کد خبر: ۵۰۰۰۳
تعداد نظرات: ۲ نظر

در برخی فروشگاه ها و مراکز عرضه فرآورده های شیلاتی، گونه ای ماهی با گوشت فیله به رنگ قرمز ملایم یا صورتی به فروش می رسد که گاهی افراد سودجو آن را به عنوان سالمون ایرانی به مصرف کنندگان عرضه می کنند؛ حال آن که این ماهی درواقع همان قزل آلاست که به دلیل استفاده از رنگدانه در خوراک انتهای دوره پرورش، به این رنگ درآمده است و اگرچه مصرف آن، چنانچه از رنگدانه های طبیعی مجاز استفاده شده باشد، به لحاظ سلامت و بهداشت مشکل زا نیست، اما حقوق مصرف کنندگان درباره نحوه معرفی این محصول باید رعایت شود.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، آبزیان و زنبورعسل این اداره کل با اعلام این مطلب گفت: سالمون و قزل آلا هر دو از خانواده آزادماهیان هستند، ولی سالمون یا همان ماهی آزاد دریای شمال، فقط در برخی آب های اقیانوس اطلس و در کشورهایی نظیر نروژ و دانمارک پرورش می‌ یابد و از آن جایی که این ماهی آتلانتیکی، بازارپسندی بیشتر و درنتیجه، قیمتی بالاتر از قزل آلای معمولی دارد، برخی سودجویان تلاش می کنند ماهی قزل آلای تولید داخل را که با رنگدانه خوراکی، گوشت آن تغییر رنگ داده است، به عنوان سالمون عرضه کنند که نوعی تقلب در معرفی و ارائه محصول، محسوب می شود.

«دکتر فرزین حسینی» با افزودن این که به دلیل شرایط خاص، در ایران ماهی سالمون قابلیت تولید و پرورش ندارد و اگر این گونه ماهی در مراکز معتبر و با قیمت های بالا عرضه شود، حتما وارداتی است، تصریح کرد: آنچه گاهی در بازار با نام سالمون ایرانی عرضه می شود، همان قزل آلاست که به دلیل استفاده از مواد رنگ زا در خوراک این گونه از آبزیان که رنگ گوشت ماهی را صورتی می کند، به عنوان ماهی سالمون با قیمت بالاتری فروخته می شود.

وی تاکید کرد: گوشت ماهی قزل آلا یا دیگر آبزیان پرورشی که در روند پرورش آن ها از رنگدانه های طبیعی بر پایه گیاهی و مورد تایید دامپزشکی (مثل لیکوپن و بتاکاروتن) استفاده شود، هیچ مخاطره بهداشتی برای مصرف کننده ندارد البته عرضه آن به عنوان سالمون، نوعی تخلف یا تقلب است اما معرفی آن به همان عنوان قزل آلای صورتی، مشکلی ندارد و در هر حال، استفاده از رنگدانه مصنوعی در خوراک آبزیان به دلیل دارابودن فلزات سنگین، ممنوع است.

وی ادامه داد: مردم اطمینان داشته باشند چنانچه فرآورده های خام دامی ازجمله فرآورده های شیلاتی را از مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند، به طور قطع سالم و بهداشتی است؛ چون تمام این قبیل فرآورده های بسته بندی شده یا فله ای اعم از تولید داخل و وارداتی، دارای کد رهگیری و مشخصات پروانه بهداشتی دامپزشکی هستند که قابل مشاهده و ردیابی است و از مبدا تا مقصد مورد کنترل قرار می گیرد.

وی با بیان این که شبکه های دامپزشکی شهرستان ها همه مراحل تولید تا عرضه ماهیان پرورشی را پایش می کنند، یادآور شد: عموم مصرف کنندگان نیز چنانچه گزارش تخلف یا هر ابهامی درخصوص چرخه تولید تا عرضه این فرآورده ها دارند، می توانند با سامانه تلفنی 1512 سازمان دامپزشکی تماس بگیرند.

 
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۲
0
6
اتفاقا تمام تقلبات ماهی در واحدهای تحت نظارت سازمان دامپزشکی است.
ماهی بنام اورئو دوری در سطح کلان وارد کشور می شود اما در بازار یک کیلو هم نداریم چون بعد از فیله زنی(برش با اره و پوست‌کنی) به حلوا‌ماهی تبدیل می شود که اختلاف قیمت بسیار بالایی دارند.
........................
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۲
بیشترین تخلفات بازار توسط وحدهای بسته بندی مجاز انجام می شود
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
ادامه