کد خبر: ۴۴۶۹۶
تعداد نظرات: ۵ نظر
 

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: سازمان دامپزشکی اولین پاسخگوی بهداشت عمومی جامعه است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان، «دکتر علیرضا رفیعی پور» صبح امروز مورخه 18 مهرماه در کنگره سراسری بروسلوز (تب مالت) در انسان و دام با حضور دکتر نبوی معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت، دکتر امیری معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر محمودرضا رسولی مدیرکل دامپزشکی استان همدان، دکتر سیدحبیب اله موسوی بهار رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان، دکتر فریبا کرامت دبیر علمی کنگره و رئیس مرکز تشخیص بروسلوز استان همدان، گروهی از کارشناسان، اساتید، دانشجویان و میهمانان ویژه داخلی و خارجی، شرکت کرد.

دکتر رفیعی پور در سخنان خود در این کنگره اظهار داشت: بیماری تب مالت یکی از بیماری های مشترک بین انسان و دام بوده که مهمترین نشانه آن سقط جنین می باشد و نبود کنترل هدفمند در کشورهای همسایه و عوامل متعدد دیگر، کنترل بیماری را از پیچیدگی های خاصی برخوردار کرده است.

وی برنامه های جامع و جاری سازمان دامپزشکی کشور را واکسیناسیون، مراقبت فعال، آموزش و ترویج، تست و کشتار دانست و گفت: کنترل بیماری با توجه به محدودیت اعتبارات، همواره با چالش همراه بوده و حمایت های مالی بیشتری از طرف مسئولین را می طلبد و علیرغم این محدودیت و بر اساس نتایج بدست آمده، سازمان دامپزشکی در کنترل و مبارزه با بیماری های مشترک انسان و دام با اولویت بروسلور موفق بوده است.

دکتر رفیعی پور با اشاره به اینکه سازمان دامپزشکی باید بصورت همه جانبه در این موضوعات دخیل باشد، افزود: دامپزشکی بعنوان خط مقدم مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام است و همواره تضمین کننده سلامت جامعه می باشد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اعلام این مطلب که این سازمان اولین پاسخگوی بهداشت عمومی جامعه است، تصریح کرد: اگر همکاری ها و دلسوزی های وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی نبود، از گذشته ی بد به دوران متوسط امروزی نمی رسیدیم.

این مقام مسئول با اشاره به جمعیت هدف 12 میلیون رأسی دام سبک کشور گفت: سالیانه حدود 11 تا 11 و نیم میلیون رأس دام جوان (90 درصد) در جامعه هدف توسط دامپزشکی واکسینه می شوند و دستگاهی مثل دامپزشکی که فعالیتش صددرصد بهداشتی است، باید حمایت همه جانبه شود تا بتواند بعنوان تضمین کننده سلامت جامعه نقش مؤثری بیش از گذشته ایفا نماید.

«دکتر علیرضا رفیعی پور» کار در حوزه بهداشتی را «اعتبار محور» عنوان و خاطر نشان کرد: جمعیت هفت هزار نفری سازمان و سی هزار نفری بخش خصوصی دامپزشکی در حوزه کنترل بیماری ها قطعاً موفق بوده و به وظیفه ذاتی خود به نحو احسن عمل کرده است.

ایشان نقش مهم سازمان دامپزشکی در کنترل تب مالت در کشور را بسیار مهم دانست و افزود: تمام ارکان حاکمیت باید به کمک بالهای توانمند سازمان دامپزشکی کشور جهت ریشه کنی این بیماری آمده تا بتوانیم با نگاه ویژه به مسئولیت سازمان دامپزشکی در حوزه کنترل و مبارزه با بیماری ها سهیم باشیم.

وی در پایان سخنان خود گفت: در صورت تخصیص اعتبار 50 تا 100 میلیون تومانی توسط مسئولین استانی در هر شهرستان، می توان طی دوره سه ساله میزان بروز بیماری تب مالت را در حد استانداردهای جهانی کاهش داد.

در ادامه این مراسم دکتر نبوی معاون مرکز مدیریت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت ضمن تشکر از عملکرد سازمان دامپزشکی کشور در کنترل بیماری بروسلوز گفت: سازمان دامپزشکی کشور نقش مهمی در کنترل بیماری بروسلوز (تب مالت) با واکسیناسیون هدفمند خود داشته است.

وی گفت: جهت حذف بیماری بروسلوز نیاز به یک برنامه ریزی ملی می باشد و به علت بار مالی زیاد برای درمان و حذف این بیماری در جمعیت دامی و انسانی کشور، وجود امکانات تخصصی و همکاری مسئولین ذیربط را می طلبد.

دکتر سیدحبیب اله موسوی بهار رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان نیز در سخنان خود ضمن تقدیر از همکاری های اداره کل دامپزشکی استان همدان با دانشگاه علوم پزشکی در کنترل و مبارزه با بیماری های دامی گفت: همکاری های بین بخشی مسئولین در استان نقش مهمی در کاهش بروز بیماری تب مالت در سالیان اخیر را داشته است.

گفتنی است این کنگره به مدت دو روز با محوریت: اپیدمیولوژی بروسلوز در انسان و دام، الگوی انتقال و فاکتورهای خطر ابتلا به بروسلوز در انسان و دام ، ایمنولوژی بروسلوز در انسان و دام، راههای تشخیص نوین در بروسلوز، عوارض بروسلوز، درمان های جدید و مقاومت دارویی در بروسلوز و کنترل و پیشگیری بروسلوز در انسان و دام در سالن همایش های دانشگاه علوم پزشکی استان همدان برگزار خواهد شد.

 
 
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۹
0
0
برای وزارت جهادکشاورزی با اختصاصی یک بودجه حدود 170 میلیاردی به سازمان دامپزشکی و 200 میلیارد تومانی به موسسه رازی، امور بهدلشت انسان نمی تواند عملا اولویت داشته باشد!

رئیس محترم موسسه رازی خطاب به رئیس مجلس گفته است که به دلیل بودجه کم،
این موسسه عملا به یک کارخانه تولید واکسن تبدیل شده است!

در صورتی که هدف اصلی از فعالیت این موسسه پژوهش بوده است که بدون خرید تجهیزات پیشرفته، تخصیص اعتبارات لازم و کافی و جذب کارشناسان و متخصصان زبده و با بنیه و توان بالای علمی که از دانشگاه های سطخ 1 پیشرفته ایران و جهان مدرک کرفته باشند، امکان ناپذیر است!

متاسفانه با بازنشسته شدن نوایغ و مشاهیر دامپزشکی همچون پروفسور میرشمسی، دکتر هوشمند، دکتر فشارکی و سایر برحستگان،
سطح علمی درخشان موسسه تحقیقاتی رازی که روزگاری افتخاری در حهان برای ایران عزیز بود!
پس از الحاق به وزارت جهادکشاورزی با جذب برادران جهادی اساسا بر مبنای ویژگی های سیاسی ایدئولوژیک، به شدت افت کرده است و این به روشنی بر حال و آینده بهداشت انسان و دام و منافع دامداران تاثیر منفی زیادی را در بر داشته است که به چشم می بینیم!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۹
0
0
با احترام
من فکر نمیکنم سازمان در خصوص کنترل بروسلوز موفق شده باشه!!!البته همه تقصیر متوجه سازمان نیست و نبود همکاری موثر بین بخشی به ویژه بین سازمان و وزارت بهداشت ،عدم تخصیص اعتبار کافی ، کیفیت واکسن ها و ... همه دخیلند.
بهر حال این ادعی رییس محترم سازمان نیاز به اثبات داره.
اگر درست نباشه برنامه ریزهارو گمراهتر میکنه و مسئولیت اشاعه بیماری بر دوش گمراه کنندگان سنگینی خواهد کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۹
0
0
موفقیت را زمانی می توان ارزیابی کرد که خونگیری در گله های مناطق مرزی انجام بشه.
چرا تست و کشتار قطع شد؟
اگر موفق بودند که تست و کشتار تا مرحله ریشه کنی ادامه می یافت
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۹
0
0
یک سر تشریف بیارید خراسان رضوی ببینید در سطح گاوداریهای بزرگ بروسلوز در برخی از بروسلوز بیداد میکند قطع به یقین با این سیستم پایش و کنترل بهداشتی ناقص ،تنها راه ،واکسیناسیون به موقع و انجام درست آن است حقیر هشدار لازم رو دادم .امیدوارم گوش شنوایی قبل از اینکه دیر بشه پیدا بشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۹
0
0
اینجانب بارها به عنوان یک کلینیسین با سایقه طولانی دیده ام که در هنگام بروز سقط جنین گسترده در گله های گوسفند و بز علی رغم دلسوزی شدید مدیران دامپزشکی استان ها که گاهی تا سر حد التماس از روسای سازمان جهاد کشاورزی هم برای گرفتن اعتبار پرداخت غرامت بخشی ناچیز از خسارات گله داران می رسد،
دامداران زیر بار حذف گوسفندان و بزهای آلوده به بروسلا نمی روند و سرانجام به طریقی آنها را در بازار به اصطلاح آب می کنند!

آیا دکتر رفیعی پور و به خصوص دکتر ماکنعلی این واقعیات تلخ را می دانند که اینگونه از اوضاع گل و بلبل بهداشتی در وزارت جهادکشاورزی تعریف و تمجید می کنند؟؟!
نظر شما
ادامه