کد خبر: ۵۵۹۹۲

بر اساس پیشنهاد ارائه شده در شانزدهمین نشست متعاهدین کنوانسیون منع تجارت جهانی گونه های در معرض خطر انقراض (CITES) در سال ۲۰۱۳ به سازمان  ملل متحد، این سازمان طی نشست عمومی خود در تاریخ ۲۰ دسامبر ۲۰۱۳، روز سوم ماه مارس (۱۳ اسفند در سال های شمسی) مصادف با تاریخ پذیرش کنوانسیون سایتیس در سال ۱۹۷۳ را به عنوان «روز جهانی حیات وحش» معرفی کرده است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از دیده بان محیط زیست ایران، در اعلامیه صادره از سوی این کنوانسیون از کشورها خواسته شده تا بر اساس اهمیت گونه های مختلف گیاهی و جانوری اقداماتی را برای افزایش آگاهی عمومی و معرفی این روز به انجام برسانند.

روز جهانی حیات وحش در حال حاضر مهمترین رویداد جهانی سالانه در مورد حیات وحش است.

موضوع روز جهانی حیات وحش در سال ۲۰۲۰ Sustaining all Life on Earth یعنی حیات پایدار همه بر روی زمین انتخاب شده است.

توجه موضوع امسال بر روی همه گونه‌های جانوری و گیاهی وحشی به‌عنوان اجزای اصلی تنوع زیستی در جهان است.

موضوع امسال روز جهانی حیات وحش با اهداف ۱ ، ۱۲ ، ۱۴ و ۱۵ توسعه پایدار برای کاهش فقر، استفاده پایدار از منابع و حفظ حیات هم بر روی زمین و هم در زیر آب برای توقف نابودی تنوع زیستی هماهنگ می‌باشد.

زمین محل زندگی تعداد بی‌شماری از گونه‌های جانوری و گیاهی می‌باشد. این تنوع زیستی غنی که اجزای آن میلیاردها سال با یکدیگر در تعامل بوده‌اند دقیقا همان چیزی است که سیاره زمین را برای همه موجودات زنده ازجمله انسان قابل سکونت ساخته است.

در تمام طول تاریخ ما انسان‌ها برای تامین نیازهایمان ازجمله هوایی که تنفس می‌کنیم، غذایی که می‌خوریم و انرژی که مصرف می‌کنیم به تعامل و ارابتط متقابل مابین همه عناصر و زیستمندان زمین وابسته بوده، وابسته هستیم و خواهیم بود.

با این حال فعالیت‌های ناپایدار انسانی و بهره‌برداری بیش از حد از گونه‌های جانوری و گیاهی و منابع طبیعی که زیستگاه و اکوسیستم حیات وحش را تشکیل می‌دهند تنوع زیستی زمین را به خطر انداخته‌ایم.

تا یک دهه آینده یک‌چهارم از کل گونه‌ها در خطر انقراض قرار می‌گیرند که انقراض آن‌ها با نابودی تعداد بیشتری از گونه‌های وابسته به آن‌ها همراه بوده و ما را نیز در معرض خطر قرار می‌دهد.

 

نظر شما
ادامه