کد خبر: ۴۷۵۵۵
تعداد نظرات: ۱۲ نظر


محققان دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز، برای اولین بار در کشور، موفق به اختراع دستگاه ایجاد سوختگی در پوست با قابلیت تنظیم درجه سوختگی شدند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، «دکتر سیدحسین جارالمسجد» عضو هیأت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز، یکی از مخترعان این دستگاه گفت: یکی از مشکلاتی که با استفاده از وسایل و ابزار موجود در زمینه تحقیقات بر روی سوختگی‌های پوستی وجود دارد، عدم امکان ایجاد سوختگی‌های آزمایشگاهی با درجه و عمق یکسان در حیوانات است.

وی، هدف از اختراع حاضر را ایجاد وسیله‌ای برای القای سوختگی‌های با درجه و عمق یکسان با استفاده از دما، زمان و فشار کنترل شده اعلام کرد و افزود: این دستگاه که با همکاری «سید ابوالفضل صفوی‌خلخال» برای نخستین بار در کشور اختراع شد که دارای گواهی‌نامه ثبت اختراع بوده و به شماره 86664 در اداره ثبت اختراعات سازمان ثبت و اسناد کشور به ثبت رسیده است.

جارالمسجد با بیان اینکه با استفاده از این اختراع، امکان ایجاد سوختگی‌های آزمایشگاهی با درجه و عمق یکسان جهت انجام تحقیقات، با استفاده از دما، زمان و فشار کنترل شده در تعداد نامحدودی از حیوانات آزمایشگاهی با گونه‌ها و اندازه‌های متفاوت ممکن می‌شود، یادآور شد: این اختراع امکان تحقیقات گسترده در زمینه سوختگی و درمان‌های مرتبط با آن را برای محققان فراهم می‌سازد.

این عضو هیات علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز با تشریح بخش‌های مختلف این دستگاه افزود: قسمت اصلی دستگاه شامل یک هیتر الکتریکی بوده که حرارت دلخواه برای القای سوختگی‌های جلدی با درجه و عمق یکسان را در حیوانات آزمایشگاهی تولید می‌کند که گرمای تولیدی آن توسط یک میکرو کنترلر و یک سنسور دمایی متصل به هیتر تحت کنترل قرار می‌گیرد.

ون داشت: بدنه آلومینیومی که این هیتر در داخل آن قرار گرفته، یک قالب آلومینیومی متصل به خود را تا رسیدن به دمای مطلوب اپراتور گرم می‌کند همچنین اهرم جابه‌جاکننده هیتر و قالب آلومینیومی دارای دو سنسور جداگانه  جهت کنترل زمان و کنترل فشار وارد شده توسط قالب آلومینیومی به پوست حیوان مورد آزمایش هستند.

جارالمسجد با اشاره به کاربردهای این دستگاه اضافه کرد: بهره‌برداری از این دستگاه که مورد استقبال مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی هم قرار گرفته امکان تحقیقات منسجم در درمان سوختگی‌های پوستی را فراهم می‌آورد.

سیدحسین جارالمسجد عضو هیأت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز یکی از مخترعان این دستگاه دارای رتبه دانشیار، سابقه انتشار بیش از 25 مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخل و خارج کشور و اجرای چندین طرح پژوهشی بوده و عضویت در کمیته اخلاق در پژوهش‌های زیستی دانشگاه تبریز و دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مدیریت گروه علوم درمانگاهی و ریاست بخش جراحی و رادیولوژی دانشکده دامپزشکی از مسوولیت‌های اجرایی وی به شمار می‌رود.



انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
رویا
|
France
|
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۵
1
9
(( تا قهقرای بی‌اخلاقی ))
در حالی که مجامع علمی معتبر دنیا روزبروز اخلاقی‌تر شده و از آزمایش روی حیوان فاصله می‌گیرند، از محققان ما برای ابداع دستگاه شکنجه حیوانات و ایجاد سوختگی تقدیر می‌شود.
امرو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۵
1
8
بیشتر شبیه دستگاه شکنجه اس تا مطالعات علمی!!!
متخصص جراحی دامپزشکی
|
United States of America
|
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۵
1
7
برای یک دانشگاه و یک دکتر متخصص جراح باید عمیقا ابراز تاسف نمود که اختراعشان منجر به آسیب به یک موجود زنده می شود، آنهم از دردناکترین نوعش
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
یعنی شما وقتی بیمار میشینه به پزشک مراجعه نمیکنید و فقط دعا درمانی میکنین؟ یا دام بیمار را درمان نمیکنید؟ خوب، تمام داروها و درمانهایی که در انسان و دام استفاده میشه قبلاً روی حیوانات آزمایشگاهی تست شده اند.
مريم فرخي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۵
1
6
باعث شرم و خجالتيد،به جاي اينكه بدون تست روي حيوانات پيشرفت كنيد به دستگاه شكنجتون افتخار مي كنيد. ............
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۸
آیا شما اعلام آمادگی میکنید که به جای است روی موش‌ها روی خودتان است شود تا موش‌ها نجات پیدا کنند؟ یا منظورتون اینه که همه پژوهشها متوقف شوند و برگردیم به عصر حجر؟
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۶
1
5
چه با دقت هم دارن موش رو میسوزونن
پویا
|
Germany
|
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۸
1
3
شرمنده شدم که این اتفاق تو شهر من یعنی تبریز اتفاق افتاده.
.............
دنیا
|
France
|
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۸
1
2
وقتی اصول اخلاقی رو درنظر نگیرید و هر بار نادیده بگیرید صدای وجدانتون رو ... کارازاین هم بدتر میشود....چه اتفاقی می افتد اگر با درنظر گرفتن رفاه حیوانات در علم پیشرفت کنید؟؟
#صدای حیوانات باشیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۹
4
2
تبریک به جناب آقای دکتر سیدحسین جارالمسجد
کار و ایده بسیار جالبی هست
تعجب میکنم از انتشار این نظرات به دور از آگاهی و علم که نشر پیدا کردن
بهتر هست در هر زمینه ای صاحب نظران اعلام نظر کنند و از نظرهای غیر تخصصی و احساسی دوری کنیم
پاسخ ها
محمدرضا باقرپور
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۴
سلام صاحب نظر! به نظرم، اختراع مسخره و تهوع آوری است و قربانی آن، باز هم مثل همیشه، حیوانات هستند. نمی دونم واقعاً چه قدر ضرورت داشته این مثلاً اختراع؟! من بودم، اسمشو می ذاشتم دستگاه شکنجه و اعتراف گیری از حیوانات. وای؛ متأسفم. کاش، به جای وقت گذاشتن برای این کارهایی که هیچ گرهی را هم باز نمی کنه، دنبال اختراعات بشردوستانه و انسانی می بودیم. این مشکل را حل می کردیم و یک بسته پیشنهادی می دادیم و راهی پیدا می کردیم تا مثلاً این همه کشتار نباشد در مورد سگ ها با روش های بی رحمانه خفگی با گاز و گلوله و...فکرمان را روی این بگذاریم که چه گونه جلوی کشتار حیوانات را در جاده ها بگیریم. این روباه هایی که هر روز در جاده ها له می شوند. این آقای مخترع فکر نمی کنم با این اختراع عجیبشان، خوشحالی درونی داشته باشد. آخه سوزاندن با درجه مهارشده، کجاش اختراعه؟! شما مطرح خواهید شد البته و یک عده هم به به چه چه خواهند گفت و در رتبه استادی و تدریس و …هم تأثیرگذار است اما به چه قیمتی؟! ظاهراً با این کار و به لطف دانشمندان و نخبگان شهرمون، دیگه نیازی نیست موش هارو آتیش بزنن. کافیه خیلی محترمانه بذارن زیر این اختراع شگرف تا با دستگاه بسوزونن. در حالی که مراکز علمی و تحقیقاتی دنیا سعی می کنن از روش های غیراخلاقی آزمایش روی حیوانات، فاصله گرفته و به شیوه های مدرن جایگزین روی آورند، دانشگاه تبریز، با آب و تاب، از موفقیت! اینچنینی محققان دانشکده دامپزشکی این دانشگاه در اختراع دستگاه ایجاد سوختگی در پوست آنهم، برای اولین بار در کشور خبر داده است!! ساعت ها جلسه و هم اندیشی می گذاریم برای رفع خشونت این مخترعان! هم با این کارها، خشونت را رواج می دهید و رشته هارو پنبه می کنید. اجازه بدهید تبریز در برخی بهترین ها، همچنان شهر اول و اولین ها باقی بماند و با این اولین های کذایی، مخدوش نکنید این عنوان را.
ناشناس
|
France
|
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۶
0
0
https://kayhan.london/fa/1397/12/07/%d8%a7
%d8%ae%d8%aa%d8%b1%d8%a7%d8%b9-%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87-%d8%a7%db%8c%d8%ac%d8%a7%d8%af-%d8%b3%d9%88%d8%ae%d8%aa%da%af%db%8c-%d8%b1%d9%88%db%8c-%d9%be%d9%88%d8%b3%d8%aa
نظر شما
ادامه