کد خبر: ۵۲۳۰۴
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
یک وکیل پایه یک دادگستری:
«سیدعلی مجتهدزاده» افزود: باید قانون ممنوعیت سگ‌گردانی را صراحتاً اعلام کنند تا ببینیم کجاست؛ به نظر می‌رسد این ممنوعیت مبتنی بر موج‌سواری است ...

حکیم مهر: «سیدعلی مجتهدزاده» وکیل پایه یک دادگستری در واکنش به سخنان رئیس پلیس پایتخت مبنی بر ممنوعیت سگ گردانی در معابر و خودر‌های شخصی گفت: هیچ قانونی مبنی بر ممنوعیت سگ گردانی وجود ندارد و تصمیم نیروی انتظامی اعمال سلیقه است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از برنا، ظهر دیروز خبری در یکی از سایت‌های معتبر منتشر شد مبنی بر اینکه  «رئیس پلیس پایتخت از برخورد پلیس با سگ گردانی در معابر عمومی و حمل این حیوان توسط خودرو‌ها خبر داد.» «سردار حسین رحیمی» در این گفتگو عنوان کرده است که «خیلی‌ها برداشت می‌کنند پلیس با نگهداری سگ مشکل دارد که باید بگویم ما با نگهداری سگ در منازل شخصی مشکلی نداریم و مسئله مورد نظر ما حضور افراد به همراه سگ در معابر عمومی مانند پارک‌ها و حمل آن با خودرو است. انجام این اقدامات غیرقانونی است و اگر پلیس با این موارد مواجه شود با جدیت برخورد خواهد کرد.» این در حالی است که بنا به گفته وکلای دادگستری هیچ قانونی مبنی بر ممنوعیت سگ گردانی وجود ندارد و افراد می‌توانند از اقدام نیروی انتظامی به قوه قضائیه شکایت کنند.

نیروی انتظامی حق ندارد فراتر از قانون برود

«سیدعلی مجتهدزاده»، وکیل پایه یک دادگستری، در این رابطه به خبرنگار برنا گفت: برای اعمال مجازات‌ برای سگ گردانی لازم است قانونی وجود داشته باشد. قانونی در خصوص خسارتی که حیوانات ممکن است وارد کنند، وجود دارد که این قانون مقید به سگ نیست اما قانونِ صریحی مبنی بر ممنوعیت سگ گردانی وجود ندارد.

او در واکنش به گفته‌های رئیس پلیس پایتخت اظهار کرد: نیروی انتظامی که حافظ قانون است، باید قانون مصوب را اجرا کند و حق ندارد فراتر از قانون برود و حرف‌های دیگری بزند.

مجتهدزاده با بیان اینکه فرمانده پلیس پایتخت وقتی صحبت می‌کند باید صحبت‌هایش پشتوانه قانونی داشته باشد، تصریح کرد: باید قانون ممنوعیت سگ گردانی را صراحتا اعلام کنند تا ببینیم کجاست. بدانیم قانون منع سگ گردانی در جیب آقایان است یا در ذهن‌شان و یا قرار است تصویب شود؟

این وکیل دادگستری خاطر نشان شد: متاسفانه در جایی که برای حقوق انسان‌ها ارزش زیادی قائل نیستند، حقوق حیوانات تضییع می‌شود. البته در این مورد حقوق صاحب حیوانات هم تضییع می‌شود. سگ باید چه کند؟ سگی که در خانه است نباید بیرون بیاید و بگردد؟ این مخالف حقوق حیوانات است.

او با اشاره به برخی اتفاقات مشابه مبنی بر تضییع حقوق حیوانات بیان کرد: مورد دیگری در لواسان انجام شد که جای سوال دارد. شهردار لواسان ورود اسب را به قسمتی که قبلا گشت داشته‌اند، ممنوع کرده و مشخص نیست شهردار لواسان این قانون را از کجا آورده است؟

دستگاه قضا ضعف نشان می‌دهد/ وقتی قانونی وجود ندارد، مجازات برای شکستن آن بی معناست

این حقوقدان با تاکید بر اینکه برخی ارگان‌ها اقداماتی خلاف قانون انجام می دهند، گفت: در جایی که دستگاه قضا ضعف نشان می‌دهد و نظارت ندارد، با این موارد برخورد خواهیم کرد. شهرداری ممنوعیت قائل می شود و رئیس پلیس پایتخت که قطعا زور بیشتری دارد به همین روال رفتار می‌کند. نمی‌دانم این قانون‌ها از کجاست؟ تا زمانی که قانونی تصویب نشده باشد نمی‌توان برای شکستن آن مجازات تعیین کرد.

مجتهدزاده یادآور شد: خیلی افرادی که حیوان خانگی دارند باید آنان را بیرون ببرند وگرنه آن حیوان بیماری پیدا می‌کند. با این حال برخی افراد قائل به این نیستند و زور دارند و اجرا هم می‌کنند.

او در پاسخ به این سوال که صاحبان سگ چه کاری می‌توانند در این رابطه انجام بدهند، گفت: باید این افراد شکایت کنند اما این که به خدا شکایت کند یا دستگاه ناظر بر نیروی انتظامی را نمی‌دانم. وقتی فرمانده پلیس پایتخت این حرف را می‌زند، که با پشتوانه قضایی و سیاسی است، نمی‌توان از دستگاه قضا توقع داشت وارد این مقوله شود چراکه نگاه افراد مبتنی بر قانون نیست و تصور می‌کنند سگ نجس است؛ این در حالی است که در جایی گفته نشده حقوق سگ را تضییع کنید. در نظام قضایی قانونمند جای طرح شکایت وجود دارد.

نگه‌داشتن سگ جرم نیست

مجتهدزاده در پاسخ به این سوال که ماشین حریم شخصی محسوب می‌شود و این ممنوعیت شامل حریم خصوصی نخواهد شد، گفت: وقتی اصل عمل غیر قانونی است نمی‌توان توقع کرد. ماشین حریم شخصی است ولی وقتی اصل عمل غیر قانونی نیست و نگه داشتن سگ جرم نیست حال ماشین حریم خصوصی باشد.

این وکیل دادگستری بیان کرد: باید قانونی در این رابطه  تصویب شود و اقدامات پیشگیرانه‌ای صورت داد. چندی پیش ماجرایی در خصوص حمله سگ اتفاق افتاد که منجر به برخی اقدامات شد. این در حالی است که خیلی از انسان‌ها جرایم بدتری دچار می‌شوند پس باید برای همه فکری کنند.

او در پایان تاکید کرد: این تصمیم سلیقه‌ای است و تصمیمی مبتنی بر نگاه حقوقی و قضایی نیست. به نظر می‌رسد این ممنوعیت مبتنی بر موج سواری است. چراکه جریان و موجی ایجاد شده است. رئیس پلیس پایتخت باید حافظ قانون باشد نه اینکه حرف‌هایی بزند که تنها اعمال سلیقه است.

 

انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۷
4
5
عزیز بزرگوار و قانون دان

حالا که نظرات اروپایی دارید بهتر است بدانید که:
پس از مدفوع کردن سگ در پارک ، باید صاحبش آن را در پاکتی که از قبل به همرا دارد جمع کند
چه کسی در ایران این پاکت را دارد؟

مگر مدفوع سگ تهدید علیه بهداشت عمومی نیست؟

پس اگر من قاضی بودم ، برخی از صاحبان مغرور سگها (نه مابقی افراد) را به استناد ماده 688 قانون مجازات ، روانه زندان می کردم.

اگر سگ گردانی مجاز باشد ، باید فرهنگ بهداشتی آن را هم رعایت کرد. باید قلاده سگ را هم بست.
نباید بطرف بچه ها برد و ....
پاسخ ها
بابک محمدیان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۷
دوست عزیز ناشناس
وظیفه پلیس اجرای قانون است نه قانونگذاری
ثانیا باید قانونی تصویب شود که کسانی که بهداشت حیواناتشان را رعایت نمیکنند و به بهداشت عمومی آسیب میزنند و یا بدون قلاده سگشان را بیرون می آورند جریمه نقدی یا غیر نقدی شوند
برای حل مسئله، صورت مسئله را پاک نمی کنند.
مجید
| United States of America |
۲۰:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۷
عزیز فرهنگ شناس
شما چند سال اروپا زندگی کردید ؟ اتفاقا سگها مدفوع و ادرار شان را در پارکها و زیر درختان میکنند قانون برای محل هایی است که محل رفت و آمد و بدونه پوشش گیاهی است تازه اسب هم اروپا بیرون میآورند اما کوچکترین اثری از مدفوع اسب دیده نمیشود .نمیدانم چرا این مزخرفات فقط در کشور ما وجود دارد حداقل به کشور ترکیه نگاه کنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۷
چقد بی ادب !!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۸
آقا مجید عزیز
من هم اروپا رفتم و چندین بار هم ترکیه رفته ام و به مطب ها و کلینیک ها هم سرزده ام.
ماده 688 در مورد تهدید علیه بهداشت عمومی است. اول مطالعه کن و بعد حمله کن
سید شهرام میرزمانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۷
3
2
سگ گردانی اصطلاح و واژه غلطی است که در این ارتباط در کشور استفاده می شود واژه اصلی پیاده روی با سگ است که مقالاتی هم درباره آن حکیم مهر ارائه شده است. مزیت پیاده روی با سگ بیشتر برای انسان ها است نه سگ پس لازم است از ادبیات صحیح در کشور استفاده شود.
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۰:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۷
2
3
ماده 688 قانون مجازات اسلامی یک قانون جامع است و هر گونه تهدید علیه بهداشت و سلامت عمومی جامعه را از جمله آلوده کردن معابر، خیابان ها و پارکها خصوصا چمن ها و محل نشستن کودکان و افراد مسن حساس به بیماری ها توسط ترشحات بدنی، ادرار و مدفوع سگ، گربه و جانوران اگزوتیک و نیز خطرات بالقوه و بالفعل تهاجم آنها را علیه اطفال شامل می شود.

ضمنا در کشورهای پیشرفته گرداندن دام ها در معابر عمومی به دلیل افزایش شانس تماس دام های خانگی با دام های هار با محدودیت شدید همراه است.


متاسفانه عده ای خودخواه در راستای سرگرم کردن خود و تفریح،
از دام های خانگی استفاده ابزاری می برند و منظورشان از آزادی،
آزادی سوء استفاده و ظلم به این حیوانات بی زبان و اسیر دست انسان هاست نه چیز دیگر!
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۲:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۷
3
4
این وکیل .......... وارد حوزه ای تخصصی مثل بهداشت و سلامت شده است که خارج از صلاحیت ایشان است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
0
0
هر بزی قوانینی دارد در ایران کسانیکه بخصوص سگ دارند وآنرا بچه خود میداند برای مدفوع کردن سگ خود را بیرون از منزل میبرند وحاضر نیستند همراه خود دستکش ونایلسک ببرند تا مدفوع سگ خود را که بچه اشان بحساب میآورند جمع آوری کنند درصورتیکه در کشور های غربی که از آن الگو میگیرند اینکار جریمه سنگین دار واگر این قانون را در ایران باجرا گذارند مانند اتومبیل شان که رئی نمره آن کاغذ میچسباند تا دوربین نگیرد شگردی بکار خواهند برد فقط دوستدارند انتقاد کنند وخودشان انتقاد پذیر نیستند گرچه من باسگ نگهداشتند وسگ گردانی با رعایت بهداشت عمومی کاملا"موافقم
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
0
0
بنده هم با رعایت بهداشت عمومی موافقم و هرگونه الودگی محیط زندگی عواقب سوء برایمان در پی دارد.
فقط نباید سلیقه ای عمل کرد.الوده کردن هوا توسط خوردوسازهایی که خودرو نا سالم تولید میکنند...خودرو سازی که دستور میده کاتالیزور رو به بهانه تحریمها حذف کنند...کسی که بنزین نامرغوب و نا خالص میاره...کارخونه ای که سیگار تولید میکنه...و دهها مورد دیگه بیشتر از مدفوع سگ به بهداشت لطمه میزنن و حقوق مردم رو پایمال میکنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
0
0
بهرحال عصر عصر تمدن میباشد وهمه چیزنسبت به قرق نوزذه وبیست تغیر کرده است وآلودگهای بسیار بروایتی 300هزرار سگ خانگی درتهران وجود دارد اگر تمام این سگها را بخصوص در ساعات بعداز ظهر برای دفع مدفوع ببهانه گردش سگ به بیرون از منزل بیآورند چه فاجعه ا ی پیش میآید ودر ضمن دربحث موضوع سگ نباید سایر موارد آلودگی محیط را بهانه گرد وصورت مسئله را بخواهیم فراموش کنیم وقتی ما کاری را از غرب الگو میگیرم باید قوانین آنهارا هم رعایت کنیم وبهانه ا ی نیآوریم
نظر شما
ادامه