کد خبر: ۵۰۳۶۳
تعداد نظرات: ۹ نظر
در سمینار فرهنگستان علوم :
«دکتر علیرضا رفیعی‌پور» افزود: اصلی‌ترین مشکل سازمان دامپزشکی تامین اعتبار لازم است، سازمان دامپزشکی کشور در بسیاری از بحرانهای گذشته و حال تنها بوده است...

حکیم مهر: رئیس سازمان دامپزشکی کشور در سمینار راهکارهای برون رفت از مشکلات فعلی مجموعه دامپزشکی، خواستار اتخاذ اقداماتی نظیر ایجاد کمیته دائمی با حضور نمایندگان دامپزشکی، بخش صنعت و دانشگاه؛ استفاده از نظرات مشورتی همه همکاران دامپزشکی در تمام ادوار، ورود به اصلاح قوانین دامپزشکی؛ تدوین برنامه استراتژیک دامپزشکی شد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، «دکتر علیرضا رفیعی‌پور»، رییس این سازمان صبح امروز سه‌شنبه در سمینار راهکارهای برون رفت از مشکلات فعلی مجموعه دامپزشکی کشور که در محل فرهنگستان علوم برگزار شد، گفت: اگرچه سازمان دامپزشکی کشور در ادوار مختلف در زمینه ساختاری و نیروی انسانی مکفی مشکل داشته و اصلی‌ترین مشکل آن تامین اعتبار لازم است، اما بنا نیست این کمبودها موجب سستی و انجام نشدن وظایف اخلاقی و حرفه ای ما در خدمت به ذی نفعان دامپزشکی شود. کما اینکه سازمان دامپزشکی کشور در بسیاری از بحرانهای گذشته و حال تنها بوده است.

رییس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه بروز آنفلوانزای پرندگان در سالهای 96 و 97 موجب شد حتی خواصی که به اهمیت دامپزشکی در حفاظت از بهداشت و امنیت غذایی جامعه وقوف لازم را نداشتند به حمایت از برنامه های این سازمان و ستاد ایجاد شده در مقابله با این بیماری بپردازند، گفت: با وجود این اتفاق اما میزان تولید به اندازه ای افزایش یافته است که مرغ و تخم مرغ از کشور نیز صادر شده و می‌شود.

رفیعی‌پور گفت: در صورت عدم همکاری، امروز تولید صنعت مرغ تخمگذار کشورمان به صفر رسیده بود و هم اکنون نیز شاهد تلفات گسترده واحدهای پرورش دهنده مرغ گوشتی نیز بودیم.

این تجربه درخشان نشان می‌دهد اگر در موارد مشابه که نمونه دیگر آن نیز در سیل مهلک اخیر در بسیاری از استانها رخ داد، همه ارگانها با هدف دفاع از جان و مال انسانها و سرمایه‌های آنها در عرصه تولید همدلی داشته باشند، کمبود اعتبارات و تحریم‌های خصمانه نیز نمی‌تواند مانع انجام وظایف در حق ذی‌نفعان شود‌.

رییس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به سابقه درازمدت خود در حوزه دامپزشکی در روستاهای مختلف چند استان محل خدمتش، به تجربه تلخ و همیشگی تامین واکسن لازم برای دامداران و به ویژه مرغدارانی اشاره کرد که فارغ از کیفیت واکسنها به دلیل کمبود واکسن، به عزای از دست رفتن دامهای خود می نشستند.

وی در ادامه با ابراز خشنودی از به ثمرنشستن تلاشهای مشترک وزارت جهادکشاورزی و سازمان دامپزشکی در فراهم کردم مقدمات تولید بذرهای لازم برای تولید واکسنهای دامپزشکی در کشورمان گفت: این وابستگی به واکسنها به گونه‌ای بوده که الزاما واکسنهای وارداتی با کیفیت بالایی هم نبوده و همین امر بیشتر به سود جریانهای حامی واردات واکسن که در شرایط کنونی تحریمها نیز دلسوز حال تولیدکنندگان داخلی نبوده اند و نیستند، رقم خورده است‌.

رفیعی‌پور با یادکردن از دستاوردهای مهم بخش کشاورزی در حوزه تولید فراورده‌های پروتئینی کشور که سهم پررنگی از آن مرهون هوشیاری جامعه دامپزشکی در مراقبت از شیوع بسیاری از بیماری‌ها بوده است، تصریح کرد: خوشبختانه ایران با وجود قرار داشتن در کریدور پرمخاطره انواع بیماری‌ها؛ به دلیل برخی اقدامات مانند افزایش همکاری با مراکز علمی و دانشگاهی؛ ارتقای تعامل و سطح همکاری با وزارتخانه‌های جهادکشاورزی و بهداشت و سازمان محیط زیست و .... نسبت به گذشته و استفاده بیشتر از خرد جمعی، انواع بیماری‌ها از ۳۰ تا ۷۵ درصد کاهش یابد.

وی با اشاره به مشکلات ساختاری و سیستمی برون سازمانی و در مجموعه دامپزشکی اظهار کرد: این موضوع می‌تواند یکی از مشکلات اساسی مجموعه دامپزشکی باشد؛ چرا که این امر یک حقیقت است که ساختار سازمانی فرآیند‌های هر سازمانی را تحت تاثیر قرار می دهد و خطوط و مسئولیت و اختیار را مشخص می‌کند.

رفیعی پور یک بعد این مشکل را عدم ارتباط و قرابت بین دانشگاه با صنعت و دولت برشمرد و گفت: بخش زیادی از این تعامل برمبنای آموزش نیروی انسانی مورد نیاز دولت است که بی ارتباط به کیفیت و شیوه های آموزشی نیست.

وی جهت برون‌رفت از مشکلات دامپزشکی پیشنهادکرد اقداماتی نظیر ایجاد کمیته دائمی با حضور نمایندگان دامپزشکی، بخش صنعت و دانشگاه؛ استفاده از نظرات مشورتی همه همکاران دامپزشکی در تمام ادوار، ورود به اصلاح قوانین دامپزشکی؛ تدوین برنامه استراتژیک دامپزشکی به گونه ای که روسای دامپزشکی در اختیار قانون باشند و نه بالعکس اجرا شود.

لازم به ذکر است در این سمینار نیم روزه که به ریاست «دکتر محمدقلی نادعلیان» رییس گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان برگزار شد؛ دکتر عباسعلی مطلبی، دکتر محمدرضا صفری رییس سازمان نظام دامپزشکی، دکتر سیدمجیدخرازیان مقدم مدیرکل دفتر حیات وحش و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ایران، دکتر علی اسحاقی رییس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی و دکتر سید جلال ذریه‌زهرا، رییس بخش بهداشت و بیماری های آبزیان موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور به ایراد سخنانی در مورد موضوع سمینار پرداختند.

 

انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
ناشناس
|
Korea (the Republic of)
|
۱۶:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۸
2
1
باید دامپزشکی کلا خصوصی سازی شه
پاسخ ها
ناشناس
| Finland |
۱۹:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۸
تا به این ترتیب دست دامپزشکی از بودجه های عمومی قطع شود !!؟؟ بعد با کدام بخش خصوصی !!؟؟ به اینی که داریم میگید بخش خصوصی !!؟؟ نه سواد درست حسابی نه مهارتی !! فقط بعضی توانایی های ویژه که نمیشود در اینجا به صراحت به آنها اشاره کرد .
دکتر حسین زاده
|
Finland
|
۱۸:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۸
0
0
جالب اینجا بود که در این سمینار همه سخنرانان بالاتفاق و در نهایت و حتی بطور ضمنی به ریشه مشکلات این صنف و رشته اعتراف کردند که همانا نبود مدیریت واحد و منسجم در دامپزشکی و پراکندگی نهادهای مربوطه است .
ناشناس
|
United States of America
|
۱۹:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۸
2
0
دقیقا موافقم باید کامل خصوصی سازی شه تا مشکلات حل شود
دکتر xy
|
United States of America
|
۲۰:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۸
0
3
از کشورهایی که در زمینه دامپزشکی موفق بودند الگو برداری کنید. هم در زمینه درمان هم در بخش نظارت بهداشتی.شما حتی ۲تا ماده قانونی رو نمیتونید اجرا کنید . ماده ۱۸ و ۱۹ مسولین فنی . بحث درمانگرهای غیر مجاز و فروش دارو بدون نسخه . پذیرش بیش از حد دانشجو . کمبود امکانات پاراکلینیکی در شهرستانها . بازنگری سر فصلهای آموزشی در دانشگاهها. کمبود اعتبار سازمان دامپزشکی . کمبود نیروهای دولتی در بیشتر شهرستانها. مشکل یکی دوتا نیست که. هر کدوم از روسای سازمان توی این چند دهه اگه یه مشکل رو حل کرده بود الان وضع ما این نبود فقط یه مشکل.
با این حجم افراد تحصیل کرده الان باید صادر کننده علم و مواد غذایی توی دنیا بودیم ولی الان از برزیل گوشت منجمد وارد میکنیم. مستقل یا زیر نظر وزارت بهداشت باشیم بهتر از جهادگُشاورزی هستش . چه بلایی سر دامپزشکی آوردید با جهادتون.
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۱:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۸
2
2
برنامه اصلی استراتژیک برای مدیریت بهینه دامپزشکی الحاق آن به شکل سازمان مستقل دامپزشکی به زیر نظر مستقیم وزارت بهداشت و رهایی آن از چنگال وزارت رانت پرور جهادکشاورزی است که در طی این دهه های اخیر کشور را به یکی از بزرگتربن واردکنتدگان تهاده های دامی و گوشت قرمز تبدیل کرده است و باعث فرار روستاییان از کار تولیدی و حاشیه نشینی شهرها شده است و سرانه مصرف گوشت قرمز گرم را برای بیشتر خانواده های ایرانی را به دلیل گرانی وحشتناک به صفر نزدبک کرده است.
پاسخ ها
ناشناس
| Finland |
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۹
حالا وزارت بهداشت چه ربطی به تولید و واردات و صادرات تولیدات دامی دارد !!؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۱
0
0
همان ربطی را که سازمان دامپزشکی با استانداردهای نظارت بهداشتی تولیدات و واردات نهاده های دامی دارد!!!
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۰:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۱
0
0
اتحادیه 28 کشوری اروپا موفق ترین نظام فدرال جهان
در حفظ و رشد پایدار تولیدات بهداشتی دامی هم زمان با کنترل عالی زئونوزها از جمله آنفلوانزای پرندگان است!

آن هم به این دلیل که صرف نظر از اینکه سازمان دامپزشکی در هر کدام از کشورهای عضو زیر نظر وزارت کشاورزی مثل فرانسه، یا وزارت بهداشت مثل ایتالیا و اخیرا اتریش، یا مستقل از هر دو است، از یک مدیریت جامع و برتر بهداشتی به نام "مدیریت کل بهداشت و سلامت غذایی"
Health and Food Safety فرمان می گیرند و مشاهده می شود که سازمان دامپزشکی کشورمان همیشه با افتخار اعلام می کند که استانداردهای ما با اتحادیه اروپا منطبق است!!!

بنابراین با توجه به اینکه ایران زیر نظر اتحادیه اروپا نیست و تجارب شکست خورده الگوی فرانسه در وزارت های کشاورزی سابق و جهادکشاورزی فعلی،
تتها راه ایجاد جامعیت حداکثری در تضمین هم زمان بهداشت و سلامت انسان و دام، استفاده از الگوی ایتالیا از کشورهای موفق جهان هم در کشاورزی و هم در بهداشت انسان است.
نظر شما
ادامه