sagiv BEN-YAKIR  درسال ۲۰۱۶، چهار اسب مبتلا به این بیماری را تست و با استفاده از چهار زالو در هر پا پس از ۱۲ ساعت درمان، رفتار اسب به حالت طبیعی بازگشته است و در جای دیگری آمده است که برای درمان هماتوم شنوایی در سگ، بیضه متورم، التهاب حنجره، پرولاپس رکتوم، پرولاپس رحم در گاو و التهاب واژن می توانید با استفاده از زالو درمانی آنها را درمان کنید.

صفوی پور دیگر موارد کاربردی زالو درمانی در دامپزشکی را درمان التهاب و وریدی، بیماری عروق محیطی، مانند ترومبوآمبولی آئورت گربه، التهاب حاد و مزمن از ضایعات مخاط و لثه دهان گربه، زمینه های التهابی سیستم تناسلی، مانند اندومتریوز و اختلال در عملکرد اندام تناسلی در توانبخشی پس از جراحی دام ها، همچنین پس از عوارضی مانند سپتی سمی زایمان و کاهش ادم کیسه بیضه که به دنبال اخته کردن در سگ های بالغ ایجاد می شود، برشمرد.

وی همچنین خاطر نشان کرد: در ایران با توجه به اینکه استفاده زالو در صنعت دامپزشکی هنوز رایج نشده است، امیدواریم با برنامه های تحقیق و پژوهشی و ترویجی بیشتر در این زمینه راهی برای جایگزین درمان های شیمیایی قرار گیرد.

به گزارش حکیم مهر، «سعید صفوی پور» کارشناس ارشد فیزیولوژی تولید مثل دام و دانشجوی دكترای تغذیه دام در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) می باشد.

 
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۳
0
0
دوست عزیز
ضمن تشکر از شما ,اجازه بفرمایید درمان دامپزشکی وظیفه دامپزشکان باشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۳
0
1
اینها از فرط .......... به چنین اقداماتی دست می زنند. بر خورد سخت لازم است دوست عزیز
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۳
0
1
حوزه ی درمان حیوانات کار بالینی و متعلق به دامپزشکان است. ایشان صلاحیت دخالت و صدور توصیه را برای ما ندارند. امیدوارم سازمان دامپزشکی و نظام جلوی دخالت این مهنسین علوم دامی را بگیرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۳
0
0
دنياي مدرن به كجا ميره و متخصصين ما به كجا!!
زالو درماني،انرژي درماني،هاله درماني،دعا نويسي،رمالي،سرطان درماني با شيوه هاي عهد بوق و غيره.
شيوه هاي درماني زمان بو علي سينا تموم شده بابا جان!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۴
0
0
باتوجه به اینکه در صنعت دامداری اورام پستان بسیار مهم است و با اقتصاد سرو کار دارد بهترین راه پیشگیری و سپس درمان است دامدار فرصت ریسک کردن با زالو ندارد. شما اگر متخصص رشته تغذیه هستید به دنبال راه پیشگیری از طریق تغذیه و پرورش مناسب باشید
نظر شما
ادامه