کد خبر: ۵۴۹۶۱
تعداد نظرات: ۱۵ نظر
مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی‌:
«دکتر سامد برومندفر» افزود: من متعجب هستم که عده‌ای که عضو هیات علمی دانشگاه هم هستند، به راحتی با کارهای مقطعی چنین تشویشی در جامعه ایجاد می‌کنند ...
 

حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی:‌ صبح روز گذشته اظهارات «دکتر بهادر حاجی‌محمدی» دامپزشک، متخصص بهداشت مواد غذایی و استادیار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد در برنامه زنده شبکه سه سیما، موجی از نگرانی را در بین اقشار مختلف به وجود آورد.

به گزارش حکیم مهر، وی در این گفتگو اظهار داشت: «۶۲ درصد شیرهای پاستوریزه تبریز، ۶۰ درصد شیرهای پاستوریزه ساری و ۳۳ درصد شیرهای پاستوریزه تهران و اردبیل آلوده به سم آفلاتوکسین هستند».

مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور این ویدئو را حامل یک ادعای سنگین می‌داند و معتقد است که این تحقیق قطعاً در یک اشل کوچک و با تست‌های غربالگری انجام شده، در حالی که باید با روش‌های تاییدی انجام شود.

 «دکتر سامد برومندفر» در گفت‌وگو با پایگاه خبری تحلیلی حکیم مهر، با بیان اینکه برنامه صدا و سیما در خصوص وجود آفلاتوکسین در شیر پاستوریزه و استریلیزه از طریق برخی مقالات و فعالیت‌های دانشجویی در یک اشل کوچک انجام شده اما تمام صنعت و تولیدات دامی کشور را زیر سؤال برده است، در حالی که طبق منابع و اطلاعات ما که خارج از سازمان دامپزشکی روی آن کار کرده‌ایم، به هیچ وجه این درصدها صحیح نیست.»

وی با تاکید بر اینکه شیر تولیدی در کشور و لبنیات حاصل از آن از سلامت خوبی برخوردار است، تصریح کرد: «سازمان دامپزشکی به هیچ وجه در بحث شیر خام این ادعا را نمی‌پذیرد. یقیناً شیر خامی که از وضعیت مطلوبی برخوردار است به کارخانجات لبنی می‌رود و از آن لبنی‌جات تولید می‌شود که همه سالم هستند.

مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور با اعلام اینکه به زودی سازمان دامپزشکی و همچنین سازمان غذا و دارو توضیحات مبسوطی را در این زمینه ارائه خواهند داد، خاطرنشان کرد: «سازمان دامپزشکی به آمار متقنی دسترسی دارد که ادعاهای این ویدئو را رد می‌کند و هیچ‌گونه جای نگرانی برای مردم ندارد. این آمار متقن در آینده به شکل دقیق و کامل بیان خواهد شد.»

وی در پایان توضیح داد: «گاهی برای اثبات وجود یا عدم وجود آفلاتوکسین در یک ماده غذایی، آزمایش‌های غربالگری انجام می‌دهند. آنچه مهم است حجم آفلاتوکسین یا ماده خطرناک است که آن هم با روش‌های تاییدی اندازه‌گیری می‌شود. حد مجاز آفلاتوکسین شیر خامی که در کشور تولید می‌شود و برای تولید لبنیات به کارخانجات می‌رود، از معیارهای اتحادیه اروپا هم پایین‌تر است، در نتیجه هیچ نگرانی وجود ندارد و من متعجب هستم که عده‌ای که عضو هیات علمی دانشگاه هم هستند، به راحتی با کارهای مقطعی چنین تشویشی در جامعه ایجاد می‌کنند.»

 

انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
Mohsen.ghorbiany@gmail.com
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
4
14
سلام
صحبت های دکتر حاجی محمدی مورد تایید است
صرفا هزینه های کیت را بدهید تا بهتان نشان دهم که حرفشان مورد تایید است و چقدر میزان آفلاتوکسین در کشور بالاس
چرا واقعیت ها را پنهان می کنید!!!
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۹:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
3
7
اتحادیه اروپا ؟
اتحادیه اروپا ذرت آلوده رو اینقدر تو کشور نگه میدارند؟
خجالت آور هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
1
9
من وضعین نظارت را در اداره خودمان می بینم.
که چطور مرغها را دیفراست می کنند
که چطور مسئول بهداشتی را اخراج می کنند
وب به هیچ آماری در سازمان اعتماد ندارم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
0
7
من که به آمارها اعتماد ندارم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
0
10
از قدیم گفته‌اند و درست هم گفته‌اند که "مشت نمونه‌ی خروار است". سودجویی و منفعت‌طلبی سرسام‌آور به هر قیمت، موضوع تازه‌ای در این مملکت نیست! آنهایی که فراورده‌های آلوده به قیمت سلامت مردم به خورد جامعه می‌دهند قطعاً خود از آنها استفاده نمی‌کنند! همین خودروهایی بی‌کیفیتی که توسط خودروسازان ما با قیمت‌های سرسم‌آور به مردم تحمیل می‌شود کجایش با استانداردهای روز دنیا هم‌خوانی دارد؟ خودرویی که سال‌ها و سال‌ها دست مصرف کننده است! بعد انتظار دارید یک پاکت شیر که آناً مصرف می‌شود دارای استانداردهای کیفی و بهداشتی باشد؟! نگاهی به تعداد و سن مبتلایان به سرطان در کشور بیندازید. یادمان نرفته که از سونامی سرطان صحبت می‌شد! بخش عمدة علل و عوامل آن می‌تواند عوامل سرطان‌زا در موارد غذایی مورد مصرف جامعه باشد! بنده از نتایج یک پایان‌نامة دورة دکترای دامپزشکی که در سطح یک استان مرزی روی اندام‌های مختلف مرغ مصرفی انجام شده بود و تعداد نمونه‌ها هم بسیار زیاد بودند مطلع هستم که در قریب به اتفاق تمام نمونه‌ها باقی‌ماندة آنتی‌بیوتیک کلرآمفنیکل شناسایی شده بود. وقتی از محقق پرسیدم چرا محل‌های اخذ نمونه‌ها را ذکر نمی‌کنید تا همگان تکلیف خود را بدانند پاسخ داد جرأت این کار را ندارم!
ناشناس
|
Australia
|
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
0
8
سازمان دامپزشکی بایستی یه فکر اساسی برای استقلال مالی مسولین فنی بهداشتی بکنه.خواهشا دستگاههای نظارتی وارد عمل شوند واین مفسدان اداره کل وشبکه های فاسد دامپزشکی رو جمع کنند
اا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
4
3
بنده هم بعنوان کسی که تجربه کافی وطولانی دارم وجود افلاتوکسین تایید میکنم اینکه از اتحادیه اروپا کمتراست به هیچ عنوان قبول ندارم
ناشناس
|
Ukraine
|
۱۹:۱۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
0
6
آمار سازمان‌غیر واقعی است .................. البته غیر از آفلاتو کسین ها باید مواد شیمیایی و باقی مانده های دارویی را نیز به ان اضافه کرد بعضی ها اعتقاد دارند شیر هرچه پر ملات تر باشد بهتر است شما چطور¿¿¿
مجید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
7
2
در یک کار تحقیقی گسترده در استان زنجان درسال گذشته میزان آفلاتوکسین را در شیرهای جمع آوری شده در مراکز جمع آوری شیر باروش HPLC و در فصول مختلف در دانشکده کشاورزی و باهمکاری اداره کل دامپزشکی اندازه گیری کردیم خوشبختانه تمامی موارد از استاندارد ملی کمتر بود.
در سخنان دوست عزیز ما در رسانه ملی عنوان آلودگی معیاردرستی برای بررسی باقیمانده ها نیست باید براساس میزان سم و حداکثرمجاز بیان شود.
باتوجه به یکسان بودن تقریبی سیستم دامپروری در حداقل استانهای سردسیر وجود ۳۰درصد سم آفلاتوکسین بیش از حد مجاز در استان اردبیل بسیار نامعقول میباشد وقطعا منظور ۳۰٪ آلودگی است که احتمال قوی زیر حدمجاز میباشد و هیچ مخاطره ای ندارد.
بیایید مسائل علمی را سیاسی نکنیم تا بیش از این خاطر مردم عزیز کشور مشوش نگردد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
مشکل همین جاست که با همکاری سازمان دامپزشکی بوده و هیچ معاونی نمیگه دانش اموزاش بی تربیتن با شیر تولیدیشون الوده به سمه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
0
5
آمارها را ولش کنید
خودمان می دونیم این آمارها چیستند
بیایید با هم برویم و آزمایش کنیم.

من هم متقن می دانم که وقتی نان خشکی ها با این وسعت در شهرها کار می کنند ، نتیجه اش چه خواهد شد
کلهر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
8
0
متاسفم برای بعضی از همکاران و به ظاهر دانشمندان
میزان افلا توکسین خیلی کمتر از ان چیزی است که فکر می کنید کمی به واقعیت فکر کنید
و به کشورهای وارد کننده لنیات ایران بروید و ازمایشات را ببینید!1
دکتر برومند خسته نباشی
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۳:۳۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
نکنه شما هم اروپا زندگی میکنی و از محصولات ایران مصرف می کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
0
7
با سلام _ با توجه به آلودگی قارچی بالا بویژه آسپرژیلوس در خوراک دام و طیور وجود سم آفلا توکسین بیشتر از حد مجاز استاندارد اروپا در شیر دامداری ها دور از واقعیت نیست .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
1
1
سلام متاسف هستم برای بعضی از همکاران بخش خصوصی که اظهار نظرهای غیر کارشناسانه با سر نوشت یک سازمانی که کارکنان ان با جان و دل کار میکنند فقط مشکل بخش خصوصی است که مثل خوره افتاده به جان سازمان دامپزشکی که یک عده ای با برنامه ریزی شده باعث تخریب ان می شوند
نظر شما
ادامه