کد خبر: ۵۳۷۵۷
تعداد نظرات: ۱ نظر

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون هیچ مورد ابتلای انسانی به آنفلوانزای پرندگان در کشور نداشته‌ایم.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر محمد مهدی گویا» روز شنبه افزود: اگر مواردی از این بیماری در پرندگان بوده باشد مرجع اعلام آن سازمان دامپزشکی است ضمن اینکه تاکنون گزارشی از ابتلای پرندگان در کشور به این بیماری به وزارت بهداشت داده نشده، با این حال رعایت اصول بهداشتی و پرهیز از دست زدن به پرندگان برای پیشگیری از این بیماری توصیه می شود.

وی درباره آخرین آمار تلفات آنفلوانزای فصلی در کشور  گفت: آمار مرگ ۳۷ نفر بر اثر ابتلا به آنفلوانزا در کشور هنوز تایید نشده، آخرین تعداد قطعی تاکنون همان ۱۵ نفر است و آمار جدید یکشنبه اعلام می شود.

گویا افزود: مرجع اعلام آمار موارد ابتلا و مرگ ناشی از بیماری آنفلوانزا در کشور مرکز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت است که با رصد مداوم این بیماری در کشور و بر اساس نتایج قطعی آزمایش افراد مبتلا و فوت شده اعلام می شود.

وی گفت: سیاست این مرکز این است که برای جلوگیری از اعلام آمارهای متفاوت به صورت هفتگی و تجمیع شده این آمار در روزهای یکشنبه هر هفته اعلام شود.

گویا ادامه داد: بیماری آنفلوانزا از حدود یک ماه پیش در کشور شایع و بسیاری از مناطق دنیا شایع شده و اکنون در اوج همه گیری این بیماری قرار داریم و حداقل تا سه هفته آینده این همه گیری ادامه دارد بنابراین رعایت اصول بهداشتی از جمله شست وشوی مداوم دست ها، پرهیز از روبوسی و خوددرمانی برای جلوگیری از شیوع بیشتر این بیمار ضروری است.

وی پیش از این نیز به خبرنگار ایرنا گفته بود: تا پایان هفته گذشته ۹ هزار بیمار تنفسی در بیمارستانهای کشور بستری شدند که از این تعداد به طور قطعی ۳۴۲ نفر مبتلا به آنفلوانزا بودند و تحت درمان قرار گرفتند. نوع آنفلوانزایی که امسال در کشور شایع است، آنفلوانزای H1N1 و H3N2 است که البته حدود ۹۰ درصد موارد از سوش (نوع) ویروس H1N1 گزارش شده که نوع شدیدتر این بیماری است.

گویا ادامه داد: تشخیص بیماری آنفلوانزا توسط افراد عادی ممکن نیست و نمی توان هر سرماخوردگی یا بیماری تنفسی را به آنفلوانزا نسبت داد. تشخیص قطعی بیماری فقط با انجام آزمایش امکانپذیر است.

وی گفت: بیماری آنفلوانزا همچنان مسیر رشد و افزایش نسبی را طی می کند و زمان اوج این بیماری تمام نشده است

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در مورد تامین داروی درمان آنفلوانزا نیز گفت: داروی تامیفلو که برای درمان این بیماری کاربرد دارد به میزان کافی در کشور وجود دارد و به هیچ وجه کمبود نداریم اما این دارو، در همه جای دنیا یک داروی بیمارستانی است و در داروخانه ها به طور مستقیم توزیع نمی شود.

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۹
0
1
دکتر فرشید رضایی کارشناس وزارت بهداشت در سمینار انفلوانزا در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران به نحوی محترمانه مخاطرات واکسیناسیون گسترده پرندگان را مطرح کرد و گفت در چین که بزرگترین تولیدکننده و مصرف کننده واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در جهان است و نیز در مصر که همین سیاست سرکوب بیماری را با واکسیناسیون گسترده طیور در پیش گرفته است،
طغیان متعدد شکل انسانی را بر خلاف اتحادیه اروپا که در چهارچوب اصل One Health یا بهداشت یکپارچه فقط به شکل محدود و هدفمند به این کار اقدام می کند، شاهد هستند!
نظر شما
ادامه