کد خبر: ۵۸۸۰۳
تعداد نظرات: ۷ نظر

خبرگزاری تسنیم نوشت:

در بسیاری از کشورهای پیشرفته، مرغ صنعتی طی حدود ۶ هفته به وزن مطلوب (از دو حیث اقتصادی و سلامت) ــ یعنی بین ۱.۴ تا ۱.۸ کیلوگرم ــ می‌رسد، و به کشتارگاه می‌رود. در ایران، مرغ‌های کشتار شده معمولاً بین ۲ تا ۲.۵ کیلوگرم وزن دارد!

طی سه دهۀ گذشته بخش اعظم نژاد مرغ کشور از انگلیس (مثلاً مرغ «راس») و بعضاً از کشورهای غربیِ دیگر تأمین شده است. با توجه به خصوصیت‌های نژادی و وزن گرفتن مناسب این نژادها در زمانِ بین 6 تا 9 هفته، مرغداران ترغیب می‌شوند که به زورِ آنتی‌بیوتیک و با به جان خریدن انواع بیماری‌هایی که در اثر فشار زیاد اتّساع وزنی در این بازه، به مرغ تحمیل می‌شود، مرغ‌ها را روی وزن 2.5 کیلوگرم به کشتارگاه بفرستند.

جالب است که با وجود وضعِ «سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ علیه ایران»، مرغ‌های اجدادِ وارداتی طی سه دهۀ گذشته هرگز مشمول تحریم نشده‌اند! گویا طراحان شبکۀ پیچیدۀ تحریم‌ها، که به قول «ریچارد نفیو» (طراح دور قبلی تحریم‌های ایران) با هدفِ «اعمال درد شدید بر ایرانیان» طراحی می‌کنند، درد شدیدِ نقص در بازارِ این حوزۀ بحرانی و حیاتی را فراموش کرده و از قلم انداخته‌اند!!

با این قرائن، به نظر می‌رسد جدا از صرفۀ محدود اقتصادی، مرغ انگلیسیِ 2.5 کیلوگرمی که غالباً حامل داروهای فراوان از جمله آنتی‌بیوتیک است، سلامت ایرانیان را در درازمدت هدف گرفته باشد.

با توجه به اینکه فناوری تولید زنجیرۀ کامل مرغ در کشور وجود دارد، عدم حساسیت متولیان صنعت مرغ به این موضوع جای تأمل دارد. پرسش دربارۀ این موضوع از مسئولان امر در دستور کار خبرگزاری تسنیم قرار گرفته که در قالب پرونده‌ای یکپارچه و منسجم به اطلاع مردم ایران خواهد رسید.

 

انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۶
0
4
مرغ انگلیسی را کی وارد میکند ؟
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۶
0
2
خوشحالم از این که حداقل مرغ های صهیونیست و فاشیست وارد نمیشن
دکتر xy
|
France
|
۱۸:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۶
0
6
۶۰ سال کار علمی و پر هزینه روی اصلاح این نژاد انجام شده تا به این وزن برسند و منبع با ارزش پروتئینی رو در اختیار مردم گذاشتند. فکر نمیکنم از نظر غذا و دارو مارو تحریم کرده باشند. شما هم اگر عرضه داشتید نژادهای داخل کشور مثل آرین رو احیا و اصلاح میکردید. نیرو و متخصص در زمینه های مختلف هم داشتید. باز هم مرغ گرون شد و تبلیغات علیه اون زیاد شد !!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۶
0
0
جناب xy دکتر !
لطفا مستند: جوجه های انگلیسی" را ببینید متوجه خواهید شد این بی عرضگی مد نظر شما دقیقا مخاطبش کیست
دامپزشک
|
Hungary
|
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۷
0
0
درود بر مرغ آرین .....مدار!
محمد علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۷
1
1
همین الان هم مردم ایران مرغ با وزن کم را دوست دارند و بازارپسندی دارد.منتها اصلاح نژاد ارین زمان بر و هزینه بر است و نیاز به سرمایه گذاری با بازگشت ده تا ۱۵ ساله دارد. این نژاد هم طی چند ساله اینده از بین میرود.الان هم فکر نمیکنم چیز زیادی ازش باقیمانده باشه. این هم یادگاری از حضرت شاه است.مملکت ما نیازی به انسان تحصیل کرده ندارد.
ناشناس
|
Germany
|
۲۲:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
0
0
والا طرف ما به گاوهی هلشتاین میگن اسراییلی ،فکر کنم دیگع ماهممون مردیم
نظر شما
ادامه