کد خبر: ۳۸۰۵۵



دو محموله قاچاق پرندگان شکاری جمعا به تعداد ۴۷ بهله پرنده شکاری از خانواده شاهینیان (شامل بالابان، بحری و شاهین) در استان بوشهر کشف و ضبط شد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از دیده‌بان محیط زیست و حیات وحش ایران، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در این باره گفت: محموله نخست توسط فرماندهی محترم پلیس راهنمایی و رانندگی استان بوشهر از یک خودرو سمند در محدوده شهرستان بوشهر کشف و ضبط گردید که شامل ۱۰ عدد پرنده شکاری بوده است.

پرندگان کشف شده با هماهنگی در محل اداره آگاهی بوشهر در اختیار اداره کل حفاظت محیط زیست قرار گرفت.

«حسین دلشب» اظهار داشت: محموله دوم نیز توسط پلیس آگاهی شهرستان عسلویه از چهار دستگاه خودرو در محدوده شهرستان عسلویه کشف شد. این محموله که ۳۷ پرنده شکاری از گونه های بالابان، بحری و شاهین بود.

در این رابطه تاکنون چهار متهم دستگیر و جهت رسیدگی به جرم به مراجع قضایی معرفی شدند.

متاسفانه تمامی پرندگان شکاری کشف شده در شرایط نامساعد و در حالیکه چشمهایشان دوخته شده و بال‌های پرنده کاملا بسته بود حمل می شدند.

اقدامات لازم جهت تیمار، تغذیه و درمان پرندگان آسیب دیده توسط کارشناسان محیط زیست بوشهر در دست انجام است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در خاتمه از همکاری فرماندهی محترم نیروی انتظامی و کلیه پرسنل خدوم نیروی انتظامی تشکر و قدردانی نمود.

محموله‌های فوق در حال ارسال به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بوده که پیش از خروج از کشور توسط مامورین کشف و توقیف گردید.




پرندگان شکاری (به خصوص خانواده شاهین‌ها) به شدت مورد علاقه قوش بازان عرب می‌باشند و برای خرید آن‌ها مبالغ بالایی را پرداخت می‌کنند.

پرندگان شکاری در راس زنجیره غذایی قرار داشته و نقش بسیار مهمی را تعادل اکوسیستم ایفا می‌کنند.

شیوخ عرب با آموزش پرندگان شکاری از آن‌ها برای شکار، به ویژه شکار هوبره استفاده می‌کنند.

زنده‌گیری، شکار و قاچاق این پرندگان به کشورهای حوزه خلیج فارس، نسل این گونه‌های ارزشمند را در آستانه انقراض قرار داده است.




طبق آخرین نرخ بهای جانوران وحشی به لحاظ مطالبه ضرر و زیان وارده به محیط زیست، جریمه نقدی قابل پرداخت از بابت صید و شکار غیرمجاز هر یک از پرندگان شکاری شاهین، بالابان، بحری، طرلان و لاچین معادل ۶۰۰ میلیون ریال تعیین شده است.

قانونگذار سنگین‌ترین مجازات را در بین تخلفات شکار و صید، در مورد تخلفات مربوط به شکار، صید و قاچاق پرندگان شکاری تعیین نموده و هر دو مجازات حبس (۳ سال) و جزای نقدی را همزمان برای این گروه از متخلفین در نظر گرفته است.

بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۳ قانون شکار و صید، هر شخصی که مبادرت به زنده‌گیری، شکار، خرید، فروش، حمل، نگهداری و قاچاق پرندگان شکاری از قبیل شاهین، بحری، بالابان و دلیجه نماید علاوه بر محکومیت به حداکثر مجازات حبس مقرر در این ماده (به مدت ۳ سال)، به جزای نقدی از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تا بیست میلیون ریال محکوم خواهد شد.


نظر شما
ادامه