کد خبر: ۴۶۱۱۷
تعداد نظرات: ۳ نظر
 

«جمال رازقی» رئیس اتاق شیراز معتقد است باید دستگاه‌های متولی نظارت بر تولید مواد غذایی مشخص شود تا هزینه موازی کاری اداره‌های استاندارد، دامپزشکی و وزارت بهداشت به بخش تولید تحمیل نشود.

به گزارش حکیم مهر به نقل از فصل اقتصاد، نشست فعالان صنعت غذای استان فارس با معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت با حضور رئیس اتاق شیراز و فعالان بخش صنایع غذایی استان فارس در اتاق شیراز برگزار شد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز در این نشست گفت: انتظار فعالان بخش خصوصی این است که باید در سطح کشور، مسئول سلامت و نظارت بر مواد غذایی مشخص شود تا بیش از این، هزینه موازی کاری اداره استاندارد، دامپزشکی و وزارت بهداشت از بخش تولید برداشته شود.

جمال رازقی بیان کرد: متأسفانه موضوع سلامت در برخی از اظهارنظرهای وزارت بهداشت در حاشیه قرار دارد. موازی کاری برخی از دستگاه‌های نظارتی در حوزه بهداشت و مواد غذایی از جمله استاندارد و دامپزشکی با وزارت بهداشت موجب ایجاد هزینه‌های اضافه بر بخش تولید و تولیدکنندگان شده است.

رازقی افزود: ما در بخش تولید و صادرات، دانش فنی، تکنولوژی و نیروی انسانی کم نداریم. یکی از مهم‌ترین مسائلی که امروز واحدهای صنایع غذایی ما را در سطح ملی و استانی با مشکل روبرو کرده است تداخل وظائف دستگاه‌های موازی حتی در خود دانشگاه‌هاست.

او ادامه داد: به‌عنوان‌مثال در دانشگاه‌های علوم پزشکی سه دستگاه ناظر بر تولید مواد غذایی فعال است که در برخی از امور بخش خصوصی شاهد رفتارهای متناقض از این سه بخش در یک مجموعه هستیم.

رئیس اتاق شیراز اضافه کرد: این در حالی است که تولیدکنندگان ما در بسیاری از بخش‌های تولید یک محصول از جمله برچسب مراقبت کالا تحت شرایط خاصی را تحمل می‌کنند که در بسیاری از امور نشان برند و تولید در معرض خطر قرار می‌گیرد اما این کنترل‌ها در محل عرضه بسیار کمتر است.

او با بیان اینکه تولید و صادرات پاشنه آشیل اقتصاد کشور است، ادامه داد: تولید ما سال‌هاست با بحران قیمت تمام‌شده روبروست. بنابراین هرگونه هزینه اضافی تحمیل شده بر بخش تولید موجب آسیب‌زایی اقتصاد ملی و عدم توانایی رقابت کالاهای ما در بازارهای داخلی و خارجی می‌شود.

او از دیگر موارد تحمیل هزینه اضافی توسط وزارت بهداشت بر تولید را تصمیم‌های آنی این وزارتخانه عنوان و اظهار کرد: تصمیم‌های آنی و فوری وزارت بهداشت از جمله تغییر مکرر در برچسب کالا هم موجب اضافه شدن هزینه‌هایی بر بخش تولید است.

رازقی گفت: امروز بسیاری از واحدهای تولیدی و صادراتی ما در واردات و تأمین موارد اولیه واحدهای خود با مشکل روبرو هستند که نیاز است وزارت بهداشت و بانک مرکزی در این زمینه تعاملاتی را باهم داشته باشند تا بخش خصوصی کمتر متضرر شود.

 
 
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۹
0
0
این دوگانگی ها همان مشکلی است که اتحادیه تقریبا 30 کشوری اروپا در جریان بحران فاجعه بار آنسفالوپاتی اسفنجی شکل گاوان با آن مواجه شد.
به طوری که در یک روز وزرای بهداشت و کشاورزی به دلیل عدم پذیرش مسئولیت مرگ دل خراش جوانان آلمانی در اثر شکل حاد شده کروتز فلت ژاکوب دیزیز vCJD ناشی از جنون گاوی استعفا دادند.

در نتیجه، کارشناسان عالی رتبه اتحادیه اروپا پس از مشاهده عوارض تلخ این عدم هماهنگی ها در مورد BSE و نیز آنفلوانزای قابل انتقال به انسان پرندگان و خوکی تصمیم گرفتند که کلیه ارکان بهداشتی حکومتی مربوط به سلامت غذایی از مزرعه تا سفره Food safety: from the farm to the fork و مبارزه با بیماری های زئونوز به منظور جلوگیری از موازی کاری ها متمرکز شوند!

به همین دلیل بر اساس اصل One Health امور دامپزشکی از کشاورزی مجزا و به مدیریت کل بهداشت و مواد غذایی Health and food safety منتقل شد!
ناشناس
|
India
|
۰۲:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۳۰
0
0
تازه نیروی انتظامی هم داره به جمع دستگاههای موازی اضافه‌ می شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۳۰
0
0
لطف کنید دست از یاس پراکنی بردارید!

نیروی انتظامی محترم فقط بر طبق قانون و تنها به درخواست کارشناس تخصصی و معتمد دادستانی که در اینجا سازمان دامپزشکی است، دست به اقدام بزند!

در غیر این صورت مالکان کشتارگاه ها و دیگر واحدهای تولیدی و توزیعی زیر بار نمی روند و می توانند شکایت کنند!
نظر شما
ادامه