کد خبر: ۵۴۹۷۸
تعداد نظرات: ۱۰ نظر
 
 

هر چه می گذرد برندهای بیشتری دست از استفاده از خز و پوست طبیعی حیوانات در تولید محصولات خود برمی دارند و در عین حال، مردم و فعالین برای حمایت هر چه بیشتر قانون از حیوانات تلاش می کنند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روزیاتو، در ادامه به قوانین جالبی می پردازیم که در کشورهای مختلف دنیا برای حمایت از حقوق حیوانات وضع شده اند و می توانند الگویی برای دیگر کشورها باشند.

در تایلند آسایشگاه هایی برای فیل ها وجود دارد

در سال ۲۰۱۶، اولین منطقه ی حفاظت شده ی فیل ها در پوکت، بزرگ ترین جزیره ی کشور تایلند، افتتاح شد که یک به اصطلاح آسایشگاه برای فیل ها است. در این منطقه ی حفاظت شده، فیل ها با میوه تغذیه می شوند، از آن ها مراقبت می شود و آن ها می توانند آزادانه در طبیعت گردش کنند و در برکه ها آب بازی کنند.

در هند کشتن گاوها می تواند ۱۴ سال زندان داشته باشد

هندوها گاو را حیوانی مقدس می دانند و بدرفتاری با آن را جرم تلقی می کنند. مثلاً مجازات کشتن گاو در ایالت گجرات هند حبس ابد است و این کار در دیگر ایالت های این کشور تا ۱۴ سال زندان دارد.

در هلند توله کشی از سگ های نژاد پاگ غیر قانونی است

علت تصویب این قانون در هلند آن بود که پوزه ی این سگ ها یک سوم طول کل جمجمه ی آن ها است، مسأله ای که باعث می شود این سگ ها اغلب با مشکل تنگی نفس و دیگر مشکلات تنفسی رو به رو باشند.

علاوه بر پاگ ها، توله کشی از دیگر نژادهای سرپهن در سگ ها مثل بولداگ انگلیسی، بولداگ فرانسوی، کاوالیر کینگ چارلز اسپانیل، بوستون تریر و پکینیز هم ممنوع شده.

در سوئیس اندازه ی قفسه ی خرگوش ها کنترل می شود

در قانون فدرال سوئیس در خصوص حفاظت از حیوانات، قوانین سختگیرانه ای برای کسانی که حیوان خانگی آن ها خرگوش است وجود دارد. طبق این قوانین رژیم غذایی روزانه ی این حیوانات باید حاوی کاه و یونجه باشد. سوئیس قوانین سختگیرانه ای هم در خصوص اندازه ی قفس این حیوانات دارد، به طوری که خرگوش باید قادر باشد در قفس خود صاف بنشیند و بدن خود را در اندازه ی کامل کش دهد؛ یک بخش پوشیده هم در قفس باید وجود داشته باشد تا حیوان بتواند خود را در آن پنهان کند؛ قفس خرگوش های باردار هم باید مجهز به محفظه ای باشد که آن ها بتوانند در آن برای خود لانه درست کنند.

در نیوزلند اگر گربه ای یک گردنی با سه زنگوله نداشته باشد نباید از خانه خارج شود

یک منطقه ی کوچک در نیوزلند به نام لانگبرن قانونی دارد که می گوید گربه ها فقط درصورتی می توانند از خانه خارج شوند که یک گردنی با سه زنگوله آویزان از آن داشته باشند. علت این قانون احتمالاً جلوگیری از تصادف ماشین ها با گربه ها در خیابان و همینطور هشدار به پرندگان درباره ی حضور یک موجود شکارچی است.

در شهر رم نگه داشتن ماهی گلی در تنگ ممنوع است

در پایتخت کشور ایتالیا نگه داشتن ماهی های گلی در تنگ های کروی غیر قانونی است. به گفته ی حامیان حقوق حیوانات، در اینگونه تنگ ها اکسیژن کافی به ماهی نمی رسد. این تنگ ها حتی ممکن است باعث نابینایی ماهی شوند.

در اتریش نگه داشتن جوجه مرغ ها در قفس های کوچک ممنوع است

در سال ۲۰۰۴ اتریش یکی از سختگیرانه ترین قوانین را در خصوص حفاظت از حیوانات وضع کرد. این قانون افراد را از نگه داشتن جوجه مرغ ها در قفس های کوچک و همینطور بستن دام ها با طناب بازمی دارد. در این کشور قوانینی هم وجود دارد که افراد را از نگه داشتن سگ ها و گربه ها در ویترین های شیشه ای فروشگاه های فروش حیوانات و استفاده از زنجیر و فنس هایی که شوک الکتریک وارد می کنند، منع می سازند. تخطی از این قوانین بین ۲ هزار تا ۱۵ هزار دلار جریمه دارد.

در فرانسه رها کردن سگ ها در ماشین در آفتاب ممنوع است

ماشین ها در هوای گرم به سرعت داغ می شوند و اگر حیوانی داخل آن ها باشد، گرمای بیش از اندازه می تواند جان آن را به خطر اندازد. به همین دلیل در فرانسه این کار حیوان آزاری تلقی می شود و اگر کسی سگش را داخل ماشین رها کند ۷۵۰ یورو جریمه می شود.

به علاوه، اگر رهگذری تصمیم بگیرد برای نجات جان حیوان شیشه ی پنجره ی ماشین را بشکند، مسئولیت خسارت وارده برعهده ی او نخواهد بود.

در نروژ عقیم کردن گربه ها ممنوع است

نروژی ها عقیم کردن گربه ها را بی رحمانه می دانند. در نروژ شما می توانید گربه های مذکر را عقیم کنید اما عقیم کردن گربه های ماده غیر قانونی است.

به علاوه، نهاد نظارت بر رفاه حیوانات در این کشور، گرفتن گربه ها از پس گردن شان را ممنوع کرده و نحوه ی مراقبت از موهای این حیوانات را کنترل می کند.

در بولیوی استفاده از کبوترها در سیرک ممنوع است

بولیوی سیرک ها را از استفاده از حیوانات اهلی و وحشی در برنامه های خود منع کرده. حتی سگ ها و کبوترهای آموزش دیده هم نباید در اجراهای سیرک ها مورد استفاده قرار گیرند. افراد خاطی جریمه شده و حیوانات شان توقیف می شوند.

در جمهوری چک پلیس های شهر در شبکه های اجتماعی درباره ی حیوانات بی خانمان اطلاع رسانی می کنند

در این کشور مأموران پلیس اگر حیوان گمشده ای در خیابان پیدا کنند، در صفحات رسمی پلیس در شبکه های اجتماعی درباره ی آن اطلاع رسانی می کنند. آن ها نام پناهگاهی که سگ یا گربه ای را به آنجا برده اند را هم ذکر می کنند تا همه از محل نگداری آن حیوان باخبر باشند.

در سوئد همه ی حیوانات باید مراقبت درمانی مناسبی دریافت کنند

بر اساس قانونی که در سال ۱۹۸۸ در سوئد به تصویب رسید، همه ی حیوانات باید تحت معاینات پزشکی قرار گیرند و واکسن های لازم را برای جلوگیری از ابتلا به انواع بیماری ها دریافت کنند. به علاوه، آن ها حق برخورداری از یک فضای شخصی متناسب با اندازه ی بدن شان، ارتباط و تعامل و یک رژیم غذایی سالم را دارند.

انگلستان تصمیم دارد توله کشی از گربه های گوش خمیده را ممنوع کند

انجمن دامپزشکی بریتانیا تقاضای ممنوعیت قانونی توله کشی از گربه های گوش خمیده را کرده. علت غیر عادی بودن شکل گوش های این نژاد از گربه یک جهش ژنتیکی است که منجر به بیماری های زیادی مثل روماتیسم و مشکلاتی در ستون فقرات، مفصل ها و گوش ها می شود.

در لهستان بستن قلاده به سگ ها بیشتر از ۱۲ ساعت متوالی ممنوع است

در این کشور نگه داشتن سگ ها با قلاده بیشتر از ۱۲ ساعت متوالی ممنوع است چون این کار می تواند به سلامت حیوان صدمه بزند. به علاوه، بستن قلاده به حیوان، نقض نیاز طبیعی آن برای داشتن تحرک و فعالیت محسوب می شود.
 
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مادر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۹
2
11
.به تمام حیوانات احترام گذاشته بشه .جمعیتشون کنترل بشه . به عنوان آفریده خدا حق و حقوقی از طبیعت براشون در نظر گرفته بشه و به بچه ها در مدارس یاد داده بشه که حیوانات هم حق حیات دارند اونوقت اون جامعه بهش میشه گفت اسلامیه .نه حکومتی که انگار در فیلم های وحشت هستی هر لحظه یک سگ یا گربه ای با دست و پای شکسته یا کثیف و گرسنه جلو چشم ما در حال رد شدنه و کدوم انسانی میتونه این صحنهدرو ببینه و ناراحت نشه گالبته تاکیددمی کنم انسان مهربان
ک. فتاحیان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۵
0
10
سلام .
به نظر من این قوانین در نگاه اول خیلی جالبه و تحسین برانگیز شاید به این دلیل که در جامعه ما یا اصلا برای حیوانات هیچ حقی قایل نیستیم یا هیچ قانونی در حمایت از حیوانات تصویب یا اجرایی نکرده ایم بنابراین کشورهایی که دارای این قوانین هستند، مطمئنا مترقیتر و پیشرفته تر از ما به نظر میرسند اما وقتی آدم دوباره این قوانین رو مطالعه میکنه و روی اون یک کمی فکر و تعمق میکنه با تمام زیبایی و انسانی بودن اونها متوجه یک چیز آزار دهنده هم میشه و اون هم اینه که داشتن حق یک زندگی آزاد و طبیعی برای همه حیوانات نه فقط فیلهای تایلند اون هم بدون کنترل و دخالت آدمها در طبیعت یا مناطق حفاظت شده؛ نکشتن حیوانات برای لذت یا تفریح یا برای مصرف گوشت و پوست و خز و...؛ توله کشی نکردن از حیوانات مخصوصا سگها و گربه های همه نژادها؛ محصور نبودن در قفس تنگ یا بزرگ یا محصور نبودن در ماشین و منزل شخصی و آپارتمان و حیاط و زیررمین ؛ نداشتن قلاده و زنجیر و داشتن راحتی و آزادی در حرکت کردن و بازی کردن و خوابیدن و نشستن و کش وقوس دادن به بدن؛ جفت گیری کردن و ادامه و تکثیر نسل همه حیوانات و عقیم نشدن توسط آدمها؛ استفاده و سوءاستفاده نکردن از حیوانات اهلی و وحشی در سیرکها؛ حق برخورداری از غذای سالم و درمان، تعامل و بازی کردن با همنوعان و در یک کلمه حق آزاد بودن و آزاد زندگی کردن و خانگی نبودن و همه وهمه یک حق مسلم و طبیعی تمامی حیواناته و این حق رو طبیعت و خالق اونها به اونها داده نه ما انسانها که هر وقت دوست داشتیم و اراده کردیم با تصویب قانون این حق رو به اونها بدیم و در غیر اینصورت اگر بعنوان صاحب و مالک اونها دوست نداشتیم یا نخواستیم یا ترجیح دادیم یا به عنوان تاجر ، پرورش دهنده و فروشنده ای که از طریق فروش پوست و عاج و شاخ اونها یا با توله کشی و آموزش اونها منافع خودمون رو تامین می کنیم واگر این منافع به خطر افتاد؛ حیوانات رو ازین حقوق محروم کنیم. اینجاست که آدم با خودش فکر میکنه ما انسانها تا کجا غرق خودخواهی و خودشیفتگی شدیم که توهم خدا بودن هم پیدا کردیم و بدبختانه خومون هم متوجه نیستیم.
به قول دکتر شریعتی : روزگاری است که شیطان فریاد می زند... آدم پیدا کنید... سجده خواهم کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۸
1
10
دین اسلام به دست کیا افتاده آنقدر بی رحم و خودخواه هستن حیوانات هم حق و حقوق دارن اونها هیچ پناهی جز خدا ندارن
علی
|
Romania
|
۰۲:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۶
1
7
من میگم اگه ما در کنترل جمعیت حیوانات دست ببریم و حیوان بیچاره را به طرز وحشیانه ای ببندیم و زبان بسته را عقیم یا تخلیه رحم نماییم.یعنی عذر می‌خوام خداوند رحمان نادان بوده ونعوذبالله فهم و خرد درباره کنترل جمعیتی آنان نداشته.آخه کثافت تر از انسان کی سراغ داره که بخاطر خودخواهی در روش نگه داری حیوانات خانگی یا دام داری.آنهارا اخته یا تخلیه....کنند.باید قانونی وضع شود که هرکس چنین کاری کرد متقابلاً قصاص شده وهمان فعل پلید رویش اعمال میشود.وجدا از جنبه بازدارندگی.جنبه حقوق حیوانات هم رعایت شده.وشعور خداوند رحمان زیرسوال نمی‌رود.تمااااام هرکیم ناراحته سرشو بکوبه به دیوار
پاسخ ها
ک. فتاحیان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۱
سلام.
کاملا و صد در صد با شما موافقم.
تنها موجود مخرب ، بیمار ، خودشیفته ، حریص و وحشی که باید منقرض بشه فقط موجود دوپایی به نام انسانه و حقش بلاهایی بدتر از سیل ، زلزله کرونا و ابولا ست چون توی کثافت کاری و شرارت درباره همنوع خودش ، حیوان ، زمین و زمان دیگه واقعا گندش رو در آورده و الان داره به وسیله همین کارهای خودش تقاص پس میده ولی قدرت درک و فهم این رو هم نداره چون مبتلا به جهل مرکبه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۱
0
2
کشوری ک حیوانات‌ حقوق دارن باید مردمش در رفاه کامل زندگی کنن
یگانه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۹
0
0
اینا رو میگن ولی حرفی از اینکه تو دانمارک نهنگها رو قتل عام میکنن تا آب سرخ بشه کیف کنن یا تو فرانسه اردک‌های بدبخت و با قیف چربی میریزن تو حلقشون تو جای تنگ نگهشون میدارن تا چاق شدن کبدشون بزرگ و چرب بشه یا مثلاً بعضی پرنده ها رو زنده زنده پر میکنن یا ... نمی‌گن ...سرچ کنید
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۱
0
2
با سلام خدمت دوستان
خدمت همه دوستانی که نظر دادن عرض کنم اسلام ۱۴ قرن قبل تر که کسی بدونه حقوق چی هستش و برای انسان حق و حقوق قائل بشه برای حیوانات حقوق قائل شده بخصوص در مذهب شیعه
رساله حقوق امام سجاد علیه السلام و احکام شرعی نگهداشتن حیوان که در احکام و فقه شیعه وجود داره و همه علما باید این موضوعات رو تحصیل و تدریس کنند
یه مطلب دیگه اینکه

از تدوین و نوشتن قانون و تا اجرای اون خیلی فاصله ها هستش و از کجا که مردم کشورهای دیگه این قوانین رو رعایت می کنند و چقدر رعایت می کنند

لذا از دوستان خواهشمندم یه مقدار از فرهنگ ایرانی و اسلامی خودمان رو بیشتر مطالعه کنند و انقدر خودشون رو کمتر از فرهنگ و حقوق کشورهای دیگه ندانند
به گفته دوست گرامی که بالا نظر داده توجه کنید که در کشورهای دیگه برای رسم و رسوم و فرهنگ غلطی که دارند چه بلایی سر حیوانات نمیارند فقط مطالعه کنید تا متوجه شوید ایران و اسلام چه فرهنگ بالایی و غنی در موضوعات مختلف داره
با درود و احترام به همه ایرانیان آزاده
یوسف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۸
1
0
همه کشور ها قانون داره برای حیوانات بجز ایران برای همینه که سگ ازاری زیاده چون مملکت ما قانونش به درد خودش میخوره الان اگه کورش کبیر بود مملکت گلستان بود
سمیه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
0
1
سلام
جدا از نداشتن قانون حمایتی از حیوانات در ایران
متاسفانه از نظر فرهنگی هم در حمایت از حیوانات بسیار ضعیف هستیم خودم به شخصه همیشه مورد سرزنش پدرم قرار میگیرم به خاطر غدا دادن به حیوانات خیابانی ، درست با این جمله که این کار و نکن اینجا جمع میشن ،من همیشه غدای اونا رو درست کنار سطل اشغال و درون یه ظرف یکبار مصرف میریزم تا هم جایی کثیف نشه هم خوردن برای اونت راحت تر بشه ،اما همیشه از طرف خانواده ای که از نظر فکری فقیرن و فقط در طول زندگی به فراری دادن حیوانات اقدام کردن ،سرزنش میشم ،الان مدتی که به طور پنهانی غدا میبرم کنار سطل اشغال ،نمیتونم چشمای این حیوانهای گرسنه رو فراموش کنم ، نبودن قانون صرفا دلیل بر بی مهری نیست .
همه انسان افریده میشیم
اما انسان ماندن کار سختی ...
نظر شما
ادامه