کد خبر: ۵۱۲۱۷
تعداد نظرات: ۵ نظر
رئیس سازمان دامپزشکی کشور عنوان کرد:
سه جایگاه واقع عرضه بهداشتی دام در میدان کتاب سعادت آباد، شیرخوارگاه آمنه و وحیدیه، مورد بازدید مشترک رئیس سازمان دامپزشکی کشور، مدیرکل دامپزشکی استان تهران و خبرنگاران قرار گرفت ...
 

حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: جایگاه‌های ثابت شبانه‌روزی عرضه دام در روز عرفه و عید قربان با همکاری شهرداری و سازمان دامپزشکی کشور برای استفاده عمومی مردم در سطح شهر تدارک دیده شده‌اند که در روز عید قربان، ۳ جایگاه واقع در میدان کتاب سعادت آباد، شیرخوارگاه آمنه و وحیدیه، مورد بازدید مشترک رئیس سازمان دامپزشکی کشور، مدیر کل دامپزشکی استان تهران و خبرنگاران قرار گرفتند.

به گزارش پایگاه خبری حکیم مهر، در حاشیه این بازدیدها، رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه از ابتدای امسال 5 نفر به دلیل بیماری تب کریمه فوت شده‌اند، گفت: «‌از ابتدای سال تا کنون 56 نفر به این بیماری‌ مبتلا شده که 5 نفر آنها فوت کرده‌اند. در ۱۰ سال گذشته موفق به مهار این بیماری در کشور شده ایم و آمار مبتلایان به آن رشد نداشته است. همچنان باید نسبت به این بیماری هشیار باشیم و مردم دقت لازم را برای جلوگری از احتمال ابتلا به این بیماری انجام دهند.»

 «دکتر علیرضا رفیعی‌پور» با بیان اینکه همکاران ما از ۲ ماه قبل برای اجرای طرح بهداشتی عید قربان آماده شده و در این مراکز، دام ها تحت نظارت ناظرین بهداشتی و شرعی به مردم عرضه می‌شود، تصریح کرد: «حجم کشتار سال گذشته که تحت نظارت ناظران بهداشتی انجام شد 400 هزار رأس دام بود و امسال نیز پیش‌بینی می‌شود همین میزان کشتار وجود داشته باشد.»

وی در ادامه با بیان اینکه نظارت ناظران بهداشتی در کشتار دام‌ها بسیار با اهمیت است، گفت: «‌در همین روز عید قربان اگر نظارت بهداشتی وجود نداشته باشد سونامی و طغیان بیماری در کشور ایجاد می‌شود.»

رفیعی‌پور اضافه کرد: «در سال گذشته 400 رأس دام معدوم شد، 35 هزار عضو مانند جگر، کبد، قلب و ریه نیز اصلاح یا ضبط شد و 12 کیلوگرم گوشت نیز غیرقابل مصرف تشخیص داده شد که همه این‌ها مانع از طغیانی شدن موج بیماری در یک روز خاص مانند عید قربان می‌شود.»

برخی بیماری‌های دامی علائم ظاهری ندارند

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه ‌بسیاری از بیماری‌های دامی علائم خاصی از خود بروز نمی‌دهند، گفت: «بنابراین اگر مردم با ناظران بهداشتی همکاری نکنند، موجب انتقال بیماری می‌شود که البته در این زمینه هم توصیه‌هایی داریم که اگر مردم به آن توجه کنند از بروز بیماری جلوگیری خواهد شد.»

به چهار دلیل مردم دام را از مراکز عرضه بهداشتی تهیه کنند

وی با تأکید بر اینکه مردم دام خود را از جایگاه‌های بهداشتی تهیه کنند گفت:‌ «نخست اینکه خرید از این مکان‌ها تضمینی است و سلامت دام از سوی ناظران بهداشتی تأیید شده است. دوم اینکه اجحافی در حق آنها نمی‌شود و به قیمت‌های مصوب عرضه می‌شود. سوم اینکه اگر بنا به دلایلی فروشنده بخواهد بیماری خاص گوسفند را با داروهایی پنهان کند این امکان در جایگاه‌های عرضه وجود ندارد چرا که دامپزشکان و ناظران نظارت کامل دارند و چهارم اینکه وزن و سن دام‌ها مشخص هستند و خریدار با خیال راحت می‌تواند خریداری کند.»

رفیعی پور با بیان اینکه این دام ها قبل، حین و بعد از ذبح معاینه می شوند، گفت: «همکاران ما به مردم توصیه می کنند گوشت دام ذبح شده را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنند و سپس مورد استفاده قرار دهند تا از نظر بهداشتی مشکلی برای آنها ایجاد نشود. ساعت کار روتین کشتارگاه‌ها ۶ صبح تا ساعت ۱۵ است؛ اما همکاران ما تا هر زمان که مردم به مراکز عرضه مراجعه کنند، به آنها خدمات ارائه خواهند کرد.»

رفیعی‌پور گفت: «3600 نفر از ناظران بهداشتی در قالب 2500 اکیپ شامل 1900 اکیپ ثابت و 600 اکیپ سیار امروز در کل کشور بر سلامت دام‌های ذبح‌شده نظارت می‌کنند. ضمن اینکه برخی از دامپزشکان هم در منطقه زندگی خودشان نیز به صورت خودجوش نظارت می‌کنند که اگر همه این‌ها را حساب کنیم در مجموع 6 الی 7 هزار دامپزشک امروز بر سلامت دام‌هایی که قربانی می‌شوند نظارت می‌کنند.»

وی اعلام کرد:‌ «آمار 400 هزار رأس دام قربانی شده مربوط به دام‌هایی است که تحت نظارت سازمان دامپزشکی ذبح می‌شوند آمار کل دام‌هایی که امروز قربانی می‌شوند بین 800 تا یک میلیون رأس است.»

رفیعی پور گفت: «برخی از افراد نیز از مراکز مجاز دام سالم خریداری می کنند اما بر اساس رسمی که دارند، علاقه‌مند به ذبح دام در محیط منزل خود هستند که ما این رسم را درست نمی‌دانیم؛ با این وجود در صورتی که افراد بر ذبح دام در منزل خود اصرار دارند با شماره 1512 تماس بگیرند تا نظارت بهداشتی بر روند ذبح صورت گیرد.»

رفیعی‌پور در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد با توجه به تدابیر اندیشیده شده برای عرضه دام‌های سالم و ذبح بهداشتی آنها در عید قربان سال جاری نیز گزارشی از موارد ابتلا به بیماری‌هایی همچون تب مالت را نداشته باشیم.

افزایش جایگاه های عرضه مستقیم دام نسبت به سال گذشته

همچنین مدیرکل دامپزشکی استان تهران نیز با اشاره به اینکه ۲۰ درصد کشتار دام  در تهران انجام می‌شود، گفت: «در جایگاه‌های عرضه ناظران بهداشتی و شرعی بر عملیات ذبح قبل، حین کشتار و پس از کشتار نظارت کافی دارند.»

 «دکتر ولی‌الله واعظی» با بیان اینکه ۲۳۰ دامپزشک در تهران بر عملیات کشتار نظارت می کنند، اضافه کرد: «هوشیاری همکاران دامپزشک ما از شیوع بسیاری از بیماری‌های مشترک دام و انسان جلوگیری می‌کند.»

واعظی از همکاری سازمان میادین میوه و تره‌بار با سازمان دامپزشکی برای عرضه مستقیم دام در جایگاه‌ها و مراکز مستقیم عرضه تشکر کرد و افزود: «جایگاه‌های عرضه مستقیم دام نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.»
 
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۲:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۱
1
4
باید بودجه دامپزشکی زیاد شه و مسولیتش کم تر بشه واقعا ما گمنامیم
سیستانا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۲
4
0
با سلام و آرزوی توفیقات الهی برای همه همکاران و تلاشگران عرصه دامپزشکی و خدا قوت به دکتر رفیعی پور زحمتکش و پر تلاش...
ناشناس
|
-
|
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۲
0
1
باید در خصوص جلوگیری از کشتار غیر مجاز در خانه ها و .... خارج از نظارت دامپزشکی در رسانه ها و به ویژه تلویزیون اطلاع رسانی شود و آگاهی مردم از بیماری ها و نقش پررنگ دامپزشکی در حفظ بهداشت و سلامت جامعه.حضور کارشناسان دامپزشکی در برنامه های زنده تلویزیونی و تبلیغات موثر،متاسفانه سازمان دامپزشکی خیلی ضعیف در این زمینه عمل کرده و خود را به خوبی پرزنت نکرده است
نیشاپور
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۴
1
0
درود و سپاس ویژه از تلاشهای مستمر سکاندار سازمان دامپزشکی کشور...
سی ستان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۴
1
0
درود و سپاس به دکتر خوش اخلاق و مومن ...
نظر شما
ادامه