کد خبر: ۵۱۰۵۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
 

مطالعات و پژوهش های انجام شده در ایران حاکی از آن است که مکمل های خوراک حاوی مانان اولیگوساکارید یا MOS، منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن در مرغ های گوشتی آلوده به آفلاتوکسین می گردد .

به گزارش حکیم مهر به نقل از ITPNews ، محققین بر این باورند که افزودن پریبیوتیک ها به جیرۀ خوراک جوجه های گوشتی نیز منجر به ارتقاء ایمنی سلولی و سامان بخشیدن به ظاهر ژن ایمن شناختی (سیستم ایمنی) در طیور آلوده به میکوتوکسین ها می شود .

یافته های این تحقیق اذعان دارد: «آلودگی به آفلاتوکسین ها از طریق خوراک نه تنها منجر به تضعیف واکنش سیستم ایمنی در جوجه های گوشتی می گردد بلکه رشد سلول های لنفاوی را نیز کاهش می دهد. اما از سوی دیگر، افزودن مکمل های خوراک حاوی  MOS واکنش سیستم ایمنی را در طیور آلوده به آفلاتوکسین بهبود می بخشد .»

در میان پریبیوتیک ها، MOS ، مشتقات دیوارۀ سلولی ساکارومیسیس سرویسیه به عنوان مواد اولیۀ خوراکی غیرقابل هضم شناخته می شوند و در تحریک رشد و بالا بردن سوخت و ساز مفید هستند .

بر اساس گفته های این محققین ایرانی «اجزای تشکیل دهندۀ دیوارۀ سلولی کپک به ویژه گلوکان های بتا، تأثیرات مضر میکوتوکسین ها را تقلیل می دهد .»

گلوکومنان های مشتق شده از ساکارومیسیس سرویسیه، سموم را جداسازی کرده و از جذب آنها در دستگاه گوارش حیوان جلوگیری به عمل می آورند .

علاوه بر ظرفیت جاذب، دیوارۀ سلولی به دلیل اجزای تشکیل دهندۀ دیوارۀ سلولی کپک فعال شامل کیتین، منان و گلوکان، خود ایمن هستند .

این تیم تحقیقاتی بر روی 336 جوجۀ 7 روزۀ گوشتی  Ross که در 7 گروه آزمایشی تقسیم شده بودند پژوهش کردند .

رژیم های خوراکی گروه های آزمایشی دارای دو سطح آفلاتوکسین 0.5 و 2  ppm بودند و مکمل خوراک با 3 سطح متفاوت  MOS دریافت می کردند. جوجه ها در دورۀ 7 تا 28 روزگی با ترکیبی از آفلاتوکسین ها مورد آزمایش قرار گرفتند .

محققین دریافتند گروهی از جوجه ها که مکمل خوراک  MOS در دوز 2g/kg  دریافت می کردند در مقایسه با آن دسته که مکمل دریافت نمی کردند، اندک وزن گیری بیشتری داشتند. همچنین آفلاتوکسین منجر به کاهش آنتی بادی در مقابل ویروس های بیماری برونشیت عفونی  (IBV) و بیماری عفونی بورس  (IBD) می گردد. اما با گنجاندن مکمل خوراک حاوی MOS، آنتی بادی در بدن جوجه های گوشتی در مقابل ویروس بیماری های نامبرده و نیوکاسل افزایش می یابد.

نسبت لنفوسیت و ظاهر ژن  IL-2 نیز در جوجه هایی که این مکمل ها را دریافت کردند، بیشتر بود .

به علاوه، گنجاندن مکمل خوراک حاوی  MOS با نسبت 2g/kg  منجر به متعادل سازی ژن  IL-2 در طیور آلوده به آفلاتوکسین با نسبت 0.5  ppm شد .

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۲:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
0
0
عالی است!

ولی آیا منطقی نیست که دولت به جای دادن یارانه ارزان دولتی به دلالان وارد کننده که بروند به جای ذرت و جو سالم نوع بنجل و ارزان قیمت کپک زده آلوده به آفلاتوکسین را وارد کشور کنند، همین یارانه را صرف افزایش قدرت خرید مردم به صورت اعتبار الکترونیک پروتئین نماید تا هم مستقیما به تولیدکننده کمک شود و هم مصرف کننده نهایی!

واقعا چرا مجلس محترم شورای اسلامی جلوی وزارت جهادکشاورزی را در این زمینه نمی گیرد؟؟!
نظر شما
ادامه