کد خبر: ۵۰۴۹۳
تعداد نظرات: ۱ نظر

محققان موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با بررسی امکان افزایش پایداری و ماندگاری واکسن قانقاریا عفونی کبد، قابلیت نگهداری این واکسن را تا دو سال ارتقا دادند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی موسسه رازی، «دکتر محسن فتحی نجفی» مجری طرح پژوهشی بررسی امکان افزایش تاریخ مصرف واکسن قانقاریا عفونی کبد تولیدی موسسه رازی درباره موفقیت آمیز بودن این طرح گفت: تهیه واکسن قانقاریا دارای فرآیندی تقریبا طولانی و سخت تر از دیگر واکسن های بی هوازی ساخت موسسه رازی است، لذا بررسی امکان افزایش پایداری و ماندگاری آن می تواند محدویت زمان تولید و ذخیره سازی را تا حد امکان کاهش دهد و از طرفی این شرایط باعث می شود تا این محصول با میزان نیاز بازار متناسب عرضه شود.

وی افزود: پایداری از شاخصه های اصلی هر واکسنی است تا در زمان نگهداری و استفاده، مصرف کننده از عملکرد آن مطمئن باشد. بنابراین براساس استاندارد های جهانی شامل فارماکوپه اروپا و VICH عوامل تعیین کننده زمان نگهداری باید با روش های مشخص تعیین، سپس زمان نگهداری واکسن اعلام و ثبت شود.

دکتر فتحی نجفی اضافه کرد: در طرح اخیر که اجرای آن حدود 15 ماه طول کشید، پایداری واکسن قانقاریا عفونی کبد (کلستریدیوم نوئی) و امکان افزایش تاریخ مصرف این واکسن به دو روش آزمون تسریع شده و زمان واقعی بررسی و در نهایت مشخص شد آزمون های انجام شده بر روی واکسن قانقاریا به منظور افزایش زمان پایداری برای تمام واکسن های آزمایش شده در شش بچ کاری دارای پایداری مناسبی است.

وی با تاکید بر اینکه بر اساس مطالعه انجام شده واکسن قانقاریا تولیدی موسسه رازی از توان مناسبی برای نگهداری و اعلام تاریخ مصرف دست کم 18 تا 24 ماه برخوردار است، پیشنهاد داد تاریخ مصرف این واکسن در فاز اول از تاریخ مصرف یک سال برای مصرف کننده به 18 ماه تغییر یابد.

عضو هیئت علمی موسسه رازی شعبه مشهد، مزایای افزایش زمان پایداری این واکسن را تولید مناسب، به هنگام و ذخیره سازی واکسن برای زمان مصرف، کاهش هزینه تولید و مواد اولیه و هزینه های پرسنلی، افزایش امنیت تامین واکسن در کشور و امکان برنامه ریزی برای صادارات  برشمرد.

وی با تاکید بر اینکه پایداری واکسن به عنوان عاملی مهم و ارزشمند در تولید واکسن ها  همیشه می تواند در افزایش ارزش افزوده آن موثر باشد، خاطرنشان کرد: تولید و در دسترس بودن واکسن های مورد نیاز همواره چالش کشورها و سازمان های متولی سلامت دامی بوده و وجود واکسن در شرایط نرمال و بحرانی نشان دهنده مدیریت مناسب است.

به گفته عضو هیئت علمی موسسه رازی شعبه مشهد، تولید و تهیه واکسن ها با پایداری بالا علاوه بر نشان دادن توانمندی تولید کننده در تامین واکسن مورد نیاز می تواند امنیت غذائی را نیز در شرایط بحران تامین کند.

گفتنی است؛ پژوهش فوق با همکاری گروهی از محققان موسسه رازی شعبه شمال شرق کشور – مشهد انجام شده است.

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
|
Japan
|
۲۳:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
0
0
نباید بزارن اداره کل واکسنارو برای خودش دپو کنه
نظر شما
ادامه