کد خبر: ۶۰۹۷۹
تعداد نظرات: ۵ نظر
مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی:
«دکتر سامد برومندفر» افزود: مردم در هنگام خرید محصولات خام دامی حتما از درج لگوی سازمان دامپزشکی و کد رهگیری بر روی بسته‌بندی اطمینان حاصل کنند ...

حکیم مهر: آمار ابتلا به کرونا ویروس در حال افزایش است و همراه آن آمار تلفات به شکل قابل توجهی روند صعودی دارد. در کنار اعمال محدویت در رفت و آمد و قرنطینه خانگی، توجه به سلامت محصولات غذایی به ویژه محصولات خام دامی که به خانه وارد می‌شود اهمیت زیادی دارد. به گفته کارشناسان با چند راهکار ساده اما عملی می‌توان خطر ورود ویروس از طریق این محصولات به خانه را به حداقل رساند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایلنا، تعطیلات دو هفته‌ای و محدودیت و ممنوعیت عبور و مرور که از سوی دولت در حال اجرا است برای آن است که مردم در خانه بمانند تا زنجیره انتقال ویروس کرونا قطع شود. اما آیا ماندن در خانه در حالی که نیاز به تامین مایحتاج خود به ویژه مواد غذایی داریم برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کافی است؟  پاسخ به این سوال روشن است؛ نه.

اما برای به حداقل رساندن خطر انتقال ویروس از طریق مواد غذایی به ویژه مواد غذایی خام دامی چه می‌توان کرد؟ چه دستگاه‌های متولی کاهش این خطر هستند؟ و سوال مهمتر اینکه دستگاه‌های مسئول در این روزها برای کاهش خطر چه کرده‌اند؟

«دکتر سامد برومندفر» مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و موادغذایی سازمان دامپزشکی در گفت‌وگو با ایلنا به این پرسش‌ها پاسخ داد.

وی دو دستگاه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان دامپزشکی کشور را مسئول کاهش خطر ابتلا به بیماری کووید – 19 از طریق مواد غذایی برشمرد.

برومندفر افزود: حدود مسئولیت هر یک از دستگاه‌های مذکور مشخص است، اما در بسیاری از موارد همکاری‌های نزدیک و دو طرفه وجود دارد.

به گفته وی؛ سازمان دامپزشکی کشور وظیفه نظارت بر سلامت محصولات خام دامی را بر عهده دارد و تا زمانی که این محصولات برای فرآوری روانه کارخانه‌ها نشده‌اند این سازمان موظف به حفظ سلامت آن‌ها است.

برومندفر به این نکته مهم اشاره کرد که معمولا آلودگی به ویروس کرونا در مواد غذایی به ویژه مواد خام دامی از طریق آلودکی ثانویه ایجاد می‌شود.

وی از جمله اقدامات سازمان دامپزشکی برای کاهش آلودگی ثانویه و سلامت محصولات خام دامی را تشدید نظارت بر کشتارگاه‌ها و واحدهای بسته بندی عنوان کرد که توسط  کارشناسان مستقر در محل مورد انجام می‌شود.

مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی تاکید کرد: در این زمینه توجه به این نکته که پرسنل و کارگران شاغل در واحدهای مذکور نکات بهداشتی و ایمنی را به طور جد رعایت کنند، اهمیت زیادی دارد.

برومندفر از جمله نکات بهداشتی را حفاظت شخصی با استفاده از ماسک، دستکش و پوشش مناسب عنوان کرد.

وی نقش مردم در کاهش خطر انتقال ویروس از طریق مواد غذایی از درب ورودی خانه را نیز بسیار پر اهمیت دانست.

برومندفر به مردم توصیه کرد: محصولات خام دامی را در بسته بندی و از مراکز مجاز خریداری کنند و در هنگام خرید حتما از درج لگوی سازمان دامپزشکی و کد رهگیری بر روی بسته بندی اطمینان حاصل کنند.

وی یادآور شد: محصولات خام دامی شامل گوشت قرمز، گوشت مرغ، ماهی، تخم مرغ و تمامی آلایش دامی مورد مصرف و... است.

برومندفر تاکید کرد: در سایر محصولات غذایی نیز مردم پس از رویت لگوی سازمان غذا و دارو، استاندارد و... اقدام به خرید کنند.

وی همچنین از مردم درخواست کرد: قبل از باز کردن بسته بندی مواد غذایی خریداری شده آن را ضدعفونی کنند و به محض باز کردن، مواد غذایی را به ظرف تمیز منتقل و بسته بندی را در کیسه زباله انداخته و از خانه خارج کنند.

 

انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
ناشناس
|
United States of America
|
۲۳:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
0
10
بودجه ش وزارت بهداشت می گیره
سازمان دامپزشکی مسئولیتش
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۴
0
5
بفرمایید
کرونا هم مثل سالمونلا
هیچ خطری ندارد
بخورید و ...
همكار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۴
0
0
برادر عزيز .................
شما كشتارگاه طيور و دام رو سروسامان بدین ...............
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۶:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۴
0
1
هنوز سازمان دامپزشکی بعد از گذشت ۱۰ ماه یک دستورالعمل نداده که واحد های تولیدی مواد خام پروتئینی که پرسنل آنها دچار بیماری کرونا میشن چه کار باید بکنند. صاحب واحد مرخصی نمیده، هزینه تست رو هم کارگر نداره که بده و مسئول فنی میمونه که چیکار کنه. هیچ دستور العملی نیست. فقط میگن ماسک و دستکش. ولی آیا فقط ماسک و دستکش کفایت میکنه. کارگری که داره مرغ رو بی خس میکنه و دائم در حال سرفه هست ماسک سه لایه ایرانی چند روز استفاده شده چه جلوگیری میکنه. نه تنها جلوگیری نمیکنه بلکه همش ماسک پایین میاد با دست ماسک رو بالا میده و دستش آلوده تر میشه. مسئول فنی واحد هم کاری نمیتونه بکنه. چون حرف بزنه خودشو میندازن بیرون. ضمن اینکه اصلا دستور العملی نیست که بر اساس اون بتونه مسئول فنی کاری انجام بده. واحد هایی که پرسنل مشکوک دارند با نظر مسئول فنی باید پرسنل مشکوک به مرخصی بره یا تست های سریع در اختیار مسئول فنی قرار بگیره. اگر تعداد افراد مبتلا از یک درصدی از پرسنل بالا تر رفت دو هفته اون واحد تعطیل بشه.
حالا بعد از ۱۰ ماه سازمان دامپزشکی فقط میگه ماسک و دستکش.
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۴
0
2
اقای دکتر وقتی ادارات برای پرسنل لوازم حفاظت شخصی ومناسب برای بازدید فراهم نمیکنه به نظرتون اگه یه بازرس مبتلا به کرونا باشه وتعداد زیادی مغازه رو در یه روز بازدید ومواد خوراکی رو لمس میکنه اسمش حفاطت از مردمه ،وقتی پرسنل رو بدون وسایل مناسب اجبار به واکسیناسیون خانه به خانه میکنید و هر نفر در یک روز تعداد زیادی خونه رو در یک روستا وارد میشه و در تماس نزدیک با دامدار است حتی صورت به صورت با فرد مها ر کننده دام احتمال انتشار بیماری نیست
اقای دکتر وقتی رییس شبکت که مدرک تحصیلیش هم غیر دکتراست. مبتلاست و با دلایل فریبنده مثل سرماخوردگی و.. میاد سر کار و چند نفر از همکاراش رو درگیر میکنه این حفاظت از مردم در برابر بیماریه
و....
نظر شما
ادامه