کد خبر: ۴۹۹۴۷
تعداد نظرات: ۷ نظر

رییس شبکه دامپزشکی ابرکوه در استان یزد تاکید کرد: با وجود آن که معمولاً همسترها در بین حیوانات خانگی از نظر انتقال بیمارهای مشترک به انسان پرخطر نیستند اما در هر حال بیماری‌های قابل انتقال از همستر به انسان را باید شناخت.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر علی فاتحی‌نیا» در این باره گفت: نگهداری از حیوانات اهلی همواره یکی از سرگرمی‌های بشر بوده است که با توجه به رواج شهرنشینی و صنعتی شدن پرورش دام و طیور، افراد بیشتر به نگهداری از انواع حیوانات دست‌آموز و سرگرم‌کننده و تزئینی روی آورده‌اند که از جمله این حویانات «همستر» است.

وی افزود: ضمن این که نگهداری حیوانات دست‌آموز و سرگرم کننده و تزئینی باید با مجوز محیط زیست باشد، آگاهی از بیماری‌هایی که همسترها می‌توانند انتقال دهند و چگونگی نگهداری آن‌ها و حفظ سلامت و بهداشت صاحبان آنها با توجه به فروش فزاینده این حیوانات در سطح شهرها و استقبال مردم از نگهداری از این حیوانات در منزل بسیار مهم است.

این مسئول در خصوص بیماری‌های قابل انتقال از همستر به انسان، اظهارکرد: در مواردی مشاهده شده که قارچ های جلدی، بیماری ویروسی التهاب پرده‌های مغزی، هاری، آلودگی انگلی (خصوصا کرم کدو)، سالمونلوز و تولارمی را به انسان منتقل کرده‌اند.

وی پیرامون روش‌های جلوگیری از بروز بیماری در همستر، تشخیص و درمان به موقع آن و رفع خطر ابتلا صاحبان همستر به بیماری‌های مشترک، تصریح کرد: دارندگان همستر باید علائم بیماری در همستر که شامل کاهش اشتها و تحرک یا افزایش تحرک و تهاجم، کاهش وزن، ترشحات غیر طبیعی از دهان، بینی و چشم‌ها، تغییر رنگ و قوام مدفوع، پوشش کثیف و کدر بدن، ایستادن غیر طبیعی و وجود زخم یا تحریک در پوست حیوان می‌شود را بشناسند و در صورت مشاهده هر یک سریعاً جهت تشخیص نوع بیماری و درمان آن به دامپزشک مراجعه کنند.

رییس شبکه دامپزشکی شهرستان ابرکوه افزود: همچنین باید جیره غذایی صحیح و محل زندگی مناسب براساس توصیه دامپزشکی را برای حیوانات خود تدارک دیده و هر بار پس از تمیز کردن قفس یا در دست گرفتن همستر، دست‌های خود را با آب و صابون بشویند. به علاوه از گاز گرفته شدن یا خراشیده شدن بدن توسط همستر اجتناب کنند و آن را از محل نگهداری، پخت و تهیه غذای مصرفی خانواده دور نگه دارند.

فاتحی‌نیا در پایان نیز تصریح کرد: افراد دارای ضعف سیستم ایمنی از جمله ابتلاء به ایدز، سرطان، پیوند اعضاء، کودکان زیر پنج سال و سالمندان و زنان باردار در معرض خطر بیشتری نسبت به بیمارهای مشترک همستر و انسان قرار دارند و باید در این زمینه احتیاط بیشتری داشته باشند.

 
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
کتر فرهمند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۹
0
0
خاطره دارم زمانیکه درشهرشهریار کلینک داشتم یک خانمی همسترش را برای ویزیت آورد وگفت همسترش دست اورا گاز گرفته وخون جاری شده بهرحال اورا معرفی کردم بدرمانگاه شهر تا برعلیه بیماری هری واکسنه شود رفت وبرگشت گفت باو گفته اند احتیاج بواکسن نیست چون افراد ان بیمارستان ودرمانگاه مرا میشناختن تلفن زدم وتوضیح دادم همستر خرگوش وسنجاب اگر انسان را گزید بایستی برعلیه بیماری هاری واکسنه شود وبلاخره آن فرد را واکسینه کردن این مطلب را بعنوان شاهد عملی بیان کردم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۳۰
0
0
همستري كه در قفس نگهداري ميشه از كجا هاري مي گيره؟!
دکتر کیانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۳۰
0
0
جوندگان به دلیل حساسیت بالا و تلفات سریع بر اثر هاری در چرخه انتقال بیماری قرار نمیگیرند
دکتر فرهمند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۳۰
0
0
جونگان مبتلا بهاری میشوند مثل سایر حیوانات ممکن است علائم اشکار نداشته باشند پس اگر گاز کفتن شرط احتایط بهداشتی اینست که واکسیناسیون انجام شودممکنست دوره کمون باشدعلم پزشکی علم تجربه وتقیق است نه فرمول ریاضی
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۱
0
0
دوست عزیز متخصص....
کلی گویی درباره یک مسئله علمی مردم رو به اشتباه می اندازد...
اگر همستر بیماری مشترک یا زئونوز دارد دقیقا همراه مستندات علمی نام و مشخصات بیماری را بدهید واگرنه اینکه انگل و...در هر گونه ای به عنوان ناقل قابل انتقال است. چرا انقدر حکیم مهر بعض مواقع کلی گویی و شانتاژ می کنی؟!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۲
0
0
توصیه میشه به جای اینکه زیر هر مطلب به ظاهر علمی از طرف کسی که برای مطرح شدن چند خط ترجمه کرده و به سایت داده، بحث نکنید همکاران محترم تا بیشتر از این مضحکه سایر صنوف نباشیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
0
0
همستر من دوجای بدنش موهاش خالی و زخم شده
نظر شما
ادامه