کد خبر: ۴۶۱۳۰

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان از وضعیت نابسامان سگهای ولگرد در کرمان انتقاد و آن را معظل جدید شهر بیان کرد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، «دکتر حسین رشیدی» در این رابطه اظهار داشت: بر اساس امار بیش از 17 هزار سگ ولگرد در کوچه و خیابانهای شهرستان کرمان پرسه می زنند که عدم توجه و رسیدگی فوری بهاین موضوع می تواند مخاطرات جدی برای شهروندان به همراه داشته باشد کما اینکه بر اساس اطلاعات دریافت شده از مراکز بهداشت شاهد حیوان گزیدگی گسترده در میان شهروندان به خصوص ساکنین مناطق محروم و حاشیه شهر هستیم و این مشکل نیز به سایر مشکلات انها افزوده شده است.

وی با اشاره به اهمیت بیماری های قابل انتقال به انسان از طریق سگ سانان و مخاطرات آن ها از بیماری هاری،  کیست هیداتید و سایر آلودگی های انگلی باکتریایی و قارچی به عنوان مهمترین این بیماری ها نام برد و از تهدید بهداشت و سلامت جامعه با افزایش بی رویه جمعیت سگهای ولگرد یاد کرد.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان عنوان کرد: سگها دارای قابلیت و پتانسیل تولید مثلی بالایی بوده به طوریکه در طول سال یک جفت حیوان نر و ماده در شرایط طبیعی دو مرتبه جفت گیری نموده و در هر دوره می تواند 5 تا 10 قلاده به جمعیت خود اضافه نماید و این رشد جمعیت در آنها به صورت تصاعدی بالا می رود که اهمیت موضوع را نشان داده و جدیت در برخورد با این مشکل راتوسط مسئولان می طلبد .

این مسئول در بخش دیگری از صحبت های خود هزینه بردار بودن واکسیناسیون هاری در جمعیت انسانی و دامی اشاره و افزود: از انجایی که سگ می تواند به عنوان ناقل اصلی انتقال بیماری هاری باشد، پس هر گزشی توسط سگ ولگرد را با این نگاه که حیوان دچار هاری می باشد تلقی می گردد و فرد گزیده شده بایستی طی 5 مرحله واکسیناسیون بر علیه بیماری هاری انجام دهد که علاوه بر زمان بر بودن، باعث تحمل هزینه های سنگین مالی می گردد که از لحاظ اقتصادی نیز به صرفه نمی باشد.

دکتر رشیدی گفت: برنامه کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب نیازمند گروه های مشاوره ای شامل دامپزشکان دولتی و خصوصی و  متخصصان اکولوژی و رفتارشناسی سگ ها و  متخصصان بیماری های زئونوز و خدمات بهداشتی و درمانی انسانی و ارگان های دولتی استانی و شهری همانند شهرداری ها وحتی استفاده از توان NGO  و... است.

وی در پایان تاکید کرد: مسئوليت نظارت بر دستورالعمل کنترل سگ های ولگرد  در سطح كشور بر عهده ستاد مركزي كنترل جمعيت حيوانات ناقل بيماري به انسان و در سطح استان بر عهده كارگروه استاني و در سطح شهرستان بر عهده كارگروه شهرستان و در سطح شهر بر عهده شهرداري مي باشد که جای دارد شهرداری با جدیت و پشتکار زیاد در رفیع این معظل اجتماعی کوشا باشد.

 


نظر شما
ادامه