کد خبر: ۴۹۵۰۵
 

رییس پارک علم و فناوری البرز در نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان البرز گفت: فعالیت گسترده شرکت های دانش بنیان در حمایت از چرخه تولید داخل قادر به مقابله با تحریم ها است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر عطاء الله ربانی» در نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان البرز با حضور دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افزود: تولیدات دانش بنیان در بخش‌های سدسازی با وجود تحریم کشورهای اروپایی و تولید تجهیزات مخابراتی از جمله اقدامات مؤثر در این زمینه به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: امروز شاهد آن هستیم که پس از تحریم برخی از شرکت‌ها تا ۱۰ برابر ظرفیت خود تقاضا برای فروش محصول دارند و در زمینه تولید غذای حیوانات خانگی که تخصیص ارز برای این نوع مواد ممنوع شده است، شرکت‌های فناور داخلی قادر به تولید کامل آن در داخل کشور هستند.

ربانی گفت: شرکت‌های فناور دانش بنیان پارک علم و فناوری البرز حدود ۴۲ میلیون دلار صادرات در سال گذشته داشتند و بیش از ۸۰۰ نفر اشتغال مستقیم را در این ایجاد کردند.

وی اضافه کرد: ۸۵ درصد اشتغال شرکت‌های دانش بنیان مربوط به دانش آموختگان دانشگاهی بوده و در واحدهای فناور پارک و مراکز رشد پارک البرز به ازای هر نفر اشتغال ۵۰۰ میلیون تومان فروش انجام شده است.

رئیس پارک علم و فناوری البرز گفت: در این استان به دنبال آن هستیم که در یک برنامه سه ساله با ایجاد ۱۱ ساختار فناورانه از طریق استفاده از فضاهای بلااستفاده استانی و نیز همکاری بخش خصوصی، فضای استقرار واحدهای فناور پارک گسترش یابد.

ربانی اضافه کرد: بر اساس برنامه‌ریزی سالانه پذیرش ۱۰ شرکت فناور در پارک وجود خواهد داشت ولی با توسعه ساختارها در مجموع سالانه ۶۵ شرکت و هسته در پارک و ساختارهای ایجاد شده مورد پذیرش و حمایت قرار داده خواهند گرفت.

وی بیان کرد: راه اندازی صندوق نوآوری و شکوفایی از دیگر اقدامات مؤثری است که در این بخش مورد توجه قرار خواهد گرفت و در صورت افزایش بودجه پارک، می‌توان فعالیت‌های گسترده‌تری داشت.

رئیس پارک علم و فناوری البرز ادامه داد: با رویکرد اقتصاد مقاومتی و مباحث مطروحه از سوی مقام معظم رهبری امروز هرچه بیشتر باید حوزه‌های دانش بنیان و فناور مورد توجه قرار گیرد.

وی اضافه کرد: ایران اسلامی رتبه ۱۶ رشد علمی در میان بیش از ۲۰۰ کشور جهان را با وجود تحریم‌های علمی و مالی دارد و عنوان نمود: دانش بنیانی پایه و اساس در بحث اقتصاد مقاومتی است.

ربانی در ادامه افزود: استان البرز رتبه چهارم کشور از نظر تعداد شرکت‌های دانش بنیان را داشته و نیز از نظر تعداد محققان کارگاه‌های دارای فعالیت تحقیق و توسعه در کشور که دارای بیشترین دانسیته نیروی انسانی نوآور و به تبع آن دارای بیشترین ظرفیت بالقوه کارآفرینی است، البرز رتبه‌ی چهارم را دارد.

وی گفت: ۳.۷ درصد شرکت‌های دانش بنیان کشور در البرز هستند و حدود ۱۰ درصد شرکت‌های دارویی دانش بنیان کشور در این استان فعالیت دارند، ضمن اینکه پنج درصد شرکت‌های دانش بنیان در حوزه ماشین آلات در استان البرز استقرار دارند.

بنا بر اعلام روابط عمومی جهاد دانشگاهی، رئیس پارک علم و فناوری البرز ادامه داد: یکی از ساختارها، همکاری با کمک مرکز دولتی و بخش خصوصی در زمینه توسعه کشاورزی مدرن و مدل سازی و ترویج کارهای کشاورزی و.... کار خود را شروع نموده و برنامه پذیرش ۱۰ شرکت را در سال ۱۳۹۸ پیگیری خواهد کرد.

 

نظر شما
ادامه