کد خبر: ۵۶۳۳۱
تعداد نظرات: ۹ نظر
رئیس سازمان دامپزشکی کشور:
مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت مواد غذایی سازمان دامپزشکی نیز افزود: شیوه سنتی خرید مواد پروتئینی اعم از گوشت مرغ و ماهی یکی از عوامل مهم انتقال بیماری‌ها به منازل است ...

حکیم مهر: این روزها اهمیت تهیه مواد غذایی، این سوال را مطرح کرده که آیا گوشت قرمز هم به ویروس کرونا آلوده می‌شود؟

به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، روزهای بسیار حساس مقابله با ویروس منحوس کرونا، دقت نظر مردم را برای خرید اقلام مورد نیاز بیشتر کرده است، اقلامی که قوت قالب خانوارها را در برگرفته و نیاز اصلی اقشار جامعه است.

فرآورده های دامی نیز به علت اینکه در سبد اصلی غذایی خانواده ها قرار دارد از نظرات بهداشتی و شرعی بسیار مهم هستند، نوع ذبح و همچنین نحوه انتقال و نگهداری این فرآورده ها از طرف مردم مورد بررسی قرار می گیرد. این روزها وسواس خرید گوشت قرمز و سایر فرآورده های دامی طیوری منجر شده تا سوالات بسیار زیادی مبنی بر اینکه آیا ویروس کرونا از گوشت هم منتقل می شود از رسانه های پرسیده شود.

فرآورده های خام دامی در یک پروسه دامی از تولید،کشتار،بسته بندی تا توزیع در مراکز عرضه توسط دامپزشکان نظارت می شوند.

نحوه سالم سازی گوشت قرمز در پیش سرد

«دکتر علیرضا رفیعی پور» رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: با توجه به اینکه بسیاری از بیماری های مشترک بین انسان و دام از راه فرآورده های خام دام به انسان منتقل می شود، نظارت های دامپزشکان از مرحله کشتارگاه، نگهداری و در نهایت عرضه به مراکز توزیع  به طور مستمر انجام می گیرد.

وی افزود: در دامداری ها به صورت منظم عملیات واکسیناسیون روی دامها انجام می شود تا به بیماری مبتلا نشوند و راه ورود بیماری از دام به انسان مسدود شود.

وی با بیان اینکه در کشتارگاه‌ها ۱۲ بازرسی و نظارت از اجزای مختلف دام توسط دامپزشکان صورت می‌گیرد، ادامه داد: سلامت دام قبل از ورود به کشتارگاه بررسی می‌شود و این نظارت‌ها در مورد دام‌ها در داخل و خارج از کشور انجام می‌شود تا علائم بالینی دام رصد شده و بر اساس مشاهدات دامپزشکان، مجاز بودن مصرف گوشت دام تشخیص داده خواهد شد.

رفیعی پور با اشاره به اینکه مهمترین بخش در مراحل نظارت‌های دامپزشکان مرحله پیش سرد است، تصریح کرد: وقتی لاشه دام و طیور شست و شو شد حدود ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه در پیش سرد می‌ماند و در این مرحله تمام عوامل میکروبی، انگلی، قارچی، باکتری و ویروسی از بین خواهند رفت.

رییس سازمان دامپزشکی گفت: هر چند منشا تکثیر کرونا ویروس‌ها حیوانات وحشی هستند و زمانی که از حیوان به انسان منتقل می‌شوند علائم خفیف سرماخوردگی می‌دهند، اما با جهش این ویروس در دهه‌های اخیر اپیدمی‌ها و بیماری‌های خطرناک را در انسان به وجود آورده اند.

وی افزود: ویروس کویید ۱۹ از دام اهلی به انسان منتقل نمی‌شود و دام‌های اهلی و گوشت آن‌ها آلوده به ویروس کرونا نیستند، اما تماس انسان آلوده به این ویروس، وسایل حمل و نقل گوشت و مرغ، دست فروشنده‌ها و... می‌توانند ویروس را به فرآورده‌های خام دامی منتقل کنند.

وی ادامه داد: رعایت موازین بهداشتی و استفاده از دستکش و مواد ضد عفونی کننده در مکان‌های حمل و نقل، نگهداری، عرضه و توزیع مواد خام دامی الزامی است.

این مقام مسئول در پایان اظهار کرد: مردم در سراسر کشور بازوان توانمند سازمان دامپزشکی هستند و در صورت گزارش موارد تخلف به شماره ۱۵۱۲ این سازمان با مراکزی که فرآورده‌های خام دامی را در زنجیره غیر مجاز دامپزشکی عرضه می‌کنند، برخورد قانونی خواهد کرد.

ممنوعیت قطعه کردن گوشت و مرغ درمغازه‌ها و قصابی‌ها

«دکتر سامد برومند فر» مدیر کل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور گفت: مردم نگران انتقال ویروس کرونا به  فرآورده‌های خام دامی مانند گوشت، مرغ و تخم مرغ نباشند. هر چند امکان انتقال آلودگی ثانویه در واحد‌های تولیدی و عرضه واحد‌های صنفی، فروشگاه‌ها، قصابی‌ها و مرغ فروشی‌ها وجود دارد، ولی رعایت نکات بهداشتی توسط تمامی این واحد‌ها خطر آلودگی را کاهش می‌دهد.

وی افزود: مردم فرآورده‌های خام دامی را از مراکز مجاز تحت نظارت سازمان دامپزشکی خریداری کنند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه واحد‌های صنفی و عرضه گوشت ملزم به رعایت بهداشت فردی و محیطی هستند، تصریح کرد: طبق ابلاغیه جدید سازمان دامپزشکی قطعه بندی و خرد کردن گوشت و مرغ در مراکز عرضه این مواد ممنوع اعلام شد.

برومند فر ادامه داد: فروشگاه‌ها و سایر مراکز عرضه گوشت، مرغ و ماهی موظفند این محصولات را به صورت بسته بندی و کاملا بهداشتی به مصرف کنندگان ارائه کنند.

مدیر کل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی در پایان گفت: شیوه سنتی خرید مواد پروتئینی اعم از گوشت مرغ و ماهی یکی از عوامل مهم انتقال بیماری‌ها به منازل است؛ بنابراین با خرید این محصولات به صورت بسته بندی از فروشگاه‌های مجاز و رعایت بهداشت فردی از ورود انواع ویروس‌ها و باکتری‌ها به داخل خانه جلوگیری خواهد شد.

تخلفات توزیع و عرضه مواد خام دامی رهگیری می‌شوند

«دکتر سعیدی» دامپزشک سازمان دامپزشکی کشور گفت: فرآورده‌های خام دامی به دستور و با نظارت سازمان دامپزشکی کشور با رعایت زنجیره سرد به مراکز عرضه گوشت و مرغ می‌آیند.

وی افزود: مواد پروتئینی مانند گوشت مرغ و ماهی با ماشین‌های مخصوص حمل و نقل ویژه این مواد که دارای سردخانه هستند و در دمای یخچال از کشتارگاه به مراکز عرضه منتقل می‌شوند.

وی ادامه داد: این ماشین‌ها دارای کد رهگیری هستند و در یک سامانه‌ای در سازمان دامپزشکی رصد می‌شوند و اگر تخلفی در این خصوص گزارش شود با این کد رهگیری قابل رد یابی است.

سعیدی تصریح کرد: گوشت و مرغ استحصال شده تحت نظر دامپزشکانی که شبانه روز در کشتارگاه مستقر هستند گواهی حمل دریافت می‌کنند و با ماشین‌های ویژه حمل گوشت و مرغ راهی مراکز عرضه می‌شوند

 

انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۰
0
10
وقتی پول و حقوقشون رو از صاحبان کشتارگاهها می گیرند چه نظارتی؟ ...............
ناشناس
|
Spain
|
۰۰:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۰
0
10
جناب آقای دکتر رفیعی پور سامانه 1512 شما که در مصاحبه ها دائما از آن به عنوان راه ارتباطی با دامپزشکی عنوان می فرمایید در تهران کار نمی کند و خراب است لطفا رسیدگی فرمایید
این سیستم ها در این مواقع به درد می خورند و در حالت عادی که کاربرد زیادی ندارند
کامیاب قیصربیگی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۰
0
10
رفیعی پور با اشاره به اینکه مهمترین بخش در مراحل نظارت‌های دامپزشکان مرحله پیش سرد است، تصریح کرد: وقتی لاشه دام و طیور شست و شو شد حدود ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه در پیش سرد می‌ماند و در این مرحله تمام عوامل میکروبی، انگلی، قارچی، باکتری و ویروسی از بین خواهند رفت.

؟؟؟؟?؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!¡!!!!!!!?؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!¡!¡!!!!!!¡!¡!!¡!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۰
0
3
جناب دکتر ! آیا گوشت ویروس کرونا دارد؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۰
0
5
بیانات شما حتی در کلانشهر ما اجرا نمیشه و کشتارگاه حتی پیش سرد هم ندارد
مدیر کل هم هر سال ، خبر از تعطیلی کشتارگاههای فاقد پیش سرد در تابستان میدهد اما ...
نام کلانشهر هم ...
................
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۱
0
4
نظارت.رویتان می شه اسم نظارت در کشتارگاههای صنعتی رو بیارید.کی می خواد نظارت کنه؟کسی که حقوقشو مستقیم از صاحب کشتارگاه می گیره؟ ..........
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
دیگه طوری شده که حتی بازرسین اداری هم در بازدیدهای ماهانه جرات ایراد گرفتن ندارند
چون نظر سازمان ، فقط تولید است و بهداشت اهمیتی ندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
0
2
دکتر رفیعی عزیز
شما که بازرس ندارید و مخالف بازرسی هستید و همه جا هم خودتان به بازرسی می روید

کافی است در یکی از بازدیدها ، کد رهگیری مرغهای وارده به کشتارگاه با خروجی را کنترل کنید تا بفهمید همه این کارها ......... است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
دقیقاً
نظر شما
ادامه