کد خبر: ۳۹۳۵۴



سرپرست مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی از انتشار 1723 عنوان نشریه علمی دارای مجوز در کشور خبر داد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «فاطمه عظیم‌زاده» با بیان این خبر اظهار کرد: این آمار بر اساس آخرین فهرست منتشر شده از سوی کمیسیون‌های نشریات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، نشریات علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نشریات علمی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه دریافت شده است. بر این اساس 1550 عنوان نشریه دارای مجوز علمی پژوهشی و مابقی نیز دارای رتبه علمی ترویجی هستند.

سرپرست مرکز اطلاعات علمی با اشاره به فهرست کمیسیون نشریات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، افزود: در این فهرست نشریات گروه علوم انسانی با 693 عنوان که شامل 614 نشریه علمی پژوهشی و 79 نشریه علمی ترویجی است، بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است. در این بین سهم نشریات گروه تخصصی ادبیات و زبان‌ها در مقایسه با سایر گرایش‌ها با 86 عنوان بیش از سایرین بوده و پس از آن نشریات علوم اجتماعی با 83 عنوان و مدیریت با 72 عنوان قرار گرفته‌اند.

عظیم زاده ادامه داد: در گروه نشریات فنی و مهندسی که نشریات آن در زمینه‌های برق و کامپیوتر، مهندسی معدن، مهندسی زلزله، پدافند غیرعامل، مهندسی آب و مهندسی پزشکی، مواد و متالوژی، مهندسی شیمی، نفت و پلیمر، صنایع، عمران، فناوری اطلاعات، مکانیک و مهندسی دریا منتشر می‌شوند، 209 عنوان نشریه صاحب رتبه بوده که 170 عنوان علمی پژوهشی و 39 عنوان علمی ترویجی هستند. در این حوزه نشریه گروه عمران و مکانیک هریک با 35 عنوان نشریه بیشترین سهم را دارا هستند.

سرپرست مرکز اطلاعات علمی با اشاره به آمار 191 عنوان نشریه در گروه کشاورزی، منابع طبیعی و دامپزشکی، خاطرنشان کرد: 178 عنوان نشریه این گروه دارای مجوز علمی پژوهشی هستند که 147 عنوان مربوط به گرایش‌های کشاورزی، 14 عنوان مربوط به گرایش‌های منابع طبیعی و 17 عنوان مربوط به گرایش‌های دامپزشکی است.

وی ادامه داد: نشریات گروه علوم پایه نیز شامل 115 عنوان نشریه علمی پژوهشی و 17 عنوان نشریه علمی ترویجی در حوزه علوم، هواشناسی، آمار، ریاضی، زمین‌شناسی، زیست‌شناسی، محیط زیست، شیمی و فیزیک هستند. ضمن آنکه گروه هنر و معماری نیز با 33 عنوان نشریه علمی در مقایسه با سایر گروه‌های تخصصی کمترین سهم را در اختیار دارد.

عظیم زاده در ادامه با اشاره به نشریات گروه علوم پزشکی که از سوی کمیسیون نشریات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صاحب رتبه شده‌اند، افزود: حدود 412 عنوان نشریه در زمینه‌های مختلف پزشکی دارای مجوز علمی پژوهشی هستند.

وی با اشاره به آمار تولیدات علمی ایران در سطح بین‌المللی و نقش نشریات علمی داخلی در پیشرفت علمی کشور، گفت: با توجه به تعداد نشریات علمی و تنوع حوزه‌های انتشار و تخصصی شدن آنها شاهد رشد تولید اسناد و مقالات علمی محققان ایرانی در سطح بین‌المللی هستیم. به طوری که در حال حاضر و بر اساس آمار استخراج شده بیش از 130 عنوان نشریه ایرانی در پایگاه استنادی کلاریویت آنالیتیکس (تامسون رویترز) نمایه شده است که 42 عنوان آنها دارای ضرایب علم سنجی هستند. ضمن آنکه 140 عنوان نشریه ایرانی نیز در پایگاه اسکوپوس نمایه شده‌اند.

عظیم‌زاده افزود: فصلنامه International Journal of Environmental Science and Technology که توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران و با همکاری انجمن محیط زیست ایران منتشر می‌شود، با ضریب تاثیر IF) 1.915) بالاترین رتبه را در میان نشریات ایرانی داراست. پس از این نشریه، دو نشریه Hepatitis Monthly با ضریب تاثیر 1.677 و DARU-Journal of Pharmaceutical Sciences با ضریب تاثیر 1.653 در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

سرپرست مرکز اطلاعات علمی با اشاره به حضور 5 نشریه علمی جهاد دانشگاهی در این فهرست، خاطرنشان کرد: در میان نشریات جهاد دانشگاهی دو نشریه Cell Journal با ضریب تاثیر 1.636 و IRANIAN JOURNAL OF CHEMISTRY & CHEMICAL ENGINEERING-INTERNATIONAL ENGLISH EDITION با ضریب تاثیر 0.606 دارای شاخص‌های علم‌سنجی هستند که به ترتیب در رتبه چهارم و بیست و هشتم فهرست نشریات ایرانی دارای ضریب قرار گرفته‌اند.

وی در پایان با اشاره به نمایه‌سازی نشریات علمی در پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، افزود: این پایگاه به عنوان تنها بانک جامع اطلاعات علمی با دسترسی آزاد (Open Access) در کشور نقش مهمی را در ترویج اطلاعات جامع و روزآمد فراهم کرده است. علاوه بر این ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود در این پایگاه می‌تواند زمینه و بستر مناسبی جهت معرفی و نمایه مستندات علمی مراکز و سازمان‌های تحقیقاتی و تجزیه و تحلیل اطلاعات آنها باشد.


نظر شما
ادامه