کد خبر: ۴۲۶۸۴
 

مجری طرح کسب و انتقال دانش فنی تولید قزل‌آلای رنگین کمان عاری از عوامل بیماری‌زای خاص، گفت: با انجام فاز اول طرح مقاوم‌سازی ماهیان قزل‌آلا رنگین کمانی عاری از عوامل بیماری‌زایی خاص، مجموعه‌ای را تولید کرده‌ایم که مطمئن هستیم مجموعه تولید شده خطر ابتلا، گسترش و افزایش شیوع بیماری‌ها را در میان مزارع پرورش ماهی از بین خواهد برد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایانا، «دکتر ابوالفضل سپهداری» در ارتباط با مقایسه زیرساخت‌های کشورمان با کشورهای پیشرفته در زمینه تولید انبوه قزل‌آلای رنگین کمان (SPF ) توضیح داد: «از اقداماتی که در کشورهای پیشرفته برای گسترش صنعت شیلاتشان انجام می‌شود می توان به فراهم کردن زیرساخت‌های استاندارد، رعایت اصول ایمنی زیستی در پرورش آبزیان‌، جابه‌جایی مسئولانه آبزیان زنده از قرنطینه‌های داخلی و وارداتی در این کشورها اشاره کرد، علاوه بر تمامی این مسائل کشورهای پیشرفته گونه‌های عاری از بیماری را تولید می‌کنند در مقایسه با این کشورها ما نیز با دستیابی به گونه‌های عاری از بیماری‌های خاص (SPF ) و تولید تخم چشم‌زده سالم و شناسنامه‌دار در کشورمان می‌توانیم در آینده‌ای بسیار نزدیک خطر انتقال و جابه‌جایی بیماری‌ها را کاهش دهیم.»

مجری این طرح در پاسخ به این سوال که آیا گونه‌های عاری از بیماری‌های خاص، به لحاظ ژنتیکی دست‌ورزی شده و مقاومت پیدا کرده‌اند یا اینکه گونه‌های مشخصی هستند، پاسخ داد: «درمراحل اولیه این طرح ماهی‌ها مقاوم نیستند اما در مراحل بعدی این بچه ماهی‌ها به این مقاومت خواهند رسید، البته باید گفت در مراحل اولیه طرح، هدف کاهش خطر انتقال بیماری، ایجاد یک شبکه مسئول و تحت نظارت تولید و توزیع ماهیانی است که علاوه بر سالم بودن دو‌جنس نیز هستند، علاوه بر این در طی مراحل فاز اول، شاخص‌های تنوع ژنتیکی و رشد در انتخاب و غربال کردن مجموعه‌های سالمی که از مناطق مختلف کشور جمع‌آوری شده است، اهمیت دارد. البته باید اعلام کرد که فقط سالم بودن ملاک نیست و باید رویکرد اقتصادی نیز داشته باشند در واقع در پروژه کسب و انتقال دانش فنی تولید قزل‌آلای رنگین کمانی عاری از عوامل بیماری‌زای خاص، کار اصلاح نژاد انجام نمی‌دهیم اما به‌گزینی براساس شاخص‌های رشد و حفظ تنوع ژنتیکی را در نظر داریم.»

 
 
نظر شما
ادامه