کد خبر: ۵۰۷۹۰
تعداد نظرات: ۳ نظر
رئیس سازمان دامپزشکی کشور:
«دکتر علیرضا رفیعی‌پور» افزود: در صورت کشتار دام به وسیله قصابان محلی، کله‌پاچه، دل و جگر را پس از قرار دادن داخل ظروف یا نایلون حتما به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۰ تا ۴ درجه سانتی‌گراد در یخچال نگهداری کنند ...
 

حکیم مهر: رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: بنابر آخرین آمار تاکنون گزارشی مبنی بر شیوع تب کریمه کنگو در تهران نداشتیم .

به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، «دکتر علیرضا رفیعی پور» نسبت به شیوع بیماری تب کریمه کنگو هشدار داد و گفت: همه ساله در فصل گرما با آغاز فعالیت کنه ها شاهد بروز بیماری تب کریمه کنگو و تلفات انسانی هستیم، در حالیکه با اقدامات ساده و رعایت توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی دیگر با خطرات جانی مواجه نخواهیم بود.

وی افزود: بنابر آخرین آمار وزارت بهداشت حدود ۶۰ نفر از هموطنان شرق، غرب و شمال کشور به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شدند که متاسفانه ۵ نفر از آن‌ها در استان‌های سیستان و بلوچستان، اردبیل و گیلان جان خود را از دست دادند.

به گفته رفیعی پور، با توجه به اعیاد پیش رو، از مردم تقاضا داریم که دام و گوشت مورد نیاز خود را با خیال آسوده از مراکز معتبر تحت نظارت سازمان دامپزشکی خریداری کنند تا دچار بیماری تب کریمه کنگو مشترک میان دام و انسان نشوند.

رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به اینکه خرید از مراکز معتبر بیانگر پاک بودن دام زنده از بیماری خطرناک تب کریمه کنگو است، بیان کرد: بر این اساس، افراد از الان بدون هیچ دغدغه‌ای می‌توانند دام خود را برای عید قربان از مراکز معتبر خریداری و نگه داری کنند.

وی درباره اینکه مردم حوزه روستا و عشایر چگونه از پاک بودن دام زنده خود از بیماری تب کریمه کنگو اطمینان حاصل کنند، بیان کرد: در حوزه روستا و عشایر، برخی افراد هستند که بر اساس تجربه و آموزش کار قصابی را انجام می‌دهند و از لوازم حفاظت فردی برای ذبح استفاده می‌کنند. از این رو به خریداران دام توصیه می‌شود که پس از کشتار دام به وسیله قصابان محلی، حتما آلایش دام اعم از کله پاچه، دل و جگر را پس از قرار دادن داخل ظروف یا نایلون حتما به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۰ تا ۴ درجه سانتی گراد در یخچال نگه داری کنند.

رفیعی پور ادامه داد: با مراجعه به مراکز بهداشتی خواهیم دید، افرادی که در ارتباط با دام زنده هستند یا خانوار‌هایی که از مجاری غیر قانونی گوشت خود را تهیه کردند، به دلیل استفاده نکردن از لوازم حفاظت فردی دچار ویروس تب کریمه کنگو شدند.

رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به اینکه تعداد مبتلایان و تلفات انسانی تب کریمه کنگو طی ۱۰ سال اخیر روند کاهشی داشته است، بیان کرد: با رعایت توصیه‌های بهداشتی امیدواریم، آمار مبتلایان و تلفات جانی از این تعداد بالاتر نرود.

وی در توصیه‌ای به دامداران گفت: افرادی که شغل آن‌ها در ارتباط با دام است، باید دقت کنند تا با کنه مواجه نشوند چرا که امکان گزش و انتقال ویروس در محیط وجود دارد، ضمن آنکه دامداران همواره نسبت به سم پاشی اصطبل‌های خود اقدام کنند.

به گفته رفیعی پور، با خرید دام و گوشت از مراکز مجاز جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر شیوع تب کریمه کنگو نیست و تنها برخی رفتار‌های پرخطر مبنی بر خرید گوشت از مراکز غیر مجاز زمینه را برای بروز بیماری در کشور فراهم می‌کند.

این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: بنابر آخرین آمار تاکنون گزارشی مبنی بر شیوع تب کریمه کنگو در تهران نداشتیم .
 
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۴
0
1
آقای دکتر رفیعی
زمانیکه مرکز استانی ، کشتارگاهش فاقد پیش سرد کن هست ، چگونه می خواهید معجزه کنید؟
مهر کشتارگاه چه ارزشی دارد؟
..................
حکیم مهر عزیز
لطفا گزارشی از کشتارگاه ارومیه تهیه کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۴
0
1
منظورتون خرید دام از مراکز مجاز چیه؟ و مگر در مراکز مجاز چه آزمایشی روی دام میشود که شما توصیه به خرید از مزاکز مجاز می‌فرمائید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۴
0
0
در مورد تب مالت هم توضیح بدید.از تب مالت چه خبر.....
نظر شما
ادامه