کد خبر: ۴۵۲۴۵
تعداد نظرات: ۷ نظر
اظهار نظر عجیب روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست:
در بخشی از این جوابیه آمده است: رعایت اصول امنیت زیستی و مقررات بهداشتی و قرنطینه‌ای در واحدهای پرورش طیور، بسیار مهم‌تر از موضوع پروانه شکار پرندگان و انتقال احتمال بیماری توسط پرندگان مهاجر است ...
 

حکیم مهر: روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست در اظهار نظری عجیب بیان داشت: انتقال و شیوع بیماری آنفلوانزای پرندگان بین واحدهای پرورش طیور در کشور به پرندگان مهاجر ارتباطی ندارد!

به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به خبر «برای راضی نگه داشتن شکارچیان سلامت مردم را به بازی گرفته‌اند/ پیشنهاد می‌کنم با یک جست‌وجوی ساده در گوگل درباره H1  و H5 کمی مطالعه کنند!» نوشت: رویه این سازمان نسبت به گذشته تغییری نکرده است؛ امسال نیز همانند سال‌های گذشته، ملاک اعمال ممنوعیت صدور مجوز صید و شکار پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی در رابطه با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان برای سازمان حفاظت محیط زیست، دریافت درخواست کتبی سازمان دامپزشکی کشور است.

در ادامه این نامه که رونوشتی از آن برای حوزه ریاست این سازمان و همچنین حمید ظهرابی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی ارسال شده آمده است:

«در چند سال اخیر، درخواست کتبی برای ممنوعیت شکار پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی از سازمان دامپزشکی دریافت و پس از بررسی نسبت به ممنوعیت مورد درخواست اقدام شده است. در سال جاری نیز طبق توافق به‌عمل‌آمده با مسئولان سازمان دامپزشکی، قرار شد بنا بر تشخیص سازمان دامپزشکی و در صورت نیاز، چنانچه درخواست کتبی از آن سازمان برای اعمال ممنوعیت شکار پرندگان برای هر یک از استان‌ها واصل شود، در اسرع وقت سازمان حفاظت محیط زیست اقدام لازم را جهت ممنوعیت و محدودیت شکار و حتی ابطال پروانه‌های شکار صادره به عمل آورد؛ بنابراین برخلاف ادعای گفته‌شده در خبر مذکور، رویه سازمان حفاظت محیط زیست در قبال این موضوع نسبت به سال‌های اخیر تغییری نداشته است.

ذکر این نکته ضروری است که سازمان حفاظت محیط زیست برای پیشگیری و کنترل بیماری مذکور در حیات‌وحش با همکاری سازمان دامپزشکی کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و طبق ضوابط و مقررات و بر اساس مصوبات ستاد پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان مستقر در سازمان دامپزشکی عمل می‌کند. طبق توافق به‌عمل‌آمده با سازمان دامپزشکی، مقرر شد که در صورت درخواست کتبی سازمان دامپزشکی در هر زمان و در هر منطقه که ضروری باشد ممنوعیت صدور و یا لغو پروانه شکار پرندگان صورت بگیرد.

یکی از نکات مهمی که در این تصمیم‌گیری مورد بحث و بررسی قرار گرفت، وجود بازارچه‌های غیرقانونی و شکار این پرندگان در مقیاس‌های وسیع بود که عملاً به دلیل عدم وجود نظارت بهداشتی می‌توانست در شیوع احتمالی این بیماری نقش ویرانگری ایفاء کند. عدم صدور پروانه شکار برای شکارچیان قانونی شرایط را برای غارتگری شکارچیان غیرقانونی که بعضاً از حمایت‌هایی نیز برخوردارند، فراهم می‌کند.

در جلسه تصمیم‌گیری برای مقابله با شکار غیرمجاز که در سطح عالی در سازمان حفاظت محیط زیست کشور و با حضور دستگاه‌های مرتبط و مسئولین انتظامی و امنیتی استانی و ملی برگزار شد، یکی از راه‌کارهای مورد توافق جهت ساماندهی وضعیت شکار غیرمجاز گسترده در سنوات قبل، صدور مجوز شکار محدود و مدیریت‌شده شکار به شیوه‌های سنتی و مقابله جدی با شیوه‌های مخرب صید گسترده پرندگان مهاجر بود.

همچنین برابر تصمیمات مقامات استانی در شورای تأمین مقرر شده که در سال جاری با برقراری دام هوایی به جدیت مقابله و همچنین در بازار عرضه پرندگان صرفاً پرندگانی عرضه شود که از طریق پروانه شکار قانونی و با روش‌های سنتی صید شده باشند. در چنین شرایطی که امکان اعمال نظارت بهداشتی بر محصولات نیز فراهم می‌شود.

در رابطه با شیوع بیماری آنفلوانزا در داخل کشور باید به این نکته توجه کرد که اظهارنظر در خصوص گسترش و اپیدمیولوژی ویروس آنفلوانزای پرندگان، ازجمله مواردی است که باید توسط دامپزشکان و متخصصین مربوطه انجام شود. نکته مهم دیگر میزان مواجهه و ارتباط پرندگان مهاجر آبزی با طیور و پرندگان آبزی بومی در نواحی تالابی است که می‌تواند نقش بسیار مهمی در انتقال ویروس و شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد بخصوص در رابطه با سویه های جدید داشته باشد که متأسفانه توجه چندانی به این مهم نمی‌شود.

از طرفی سویه های H5N1  و H5N8  در بین واحدهای پرورش طیور در کشور از سنوات گذشته شیوع داشته و انتقال و شیوع بیماری بین واحدهای پرورش طیور در کشور به پرندگان مهاجر ارتباطی ندارد و رعایت اصول امنیت زیستی (BIOSECURITY) و مقررات بهداشتی و قرنطینه‌ای در واحدهای پرورش طیور برای جلوگیری از شیوع بیماری بین تولیدکنندگان طیور اهلی بسیار مهم‌تر از موضوع پروانه شکار پرندگان و انتقال احتمال بیماری توسط پرندگان مهاجر است.»

 
 
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۸
0
0
مخزن بیماری .موجودی که خود به عامل بیماری زا مبتلا میشود و قابلیت انتشار ان را دارد اما خودش علایم بالینی ندارد .پرنده های حیات وحش همه مخزن هستند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۸
0
0
این اظهار نظر به هیچ وجه عجیب نیست کافی است با مسئوالان سازمان دامپزشکی کشور تماس بگیرید متوجه می شوید که اطلاعیه کاملا درست می باشد
بعضی ها نمی دانند وقتی مجوز شکار بصورت مدیریت شده ممنوع شود شکار غیر حرفه ایی بصورتی خطرناک گسترش پیدا می کند
دکتر xy
|
Hong Kong
|
۱۹:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۸
0
0
یکی نیست به اینا بگه از شما نظر نخواستیم اساتید محیط زیست!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
0
0
سازمان دامپزشکی کشور مسوول این امر است و نه محیط زیست! همکاری این دو نهاد لازم است و بهتر است در وظایف وتخصص های یکدیگر دست اندازی نکنند
دکتر حسین زاده
|
Finland
|
۲۱:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
0
0
این جوابیه نکته منفی وغیر علمی را در بر نداشت و منطقی بیان شده !! ادعایی خارج از تخصص و حیطه خود نداشته و اتفاقا" به صراحت ابراز نظر در باب مسائل اپیدمیولوژی بیماری آنفولانزا پرندگان را به دامپزشکان متخصص ارجاع داده و به خطر انتقال سویه های جدید از طریق پرندگان مهاجر تالابی به طیور آبزی بومی تاکید کرده و انرا رد نکرده !!
در باب بومی شدن سویه هایی از آنفولانزای پرندگان در ایران و کم توجهی مرغداران به مسائل بهداشتی برای جلوگیری از سرایت بیماری هم درست گفته و جای انتقاد از این جوابیه وجود ندارد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۰
0
0
والا چی عرض کنم خدمتتون
صادقی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۱
0
0
جناب دکتر حسین زاده ی عزیز لطفا به دو سوال پاسخ بفرمایید:1- آیا ویروس آنفلوانزای با تحت تیپ H5N1 در کشور بومی است واگر بله کجا؟
2- علت همزمانی طغیان بیماری در خصوص تحت تیپ های نظیر H5N8 با زمان های مهاجرت چیست و آیا این همزمانی اتفاقی است؟
البته شخصا نقش جابجایی بین واحدهای صنعتی را رد نمی کنم.
یا علی
نظر شما
ادامه