کد خبر: ۴۴۲۴

حکیم مهر - خبرهایی از دامپزشکی مرکزی، آذربایجان غربی، خراسان رضوی، سمنان و زنجان

 

مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی: نظارت 42 اکیپ دامپزشکی در ایام سوگواری سالار شهیدان
 
مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی ضمن تسلیت ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان، حضرت اباعبدا...الحسین(ع)، به  نظارت اکیپ های دامپزشکی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی اشاره نمود.
وی افزود با توجه به ذبح دام از سوی هیئت های عزاداری و برخی از شهروندان در دهه اول ماه محرم و روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی و اجرای سنت حسنه قربانی توسط دسته‌جات عزاداری، مساجد و تکایا جهت تهیه غذا برای عزاداران، به کلیه شهروندان محترم توصیه می‌گردد به منظور حفظ بهداشت عمومی و پیشگیری از ابتلای به بیماری‌های مهلک و خطرناک مشترک بین انسان و دام از جمله بیماری‌های تب کریمه کنگو، سیاه زخم و...  نیز جلوگیری از آلودگی های زیست محیطی، از هرگونه کشتار دام در معابر عمومی خودداری نمایند.
دکتر حسینی ضمن تاکید بر مخاطره آمیز بودن کشتار دام در معابر و مساجد و تکایا از نظر بهداشتی، از خیرین و مسئولین هیئت‌های مذهبی و حسینه‌ها نیز خواسته است تا گوشت مورد نیاز خود را قبل از تعطیلات از کشتارگاه‌ها و مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی تهیه نموده و جهت انجام کشتار نذری فقط به کشتارگاه‌ها مراجعه نمایند.

طی روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی42 اکیپ‌های بهداشتی دامپزشکی ثابت و سیار همراه با ناظر بهداشتی و ناظر شرعی در سطح تمامی شبکه های شهرستان‌ها فعال بوده و کلیه شهروندان می‌توانند جهت نظارت بر سلامت دام کشتاری و نیز گوشت استحصالی با شبکه دامپزشکی شهرستان تماس حاصل نمایند.

---------------------------------------

 

88 اکیپ دامپزشکی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی(ع) در آذربایجان غربی خدمات ارائه می‌دهند
 
همزمان با ایام تاسوعا و عاشورای حسینی (ع) و با توجه به ذبح دام از سوی هئیت های عزاداری و برخی شهروندان، نظارت بهداشتی و شرعی بر کشتار دام در تمامی شهرستان‌های استان توسط 88 اکیپ ثابت و سیار انجام خواهد شد.

مدیر کل دامپزشکی آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار صدا و سیمای مرکز آذربایجان غربی در مورخ 22/9/89 اظهار نمود: با استناد به تبصره 2 ماده 2 آئین نامه بازرسی و معاینه بهداشتی گوشت و به منظور حفظ سلامت مصرف‌کنندگان گوشتهای نذری و قربانی و تأمین بهداشت عموم، اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی با هماهنگی‌های بعمل آمده با استانداری، فرمانداریها، شهرداریها، امامان جمعه و جماعات و با به کارگیری بیش از192 نفر نیروی فنی دامپزشکی در قالب 88 اکیپ نظارتی و بازرسی شرعی و بهداشتی دامپزشکی ( 32 اکیپ ثابت و 56 اکیپ سیار) درسطح استان از ساعت 7 صبح الی 21 در دو شیفت کاری آماده پذیرش دامهای نذری و قربانی( گاو ، گوسفند و بز) جهت نظارت بر ذبح آنها با رعایت اصول فنی ، بهداشتی و شرعی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی (ع) بطور رایگان می باشد.                                                  

وی افزود : ستاد اجرایی نظارت بر ذبح دامهای قربانی مستقر در اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی نیز با شماره تماس 2770980  آماده ارائه هرگونه راهنمائی و پاسخگویی به سئوالات شهروندان محترم می باشد.

 

--------------------------------------

 

اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی خبر داد: تشدید کنترل بهداشتی اماکن مرتبط با فرآورده های خام دامی
 
کنترل اماکن تولید، تهیه، نگهداری و عرضه فرآرده های خام دامی در اقصی نقاط خراسان رضوی طی ایام محرم و صفر و بویژه روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی شدت می گیرد.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با اعلام این خبر افزود: با توجه به نقشی که سلامت فرآورده های خام دامی در تامین امنیت غذایی جامعه دارد و نیز نذورات گسترده خیرین و استقبال از فرآورده های دامی در تهیه نذورات ایام خاص بویژه در ماه های محرم و صفر، دامپزشکی به عنوان متولی بهداشت و سلامت فرآورده های خام دامی، ضمن حضور فعال در این ایام، به منظور تامین بهداشت و سلامت عزاداران حسینی، علاوه بر برخورد با موارد غیرمجاز کشتار دام در سطح معابر عمومی، کلیه مراکز مرتبط با دیگر فرآورده های خام دامی نظیر؛ آشپزخانه ها، رستوران ها، هتل ها، مراکز عرضه سطح شهر، سردخانه ها، مساجد، تکایا، محل های استقرار هیئات مذهبی، موسسات خیریه، زائرسراها، مامورسراها و ... را که تامین کننده مواد لازم برای هیات مذهبی و مردم هستند و یا مواد غذایی لازم برای هیئات در آن ها تهیه و تامین می گردد، به طور ویژه نظارت خواهد کرد و اکیپ های ثابت و سیار دامپزشکی در ایام تعطیل مذکور به حال آماده باش خواهند بود.

دکتر جعفر عطارباشی، کشتار غیرمجاز دام، تولید و عرضه فرآورده های خام دامی غیربهداشتی و موارد مشابه را از جمله مصادیق تهدید علیه بهداشت عمومی خواند و در این زمینه به ماده 688  قانون مجازات اسلامی نیز اشاره کرد و گفت: به موجب این قانون، هر اقدامی که تهدید علیه بهداشت عمومی شناخته شود ممنوع است و برای مرتکبین آن  از سوی مراجع قضایی مجازات در نظر گرفته خواهد شد.

وی افزود: ماده 4 قانون سازمان دامپزشکی کشور نیز تصریح می کند که کلیه صاحبان و مسئولان نگهداری دام و کارگاه ها و کارخانه ها و مراکز تهیه و آماده کردن فرآورده های خام دامی  اعم از اشخاص و موسسات و شرکت های خصوصی و یا دولتی وابسته به دولت و یا هر نوع شرکت و سازمانی که به نحوی از انحاء به پرورش دام و تهیه و آماده کردن فرآورده ها خام دامی اشتغال دارند، موظف به اجرای دستورهای بهداشتی و قرنطینه ای سازمان دامپزشکی کشور می باشند.

دکتر عطارباشی از مسئولین هیئات مذهبی نیز خواست تا در تهیه غذا، از فرآورده های خام دامی سالم و بهداشتی استفاده کنند و ضمن رعایت بهداشت در تولید آنها، در نگهداری و بکارگیری این مواد در نذورات و تغذیه هیئت ها دقت لازم را داشته باشند.

 

-----------------------------------------

 

تشدید نظارت بهداشتی و شرعی در ایام محرم توسط دامپزشکی استان سمنان

دکترمحمد سعیدی معاون فنی اداره کل دامپزشکی استان سمنان با اعلام این خبر و عرض تسلیت بمناسبت فرارسیدن ماه محرم و آرزوی قبولی عزاداری سوگواران حسینی افزود از آنجائیکه اجرای سنت حسنه قربانی و ذبح دام از سوی هیاتهای عزاداری و برخی شهروندان در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی در مسیر دسته های عزاداری از سنن نیک اسلامی ودارای اجر وثواب اخروی فراوان است اداره کل دامپزشکی استان جهت حفظ بهداشت محیط و سلامت مصرف کنندگان و پیشگیری از بروز بیماریهای مشترک بین انسان وحیوان اقدام به سازماندهی اکیپ های ویژه تاسوعا و عاشورای حسینی خود   در مرکز استان وشهرستانهای تابعه نموده است لذا از هم استانیهای عزیز درخواست میگردد جهت بازرسی دامهای قربانی باشبکه های دامپزشکی سطح استان تماس حاصل نمایند .

-----------------------------------------

 

عملکرد اداره مبارزه با بیماریهای دامی دامپزشکی زنجان

 

اداره مبارزه با بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان زنجان در گزارش عملکرد 8 ماهه اول سال جاری اعلام کرد بیش از 2 میلیون و 905 هزار نوبت سردام علیه بیماریهای واگیر دامی و 190 هزار نوبت سر گاو، گوساله، گوسفند و بز علیه بیماریهای مشترک بین انسان و دام مایه کوبی گردیدند.
همچنین در مبارزه با انگلهای خارجی و داخلی، بیش از 485 هزار نوبت سر دام و 6 میلیون و 47 هزار متر مربع جایگاه دام با سموم یارانه دار سمپاشی گردید.

 

نظر شما
ادامه