کد خبر: ۵۰۵۸۹
تعداد نظرات: ۱ نظر


معاون سلامت اداره کل دامپزشکی یزد گفت: در سال گذشته در کل استان 40 مورد مشکوک به هاری از سوی ارگان‌های مرتبط و با همکاری بین بخشی به دامپزشکی استان ارجاع شد که از این تعداد، 35 مورد مثبت شناسایی شد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از یزد آوا، «محمدرضا متوسل الحسینی» در خصوص وضعیت بیماری هاری در استان یزد گفت: بر اساس نمونه گیری و بررسی های آزمایشگاهی متاسفانه سال گذشته نسبت به سال قبل تعداد کانون‌های بیماری هاری در استان با اختلاف معناداری بسیار زیاد شد و شاهد افزایش کانون ها در جمعیت انواع حیوانات از جمله سگ، الاغ، اسب، بز، روباه، گربه بودیم این خود زنگ خطری برای سلامت جامعه محسوب می‌شد.

وی با بیان اینکه برنامه‌های کنترل و مبارزه با بیماری هاری توسط ارگان‌های مرتبط در سه حوزه انجام می‌گیرد، ادامه داد: پایش و مقابله با بیماری هاری در حیوانات خانگی و صاحبدار  توسط دامپزشکی، مقابله با گردش این ویروس در محیط طبیعی و حیات وحش تحت پوشش سازمان حفاظت محیط زیست و کنترل و مبارزه با بیماری هاری در جمعیت حیوانات بلاصاحب مانند سگ و گربه‌های ولگرد در حوزه وظایف وزارت کشور و از طریق شهرداری‌ها ودهیاری‌ها انجام می‌شود.

شناسایی 35 کانون هاری در یزد در سال گذشته

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی یزد عنوان کرد: طبق آخرین آمار، در سال گذشته در کل استان 40 مورد مشکوک به هاری از سوی ارگان‌های مرتبط و با همکاری بین بخشی به دامپزشکی استان ارجاع شد که از این تعداد، 35 مورد مثبت و درواقع 35 کانون هاری در استان شناسایی شد که طیف وسیعی از حیوانات را شامل می‌شد.

متوسل الحسینی با بیان اینکه در باور عامه، بيماری هاری مختص سگ سانان بوده و تنها به وسيله اين حيوانات منتقل می‌‌شود، افزود: ابتلا به هاری طيف وسيعی از پستانداران اهلی و وحشی را در بر می‌گيرد که دام‌های پرورشی از جمله گاو، گوسفند، بز، شتر، اسب نيز شامل می‌شود.

مشاهده بیشترین موارد مثبت هاری در حیوانات ولگرد

وی ادامه داد: بیشترین موارد مثبت هاری در استان مربوط به حیوانات بلاصاحب به خصوص سگ بوده است که در محیط‌های روستایی و شهری مشاهده شده است و سال گذشته بیشتر موارد در محیط روستایی، در شهرستان خاتم شناسایی شد؛ در استان نمونه‌های مثبت هاری در اسب، دو مورد روباه در شهرستان بافق و حتی در الاغ شناسایی شد و متاسفانه سال گذشته حتی در محدوده شهری یزد نیز نمونه‌هایی به دامپزشکی ارجاع شد که هاری در آنها مثبت بود.

متوسل الحسینی با بیان اینکه جهت کنترل و مبارزه با بیماری هاری جلسات متعددی با شورای شهر، سازمان حفاظت محیط زیست و مرکز بهداشت تشکیل و هماهنگی‌های لازم انجام شده است، گفت: انجام واکسیناسیون پیشگیرانه در کل حیوانات صاحبدار اعم از سگ های گله و نگهبان در محیط‌های روستایی و حیوانات خانگی، پایش مستمر بیماری ازطریق بررسی گزارشات ارائه شده از مشاهده علائم بیماری و موارد مشکوک به هاری در سطح دامداری‌ها و اجرای عملیات مهار و پاک سازی در کانون‌های درگیر و پیگیری مباحث اموزشی و ارتقاء اگاهی عمومی در خصوص بیماری و نحوه برخورد و حفاظت در برابر آن از جمله اقداماتی است که از سوی دامپزشکی استان انجام می‌شود.

آمادگی کامل ارگان‌های مربوط به کنترل و مبارزه با هاری

وی ادامه داد: در خصوص حیوانات خانگی که در محیط‌های شهری نگهداری می‌شود به صورت دوره‌ای اطلاع‌رسانی و آموزش داده می‌شود که شهروندان مراجعه داشته و حیوانات خانگی خود را تحت پوشش واکسیناسیون قرار دهند، در خصوص حیوانات بلاصاحب نیز متاسفانه اخیرا یک نمونه مثبت هاری در گربه در محیط شهری شناسایی شد که وجود این نمونه‌های مثبت در مناطق شهری وضعیت را پیچیده‌تر می‌کند چرا که گربه ارتباط نزدیکی با جمعیت انسانی دارد و چنانچه این ویروس در جمعیت گربه‌های ولگرد توسعه پیدا کند شرایط را برای مبارزه به هاری سخت‌تر و برای انتقال به جمعیت انسانی سهل‌تر می‌کند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی یزد تصریح کرد: کلیه ارگان‌های مرتبط در حوزه کنترل و مبارزه با بیماری هاری آمادگی کامل را دارند و دانشگاه عوم پزشکی و مراکز بهداشت استان یزد، تمام مواردی که انسان مورد گزش حیوانات قرار بگیرد را به سرعت پوشش می‌دهند و تاکنون در مواردی که گزارش انجام شده، هیچ مورد منجر به هاری در جمعیت انسانی در استان نداشتیم.

متوسل الحسینی افزود: با توجه به اینکه در سال گذشته افزایش جمعیت در حیوانات ولگرد در مناطق و بافت‌های شهری مشاهده می‌شد که می‌تواند زمینه‌ساز شیوه بیماری هاری باشد، شهرداری و شورای شهر فعالیت‌های خود را در کنترل جمعیت این حیوانات تشدید کردند و اقدامات خوبی در زمینه کنترل و مبارزه به هاری توسط ارگان‌های مرتبط صورت گرفت.

کاهش نمونه‌های مثبت هاری دراستان نسبت به مدت مشابه سال قبل

وی عنوان کرد: خوشبختانه در سه ماهه سال جاری تعداد نمونه‌های ارجاعی و هم تعداد نمونه‌ها و موارد مثبت هاری که به دامپزشکی گزارش شده نسبت به مدت مشابه سال گذشته کمتر بوده و آخرین مورد مربوط به گربه ولگرد در محیط شهری یزد بود.

متوسل الحسینی با بیان اینکه مردم نقش بسیار مهمی در کنترل بیماری هاری دارند، افزود: انجام معاینات دوره ای منظم دامپزشکی، واکسینه کردن حیوانات خانگی و کاری و رعایت مسائل بهداشتی همچون مدیریت پسماند و جلوگیری از ایجاد جاذبه تغذیه ای که باعث جذب حیوانات ولگرد به مناطق شهری ومسکونی می گردد ، از سوی شهروندان ‌‌می‌تواند کمک شایانی به برنامه‌های کنترلی این بیماری به شدت خطرناک باشد.


انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۹
0
1
اداره مبارزه با بیماری‌های دامی نیازمند تغییرات بنیادی است، در دهه اخیر بارها شاهد طغیان بیماری‌های واگیردار و مشترک در دامپروریهای یزد بود ه ایم و هستیم.
نظر شما
ادامه