حکیم مهر: «دکتر محمودرضا اکبریان» دامپزشک و کارشناس
سیستم های ایمنی و سلامت غذا با اشاره به این که نسبت امگا ۳ به امگا ۶ در ماهی تیلاپیا حدود ۱ به ۱ بوده و بسیار مطلوب است، گفت: مصرف تیلاپیا می
تواند جایگزین خوبی برای گوشت مرغ و گوشت قرمز باشد.
به گزارش حکیم مهر به
نقل از مقاومتی نیوز، وی در خصوص تولید ماهی تیلاپیا در کشور گفت:
شایعات مربوط به کیفیت ماهی تیلاپیا اصلا علمی و کارشناسی نبوده و به نظر می رسد
اینگونه مطالب جنبه تشویش اذهان عمومی و مصرف کنندگان را داشته باشد.
اکبریان افزود:
تیلاپیا یکی از گونه های مناسب و سریع الرشد است که در حال حاضر تکثیر و
پرورش آن به سرعت در حال فراگیر شدن در دنیا می باشد و به لحاظ کیفیت غذایی از
برترین ماهیان پرورشی در جهان است.
این کارشناس ایمنی غذایی
گفت: ماهی تیلاپیا بعنوان یک منبع غنی از پروتئین و ارزان قیمت نقش مهمی
در تغذیه جوامع انسانی ایفا می کند و گوشت و پوست آن سرشار از نیاسین، پروتئین،
ویتامین دی، و اسیدهای چرب مانند امگا ۳ و امگا ۶ می باشد.
وی افزود: نسبت
ايده آل امگا ٦ به امگا ٣ در رژيم غذايي بايستي ١:١ و حداكثر ١:٥ باشد. اما
متاسفانه اين نسبت در افراد جامعه به ١:١١ تا ١:٣٠ می باشد. يعنی مصرف امگا ٦ در
اغلب افراد ٣٠ برابر امگا ٣ است.
نسبت امگا ۳ به امگا ۶ در ماهی تیلاپیا بسیار مطلوب است
اکبریان در ادامه
گفت: براي داشتن سلامت بيشتر بايد نسبت امگا ٦ به امگا ٣ را در رژيم غذايی در
حد متعادل حفظ كرد و بر اساس تحقيقات انجام شده نسبت امگا ٦ به امگا ٣ چنانچه ٤ به
١ باشد می تواند باعث كاهش ٧٠ درصدی مرگ و مير در بيماريهای قلبی شده، نسبت ۲.۵ امگا ٦ به ۱ امگا ٣ می تواند تكثير سلول هاي سرطانی در
بيماران مبتلا به سرطان روده بزرگ را كاهش داده و در خانم ها نيز اين نسبت پايين
تر می تواند باعث كاهش احتمال خطر سرطان سينه گردد.
این کارشناس سلامت غذا
افزود: بر اساس تحقيقات بعمل آمده در چندين كشور دنيا، نسبت امگا ٦ به امگا ٣ در
ماهی تيلاپيا حدود ١:١ مي باشد و چنانچه اين ميزان را با نسبتهای گفته شده در بالا
مقايسه نماييم، متوجه خواهيم شد كه در دامنه بسيار مفيد قرار گرفته و علاوه بر آنكه
هيچگونه مخاطره ای برای مصرف كننده ندارد مي تواند با اين نسبت امگا ٦ به امگا ٣
از بروز بسياری از بيماری ها نيز جلوگيری نمايد.
مصرف تیلاپیا می تواند
جایگزین خوبی برای گوشت قرمز و گوشت طیور باشد
اکبریان گفت: نسبت
امگا ٦ به امگا ٣ در تيلاپيا به هيچ عنوان موجب بيماری نمی شود. براي بيماران
قلبي و كساني كه به سفارش دكتر ماهي مصرف مي كنند، بايد از گزينه هاي ديگري مثل
سالمون، قزل آلا و … در كنار ماهي تيلاپيا استفاده کرد. تيلاپيا مي تواند
جايگزين پروتئيني بسيار مناسبي بجاي گوشت مرغ، گوشت قرمز و گوشت طيور باشد چون
نسبت امگا ۳ و امگا ۶ آن از این مواد غذایی بیشتر است.
وی با اشاره به این که
برای تامین امگا ۳ بهتر است
در کنار استفاده از این ماهی، از ماهیان پرچرب استفاده گردد، گفت: از نظر
فاکتور های بهداشتی چنانچه عملیات مناسب آبزی پروری در مزارع به اجرا گذاشته شود،
هیچگونه مخاطره بهداشتی برای مصرف کننده نخواهد داشت چون نسبت امگا ۳ به امگا ۶ بستگی به تغذیه و غذای آبزیان دارد.