کد خبر: ۶۴۸
دیابت بارداری (gestational diabetes) تنها حین دوره حاملگی رخ می‌دهد، و حدود 4 درصد زنان باردار را مبتلا می‌کند. و در اغلب موارد پس از زایمان برطرف می‌شود.

گرچه دانشمندان در مورد علت دقیق این عارضه مطمئن نیستند، تصور می‌شود که هورمون‌های آزادشده از جفت کارکرد انسولین در بدن مادر را دچار اختلال می‌کند و درنتیجه قند خون بالا می‌رود.

زنانی که دچار این عارضه می‌شوند؛ باید به دقت در طول بارداری تحت نظارت قرار گیرند و نیز رژیم غذایی دقیقی را رعایت کنند.

از عوامل خطرساز برای ابتلا به دیابت بارداری می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  •  بارداری در بالاتر از 25 سالگی.
  • داشتن کودک مبتلا به نقائص مادرزادی.
  •  داشتن نوزادی با وزن هنگام تولد بالای 4 کیلوگرم.
  •  چاق بودن.
  •  ابتلای مکرر به عفونت.
  •  سقط جنین‌های با علت نامعلوم یا به دنیا آوردن نوزاد مرده.

 در صورتی که این بیماری درمان نشود، جنین قند خون بیش از حدی را از مادر دریافت می‌کند، و در نتیجه وزن هنگام تولد افزایش می‌یابد، زایمان مشکل می‌شود و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در ادامه زندگی در کودک بالا می‌رود.

زنان مبتلا به دیابت بارداری به طور معمول بر روی یک رژیم غذایی خاص و برنامه ورزشی منظم قرار داده می‌شوند تا قند خون‌شان تحت کنترل قرار گیرد.

برخی از این زنان ممکن است نیاز به دریافت انسولین و اندازه‌گیری مرتب قند خون در حین بارداری داشته باشند.

دیابت بارداری در  زنان در دوران حاملگی رخ می‌دهد، و نیاز به توجه دقیق برای حفظ سلامت مادر و جنین دارد.

این توصیه‌ها را در مورد دیابت بارداری رعایت کنید:

  • با یک متخصص تغذیه برای تهیه یک طرح رژیم غذایی که هم برای شما و هم برای کودکتان مناسب باشد، مشورت کنید.
  • از خوردن مواد شیرین خودداری کنید، غذای روزانه‌تان را در وعده‌ های کوچک و متعدد مصرف کنید.
  • مقدار کافی میوه، سبزی تازه و غلات کامل مصرف کنید.
  • دست کم 30 دقیقه در روز ورزش کنید. درباره مقدار و نوع ورزشی که برای شما مناسب است، با دکترتان مشورت کنید.
  • قند خون‌تان را به طور مکرر مطابق با توصیه‌ دکتر اندازه بگیرد و نتایج آن را ثبت کنید، تا دکترتان بتواند میزان قند خون‌تان را زیر نظر داشته باشد.
  • داروهای تجویزشده برای دیابت را دقیقا مطابق با تجویز دکتر مصرف کنید.

 

نظر شما
ادامه