بر اساس تحقیقات جدید، مصرف سویای فرآوری شده در جوجههای گوشتی منجر به کاهش قابل توجه میزان ضریب تبدیل خوراک و بهبود وزنگیری طیور خواهد شد.
به گزارش گروه بینالملل حکیم مهر، محققین موسسه Roslin Nutrition اسکاتلند و AB Agri انگلستان، تحقیقی را جهت ارزیابی تاثیر افزودن میزان 7.5 و یا 15 درصد دانه سویا فرآوری شده در جیره جوجههای گوشتی تا 41 روزگی - بر اساس هزینه و قیمت استاندارد دانه سویا - بر بهبود پارامترهای عملکردی طیور به انجام رساندند.
ضریب تبدیل و وزنگیری بهتر پرنده با مصرف دانه سویای فرآوری شده
رژیمهای غذایی مورد استفاده در این تحقیق با نسبتی مناسب از سایر آمینواسیدها از جهت انرژی و لیزین قابل هضم، بالانس و فرموله شدند.
تقریبا در تمام طول مدت زمان انجام این تحقیق، ضریب تبدیل خوراک (FCR) و وزنگیری پرنده (BWG)، در طیور تغذیه شده با خوراک سویای فرآوری شده به میزان قابل توجهی بهتر از گروه کنترل بوده است و حتی در برخی موارد وضعیت پرنده تغذیه شده با 15 درصد سویا در جیره بهتر از طیوری بود که از جیره حاوی 7.5 درصد سویا مصرف نمودند.
افزودن دانه سویای فرآوری شده تا روز 14 دوره، بر میزان دریافت خوراک جوجه ها تاثیر چندانی نداشته است. البته لازم به ذکر است که میزان دریافت خوراک پس از روز 14، با افزودن این ترکیب در جیره غذایی در مقایسه با رژیم کنترل، به شدت افزایش یافت.
نتایج این تحقیق در ژورنال Applied Poultry Research منتشر شده است.
منبع: Poultry World