کد خبر: ۵۱۹۱

حکیم مهر - یک کارشناس صنعت دامپروری گفت: امسال واردات دام زنده ضربات بسیار سنگینتری از گوشت یخ زده و گوشت گرم وارداتی به کشور وارد کرد.

احمد مقدسی اظهار کرد: واردات بی‌رویه گوشت و به خصوص واردات دام زنده از پاکستان و هند و کشورهای همسایه باعث شده که بسیاری از دامداران پرواربند ضربات سنگینی را ببینند چراکه گوشت آنها خریداری ندارد.

وی خاطرنشان کرد:‌ در سال جاری با واردات دام زنده بیماریهای مختلفی از جمله تب برفکی وارد کشور شد که درنتیجه آن برخی واحدهای پرواربندی به‌جای کشتارگاوهای نر در وزن‌های بالا دام‌های خود را به ناچار در وزن‌های پایین به کشتارگاه‌ فرستادند این در حالی بود که مسوولان حتی با واردات گوشت هم نتوانستند بازار گوشت داخل کشور را کنترل کنند و واردات نه تنها نتوانست بازار را اشباع کند بلکه تولید گوشت نیز با خلا بیشتر مواجه شد.

وی با بیان اینکه گله‌های دامداری‌ها پایه‌های ژنتیکی کشور هستند، ادامه داد: دامداران سال گذشته به دلیل اقتصادی نبودن شیر، مجبور بودند به‌ازای هر پنج راس گاو یک الی دو راس گاو را به کشتارگاه بدهند تا بتوانند هزینه‌های خود را تامین کنند در حالیکه باید گاوهای نر که 50 درصد گاوهای دامداری‌ها را تشکیل می‌دهند باید پروار شوند.

مقدسی با یادآوری اینکه سال گذشته در مقطعی دامداران به علت نداشتن خریدار شیر خام به ناچار شیرهای خام را دور می‌ریختند، افزود: در این بین دولت مجبور شد برای حفظ صنعت دامپروری روزانه هزار تن شیر تازه را توسط شرکت پشتیبانی امور دام خریداری کرده و خشک کند و البته یکسال نیز طول کشید تا بهای شیر دامداران را پرداخت کند و هنوز هم برخی از دامداران از این جهت طلبکار هستند.

او با اشاره به واردات بی‌رویه و حذف تعرفه واردات شیر خشک در سال گذشته، اظهار کرد: این گونه واردات لطمات بسیار سنگینی به صنعت وارد کرده و البته همچنین نیز این واردات ادامه دارد.

مقدسی با بیان اینکه بالا رفتن قیمت مواد غذایی همچون جو، سویا، سبوس، گندم و...، باعث افزایش قیمت تمام شده تولید شیر و گوشت می‌شود، ادامه داد: در این صورت انگیزه‌ای برای پرواربندی موجود نخواهد داشت و گوساله‌ها را به جای وزن 500 کیلو در وزن 300 کیلو به کشتارگاه می‌فروشند در نتیجه ضریب تبدیل و تولید گوشت پایین می‌آید.

وی گفت: در حال حاضر با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها، داستان سوخت، گازوئیل و کرایه حملها هشت درصد به قیمت تمام شده شیر را گران کرده است و این در حالی است که دامداران همواره نسبت به افزایش نیافتن قیمت شیر خام خود معترض هستند.

این کارشناس صنعت دامپروری، تاکید کرد: اگر یارانه تمام حامل‌های انرژی برای دامداران قطع شود بالغ بر 33 درصد به قیمت تمام شده یک کیلو شیر خام اضافه می‌شود که اگر فکری برای این موضوع صورت نگیرد به‌طور قطع صنعت دامپروری در سال آینده ضربات سنگینی را خواهد دید.

وی تاکید کرد: دولت باید در تصمیم‌گیری‌های خود از تولیدکنندگان حرفه‌ای استفاده کند و نظرات آنها را بخواهد تا این صنعت آسیب نبیند چراکه با آسیب دیدن صنعت دامپروری در حقیقت تولید ناخالص ملی و اشتغال‌زایی بالای این صنعت از بین خواهد رفت و تلاش‌های حدود پنجاه ساله نیاکان نیز از بین می‌رود.

 

خبر مرتبط :

نظر شما
ادامه