کد خبر: ۴۱۰۷۶
تعداد نظرات: ۲ نظر
 

مدیرکل دامپزشکی استان قم گفت: ۱۰ درصد از واحدهای تولید مرغ‌های تخم‌گذار در استان قم مستقر بوده که از این منظر مقابله و اجرای طرح‌های مبارزه با انتقال بیماری آنفلوانزای مرغی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از تسنیم، «دکتر محمدمهدی رفیعی» در جلسه ستاد مدیریت بحران استان که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، اظهار داشت: جلسات متعددی برای کنترل بیماری‌های واگیر دام و طیور در سال 96 در استان قم انجام‌شده است.

وی با اشاره به محورهای مهم پیشگیری از شیوع تب برفکی در استان قم افزود: در مسئله پیشگیری و نحوه مدیریت شیوع تب برفکی در استان قم در سال جاری جلسات کارشناسی متعددی برگزارشده است، مسئله واکسیناسیون، مقررات قرنطینه‌ای و رعایت اصول بهداشتی لازم سه محور مهم و اصلی در مدیریت و کنترل تب برفکی است.

مدیرکل دامپزشکی استان قم گفت: واحدها و مجتمع‌های موجود در دام شهر قم می‌تواند یکی از کانون‌های مهم واصلی در شیوع و انتقال تب برفکی در استان باشد که برای این منظور نیز 14 مصوبه در جلسات اخیر در نظر گرفته‌شده که در این مصوبات وظایف دستگاه‌های مختلف استانی نیز در نظر گرفته‌شده است.

رفیعی با تأکید بر اهمیت مسئله رعایت موازین بهداشتی در جلوگیری از شیوع تب برفکی در بین دامداری‌های استان عنوان کرد: تجربه نشان داده رعایت بهداشت قرنطینه‌ای عامل مهم و اصلی در برابر شیوع و انتقال تب برفکی است، بدون رعایت اصول بهداشتی اقدامات دیگر نمی‌تواند خروجی‌های مناسبی به بار بیاورد.

وی با اشاره به ظرفیت بالای استان قم در تأمین نیازهای پروتئینی کشور، تأکید کرد: 10 درصد از واحدهای تولید مرغ‌های تخم‌گذار در استان قم مستقر بوده که از این منظر مقابله و اجرای طرح‌های مبارزه با انتقال بیماری آنفولانزای مرغی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

مدیرکل دامپزشکی استان قم ادامه داد:یکی از عوامل مهم در انتقال بیماری آنفولانزا در استان عدم رعایت بهداشت‌های لازم درزمینهٔ کودهای مصرفی است که برای مقابله با این مورد نیز 16 مصوبه در کارگروه‌های برگزارشده در نظر گرفته‌شده است.

رفیعی با اشاره به برخی دیگر از اقدامات صورت گرفته در زمینهٔ پیشگیری و مقابله با آنفولانزای فوق حاد در استان قم تأکید کرد: اصلاح ساختار مرغداری‌های استان ازجمله این امور بوده که برای آن 9 مصوبه به تصویب رسیده است همچنین در زمینهٔ نظارت و پایش خوراک طیور نیز 8 مصوبه در نظر گرفته‌شده است.

وی با انتقاد از فعالیت برخی واحدهای غیرمجاز تولید مرغ در استان قم تصریح کرد:فعالیت‌های مرغداری غیرمجاز یکی از عوامل انتقال آنفلوانزا در استان قم است، تراکم زیاد مرغداری‌ها در استان نیز یکی از خطرات و عوامل مهم در انتقال بیماری است.

مدیرکل دامپزشکی استان قم با تأکید بر ضرورت شفاف‌سازی در نحوه عملکرد واحدهای تولید مرغ در استان خاطرنشان کرد: واحدهای پرورش‌دهنده مرغ در قم باید عملکرد خود را به‌درستی در اختیار نهادهای نظارتی قرار داده و از پنهان‌کاری در این زمینه دوری کنند، گزارش‌گیری‌های مستمر از فعالیت واحدهای پرورش مرغ در استان از عوامل تقویت سلامت مرغ است.

رفیعی با اشاره به اهمیت عملیاتی شدن مصوبات در نظر گرفته‌شده درزمینهٔ پیشگیری از بیماری‌های واگیردار دار دام و طیور در استان قم، تأکید کرد: 5 کمیته برای عملیاتی کردن مصوبات پیرامون ساماندهی واحدهای پرورش مرغ در استان قم تشکیل‌شده تا 86 مصوبه در نظر گرفته‌شده را رصد و ابلاغ کند.

مدیرکل دامپزشکی استان قم اهمیت پیشگیری در برابر بیماری‌های واگیردار دام و طیور را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد:اگر درزمینهٔ پیشگیری و مدیریت بحران عملکرد مناسبی داشته باشیم، می‌توانیم تا حد قابل‌توجهی از مشکلات بعدی را کنترل کنیم.

 
 
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
همکار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۲
0
0
با سلام و تبریک سال نو. فقط در حد برگزاری جلسات و مصوبات گزارش کاری داده می‌شود.چند ده مصوبه که قطعا اگر درصدی از این مصوبات مورد توجه واقعی قرار گیرد و اجرایی گردد این وضع اسفبار در صنعت طیور استان قم شاید بهتر شود.مسئول تراکم بیش از حد مرغداری ها در استان قم کیست؟ آیا آن زمان که آقایان فقط به فکر رکورد شکنی تولید به هر قیمتی بودند ، فکر این موقع را نمی کردند؟؟؟!! جهاد که فقط به فکر تولید است. دامپزشکی که متولی بهداشت و سلامت است،چرا زیر بار مصوبات غیر اصولی می رود؟؟؟چرا مجوز های جوجه ریزی و قفس بری و ... را بدون بررسی همه جانبه مسائل بهداشتی و قرنطینه ای می دهد؟ آنچه مسلم است این است که تولید کننده به فکر تولید است.پس چرا نظارت و برنامه ریزی درستی در این مورد وجود ندارد؟؟؟ مسئول این وضعیت کیست؟ آیا الان می توان ظرفیت مرغداری های استان را کم کرد؟ آیا اراده ای برای بازگرداندن ظرفیت و فواصل استاندارد بین واحدها وجود دارد؟؟؟!!! و .... بسیار بعید به نظر می رسد. اندکی صبر سحر نزدیک است.
محمد مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۵
0
0
مشکلات از زمانی شروع شد که بتدریج اختیارات دامپزشکی صلب گردید تا زمانیکه صدور پروانه دست دامپزشکی در اختیار دامپزشکی بود مشکلات این چنینی نداشتیم با رها سازی صدور پروان در استان باید منتطر این چنین روزهایی می بودیم دامپزشکی امروز تبدیل به شیر بدون اشکم و یال ودم گردیده و تنها یک دامپزشکی قوی می تواند از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری کند بنا بر این سعی وتلاش ما باید در ایجاد یک تشکیلات دامپزشکی مقتدر و قدرتمند باشد
نظر شما
ادامه